בעיה במשולש אחורי

laris

New member
בעיה במשולש אחורי

משולש אחורי באופני haro shift 7 נראה פתוח מדי קשה להכניס את ציר הגלגל לתושבות ובמהלך סגירת השחרור המהיר רואים שהמשולש נסגר כלפי הגלגל בדקתי עם אופניים אחרות והמידה שם בין תושבות ציר הגלגל (חוץ חוץ) היתה 15.0 ס"מ אצלי המידה היא 15.5 ס"מ כלומר המשולש שלי פתוח מדי ב 5 מ"מ אשמח לתשובה מקצועית תודה

nintense

New member
אין שום בעיה, כל עוד זה לא מלווה...

בסדק שמתפתח. התופעה קיימת בהמון אופניים, גם הרבה יותר יקרים מהשיפט.

laris

New member
ועוד שאלה

אם כבר מדברים : הגלגל הקדמי אינו ממורכז בתוך המזלג הגלגל סוטה ממרכז המזלג ב כ3-4 מ"מ האם בעיה בהנבה ? האם בכלל משנה לי ? תודה

bikingstudent

New member
הרבה מוכרים נוהגים "לכוון" ככה את המעצור דיסק

אז דבר ראשון תנסה להפוך את האופניים לפתוח את השחרור מהיר לוודא שהנאבה במקום ואז סגור את השחרור מהיר אם עדיין הגלגל לא במרכז, אז הבעיה היא באיזון של הגלגל ואני ממליץ לסדר את זה.. זה קורה בגלל המעצור דיסק הוא מושך חלק מהשיחים בגלגל כשאתה משתמש בו ועם הזמן השיחים נמשחים ומתרפים ומוציאים את החישוק מהמרכז

bonanai

New member
מקווה שמוכרי רוזן ומינץ לא "מכוונים" ככה...

לא ברור לי מהיכן שאבת את התיאור הזה... אני מניח שרוב האופניים מייצור סדרתי מגיעים מהמפעל כך והמוכרים לא עוברים מגלגל לגלגל עם בלמי דיסק ו"מכוונים"... מהתיאור נשמע שיש כאן בעיית DISH שניתנת לתיקון פשוט ע"י בונה גלגלים או אדם שמבין ויש לו מפתח שפיצים.

bikingstudent

New member
לא אמרתי שאני או מישהו אחר ברשת עושה את זה

אבל יצא לי לראות כמה זוגות אופניים ש"כוונו" בשיטה הזאת, ולכן הערתי

bonanai

New member
אז בוא נסכם ששני המקרים שתיארת...

מצביעים על בנייה לא מקצועית (שלא לומר רשלנית...) אין כל היגיון לבנות גלגל OUT OF DISH בכוונה ועוד בגלל בלמי דיסק. מעבר לכך גלגל דיסק שבנוי טוב לא אמור לצאת מ DISH בגלל השימוש בבלם.

bikingstudent

New member
אדם שמבין ויש לו מפתח שפיצים

גם גלגל אחורי וגם גלגל אחורי יוצאים מה"DISH" למה ? בגלל הכוחות שמופעלים עליו, נכון זה לא יקרה מרכיבה אחת או שתיים, אבל אחרי כמה מאות ק"מרים זה קורה גלגל אחורי וגלגל קדמי דיסק אינם סימטרים, בגלגל אחורי הקסטה מצד ימין מאלצת את ה"בסיס" הימני שממנו יוצאים השיחים להיות קרוב יותר למרכז הנבה ואילו ה"בסיס" השמאלי נמצא במקומו הרגיל "רחוק" ממרכז הנבה מה שאומר שבבניה משתמשים בשיחים מעט קצרים יותר בצד ימין מבצד שמאל ברכיבה מופעלים על הגלגל כוחות פיתול בגלל הקסטה מה שמושך ומרפה את השיחים בגלגל לפי תורם ומושך אותם ואחרי תקופה של שימוש.. יש להחזיר את החישוק למקומו אותו הדבר קורה בגלגל דיסק שעליו פועלים כוחות פיתול בגלל הדיסק אין קשר לבניה מקצועית או לא, תחת שימוש, השיחים נמתחים ומתרפים והחישוק יוצא מהאיזון

bonanai

New member
תודה על השיעור...

ובכל זאת גלגל שבנוי טוב לא ייצא מאיזון, ובטח שלא מ DISH, אחרי "כמה מאות ק"מ"! גם לא גלגלי FR... בבנייה טובה הכוונה גם לשימוש בחומרה טובה - שפיצים של DT, SAPIM, WILLSMITH יחזיקו את כוחות המתיחה וההרפייה הרבה מעבר ל "כמה מאות ק"מ". כבר היו גלגלים שעברו 2 ו 3 זוגות אופניים... אגב, כוחות אלה פועלים גם בגלגול רגיל כתוצאה מהעומס שמפעילים בנוסף למע' ההינע והבלמים גם משקל הרוכב, פני הקרקע וסגנון הרכיבה ולא מתמצים בפיתול המדובר... יש קשר הדוק בין איכות ומקצועיות הבניה לאיך וכמה יחזיק הגלגל - זאת עובדה!!!

nintense

New member
יש בעיה , כנראה בבניית הגלגל...

כל בונה גלגלים יכול לסדר לך את זה.

laris

New member
סליחה על הבורות,

אבל איפה אני מוצא בונה גלגלים באזור השרון ?

nintense

New member
אני מכיר אישית את פיליפ מוורטיגו...

אך אני בטוח שיש עוד הרבה, נסה לשאול בפורום פרירייד, שם החברה שוברים הרבה גלגלים.

למעלה