בעיה במקרר!!

cdm11

New member
בעיה במקרר!!

שלום לכולם יש לי בעיה במקרר שחוזרת על עצמה. המעבה שבתא ההקפאה מתכסה בקרח אחת לשבועיים ואויר הקר שאמור לזרום לתא הקירור (המקרר) אינו זורם. צלעות המעבה מתמלאות בקרח לכן המאורר לא מצליח לקחת אויר קר לתא הקירור. הטרמוסטט תקין, הטיימר של ההפשרה תקין, והמדחס עובד רגיל, אך המעבה מתכסה בקרח. האם מישהו יודע מה הבעיה? איציק

shoulhadida

New member
מקרר תוצרת ?

כדי לתת תשובה נכונה. יש לציין את דגם המקרר איזה חברה ומה גילו של המקרר. יש לבדוק האם בפועל מתבצעת הפשרה{הכוונה לבדוק תיפקוד גוף חימום} תיקון טעות הסוללה הפנימית נקראת מאייד, החיצונית נקראת מעבה. ממליץ לפנות לטכנאי קירור. שאול.

cdm11

New member
אמקור XL500

המקרר בן 16 איך אני יודע איזה מהחיבורים הוא של הגוף חימום (אם יש בכלל גוף חימום)

shoulhadida

New member
כדאי לפנות לבעל מקצוע.

כדאי לפנות לבעל מקצוע. הנזק שיגרם לך מחוסר ידיעה עלול להיות יקר מתשלום עבור תיקון הבעייה. כל הנאמר הוא ביחס לתשובתך. "אם יש בכלל גוף חימום". יש והוא אחראי להפשרת הסוללה ויתכן שהוא לא תקין. שוב פנה לבעל מקצוע. שאול

cdm11

New member
אני טכנאי

מכונות וחשמלאי מוסמך במיפעל תעשייתי גדול אם קצת הסבר אני חושב שאני יוכל להיתמודד עם בעיה .אך אני ידע איזה חוטים של הגופי חימום?

shoulhadida

New member
בדיקת גוף חימום הפשרה.

כדי לבדוק תקינות גוף חימום הפשרה. יש מאחורי המקרר בחלקו התחתון טיימר סובב את הטיימר והבא אותו להפשרה. ישנם שניי ברגים בהוצאתם המכסה יורד ואז בעזרת אמפרמטר בדוק את החוט השחור העבה. אם תקבל תוצאה של 1.2-1.7 אמפר גוף החימום תקין. אם האמפרמטר יראה שאין צריכה יש בעייה בהפשרה. במידה ויש בעיה בהפשרה יתכן שגוף החימום תקין אך הבעיה בהגנת הטרמוסטופ שמנתקת את המתח לגוף החימום. בקיצור לא פשוט לאתר את התקלה ולדעת מה בדיוק פגום וזקוק להחלפה. וכשתאתר תהיה בעייה לרכוש את גוף החימום המתאים. לכן עדיף לפנות לטכנאי. שאול מיזוג וקירור. באזור אשדוד.

פיתרון

תיבדוק אם הצינור של הניקוז סתום אם הוא ניסתם אז המים לא יורדים לצלחת בתחתית המקרר אז המים מצטברים שם ונעשים קרח

cdm11

New member
הצינור לא סתום כי כאשר אני מפשיר

את הקרח המים יורדים בזרימה מהירה

lekner

New member
אתה צודק בעיבוי מאולץ אך פה

מדובר במאייד שקופא ובעיבוי עצמי

למעלה