בעיה במצב STAND BY

elyaniv2

New member
בעיה במצב STAND BY

שלום לכם! יש לי בעיה.... המחשב שלי מסוג HP NC6220 עד לפני יומיים, תמיד כשהמחשב היה נכנס למצב STAND BY (כאילו הוא נכבה,אך לא) כשהייתי לוחץ על כל מקש שהוא זה לא היה מגיב. אך ורק כשהייתי לוחץ על מקש הההדלקה\כיבוי שזהו בעצם אותו מקש, המחשב היה מגיב וחוזר לפעול כרגיל. לאחרונה המחשב לא חוזר ממצב STAND BY לשולחן העבודה , אלא מדליק את המחשב מחדש. ניסיתי הכל בהגדרות של POWER OPTIONS . ונדמה לי שפעם הייתה לי אפשרות לבחור שם גם HIBERNATE מה שהיום לא מופיע. אשמח לעזרה מכיוון שזה קצת מבאס שכל פעם שהמחשב נכנס למצב STAND BY זה בעצם כאילו הוא נכבה. המון תודה מראש לעוזרים!!!

kobi 23

New member
ניסית לשנות ההגדרות בלוח הבקרה ?

control panel/power option/power schemes ושם תשחק עם הזמן שאתה רוצה שהמחשב יעבור למצב זה.

elyaniv2

New member
כן ניסיתי....

אבל מה ההבדל בין TURN OFF MONITOR ל--- TURN OFF HARD DISK??? ומה ההבדל בין STAND BY ל- HIBERNATE? תודה.

kobi 23

New member
כנראה שפה הבעיה שלך

מצב "כיבוי ההארד דיסק" כשמו כן הוא , מכבה את הדיסק הקשיח לטובת חסכון בסוללה. המצב השני מכבה רק את המסך אבל משאיר את כל שאר הפעולות על אותו מצב.ברגע שאתה נוגע בכפתור המסך ידלק ויחזור למצב שבו היה בדיוק שהוא נכבה (המסך). לגבי ההבדל בין סטנד ביי להיברינט אני לא יודע את הדקויות אבל היברינט זה מעין "שנת חורף" מצב שהמחשב נכנס לשינה יותר עמוקה מהסטנד ביי. הכל נכבה במצב זה אך נשמר בזכרון המחשב ,כך שתתדליק אותו יחזור למצב שהיית בו קודם.

s o l a r i s

New member
תשובה

TURN OFF MONITOR מכבה את המסך לבד לחסכון חשמל TURN OFF HARD DISK מכבה את הדיסק לחסכון בחשמל (המחטים מפסיקים לזוז) STAND BY המחשב נכנס למצב המתנה וחוסך בחשמל HIBERNATE המחשב נכנס למצב תרדמת כאילו כבוי, רק ששומר על ההגדרות כך שבלחית כפתור אתה חוזר ללא אתחול למסך שכבר פתחת עם התוכנות שפתחת.

bar666xp

New member
תיקון קטן...

STANDBY/SLEEP המידע שמור בזיכרון המחשב עצמו אינו כבוי אובדן מתח חשמלי = עובדן המידע.... במצב זה צריכת חשמל מינימלית לזיכרון וכדומה. HIBERNATEION מילולית התרגום היה צריך להיות שנת חורף אבל זה MS למה ציפינו
בקיצור המידע נשמר לקובץ בדיסק הקשיח והמחשב נכבה!!! בהפעלת המחשב המידע מהקובץ מוחזר לזיכרון המחשב.... המחשב לא לא כאילו כבוי הוא באמת כבוי אגב אאל"ט גם על מצבי השינה יש בקישורי/מאמרי/טגליינס ושות

s o l a r i s

New member
כי

אתה צריך להגדיר מה עושה הכפתור בעת לחיצה עליו. בכל מחשב זה שונה, יש כאלה שמגדירים כפתורים ליד המסך ויש כאלה שמגדירים את כפתור הכיבור \הדלקה שלהמחשב. רחרח בהגדרות ותגלה!

למעלה