בעיה במקרר מסוג

בעיה במקרר מסוג

גנרל אלקטריק 2 דלתות צד, עם קיוסק.
הבעיה - כאשר המדחס מתנתק (שומעים) לאחר מספר דקות מתחילה זליגה של מים בתחתית הצד של דלת המקפיא , לאחר שהמדחס חוזר לפעולה הזליגה מפסיקה.
נראה שהקרח מפשיר ואז מתחילה זליגת המים.
מה הסיבה? איך פותרים?

יוסיזיו

New member
לפי התאור זו פעולת ההפשרה אבל הוא צריך להפסיק

גם באופן שוטף ללא הפשרה והניחוש שלי שהמעבה סתום בתחתית המקרר והוא עובד ועובד ללא הפסקה ,ההפסקות היחידות שהוא עושה הן להפשרה ואז נשמעת נזילת המים וזה סביר.

אני דווקא

מנקה את המעבה מתחת פעם בשנה לערך - עם מברשת ארוכה ושואב אבק, אעשה זאת עוד פעם.
אבל המים לא נשמעים, אלא נראים מחוץ למקרר ליד דלת המקפיא.

ליוסיזיו - המשך השאלה

ניקיתי את המעבה הוא לא היה סתום והבעיה ממשיכה.
יכול להיות שיש חוסר בגז? כיוונים אחרים?
תודה.

aloniloni

New member
לא מכיר טכנאים פרטיים, אבל ברימאג מגיעים לכל

מרכז הארץ. אני כבר שנים רק איתם כשיש לי בעיות במוצרי חשמל. אמנם לא נתקלתי בבעיה במקרר אבל עם המדיח והמזגן הייתי מרוצה עד כה.

תיקון מקרר ג'נרל אלקטריק

במידה ועדיין לא תיקנת את המקרר ואתה עדיין צריך עצה לתיקון מקרר ג'נרל אלקטריק, רוב הסיכויים שיש סתימה / הצטברות קרח בניקוז במים לקערית האידוי שנמצאת בתחתית המקרר.
ממליץ להוציא מהחשמל, לפתוח פנלים במקפיא עד לגישה מלאה לסוללת הקירור במקפיא. במידה וניתן לקרות הצטברות קרח על הסוללה, יש 2 אפשריות:

- קרח סותם את חריר הניקוז שמוביל את קערית העיבוי (לשפוף מים רותחים מקומקום) באיטיות כוס מים רותחים לחריר הניקוז כל 5 דקות.
- להכניס את המקרר לחשמל, לוודא שהמאוורר עובד בזמן שהקומפרסור נכנס לפעולה ( ייתכן מצב של הפשרה אז להמתין למצב עבודה), אם מאוורר לא עובד במקביל לקומפרסור לקרוא לטכנאי שיחליף מאוורר
- יתכן מצב של חוסר בגז (בסבירות נמוכה יותר)
- מומלץ להנמיך את המקפיא והמקרר בטרמוסטט ל-2 ו-2 בדרגת קירור

בהצלחה

למעלה