בעיה במפרק

fafkah

New member
בעיה במפרק

שלום,
התייעצתי בפורום כלבים, קיבלתי כמה תשובות ואשמח להתייעץ גם פה -

הנה הסיפור:
יש לי כלב בן 7.5, מעורב (טרייר, שנאוצר, כנראה), די גדול (קצת יותר מ-30 קילו).
לפני כחודש החלה אצלו 'צליעה קרה' - כשהוא עובר ממנוחה להליכה הוא צולע בכמה מטרים הראשונים.
לאחר מכן הכל כרגיל.
הוטרינרית הזכירה תוספי תזונה, אבל המליצה שהכלב ינוח ולחכות, כי אולי מדובר בדלקת שתעבור בעזרת מנוחה.
במהלך הביקור היא לא הצליחה לזהות היכן הבעיה (ניסתה להוציא ממנו כאב ללא הצלחה). מדובר על רגל קדמית.
הכלב נח חלקית...
אני בהחלט רואה שבימים בהם הוא יותר משתולל, הצליעה מחמירה.
אני מתלבטת אם לכפות עליו מנוחה מלאה (ואז השאלה היא איך ולכמה זמן), או להיכנס לעולם תוספי התזונה, או לתת לזה עוד זמן.

התוספים שהיא הזכירה הם:
GLYCO-FLEX
Cosequin
לגבי אומגה 3, ששמעתי שיש אנשים שממליצים על זה כתוסף, היא לא שללה אך אמרה שלה אישית יש ניסיון עם זה כעוזר לדלקות בעור, ולא לפרקים.

חשוב לי לציין שהכלב עם אנרגיות מצוינות ולא נראה שיש אצלו שינוי במצב רוח או שבכלל כואב לו משהו.
אנחנו בדר"כ עושים טיולים ארוכים בשדות וזה חלק משגרת השבוע (אם לא היום) ומאוד עצוב לי לוותר על זה

לילך גל1

New member
אולי נסי מגה גלופלקס, לעתים זה עוזר,

אומגה 3 באמת יעיל מאד לבעיות עור ואטופיק דרמטיטיס, למרות שאת יכולה באמת לנסות גם את זה. לא הייתי מוריד לו את שגרת הטיולים הארוכה אך אולי מעט ממתנת, או בימים שנראה לך שכואב לו יותר אז לעשות טיול יותר קצר...אם לא יהיה שינוי אז את יכולה לנסות להיעזר קצת בעולם שלי, של הרפואה המשלימה עם דגש על קצת דיקור, שעוזר במקרים של צליעות וכד'.
זו דעתי :)
רק בריאות!

הגישה שלי

צריך להבדיל בין טווח הזמן הארוך והקצר.
כמובן שעדיף לדעת באיזה מפרק מדובר, ולנסות לעשות אבחנה מדוייקת יותר. יש הבדל בין דלקת של הגיד בשריר הכתף לדלקת כרונית של מפרק המרפק, אבל בהחלט לא תמיד זה קל.
בכל מקרה המפרק הנגוע סובל כעת מדלקת כלשהי,ולכן אני ממליץ להתחיל מטיפול של תרופות נוגדות דלקת. חשוב להבדיל בין דלקת, שהיא תגובה של הגוף, לבין זיהום. לא צריך כאן טיפול אנטיביוטי, כי אין כאן חשד לזיהום, אבל הכאב נגרם מתהליך הדלקת.
כדאי בהחלט לכן לתת לו אחת התרופות הוטרינריות הטובות לעניינים אלו - פרוויקוקס או רימדיל/נורוקרפ. אלו יפחיתו את הדלקת ואת הכאב שהכלב חש. אני ממליץ על טיפול של 10 ימים. לעיתים יש שיפור מהיר הרבה יותר, ובכל זאת כדאי להשלים את הטיפול.

בטווח הארוך, התוספים המצויינים מתאימים, ויש עוד בשוק. כמו כן יש מספר מזונות שעושים את העבודה ומשלבים כבר בפנים את התכשירים הללו, תוך הקפדה על המרכיבים האחרים החשובים בתזונה. joint mobility של יוקנובה ו j/d של הילס הם דוגמאות מצויינות.
כמו כן - פעילות גופנים הינה דבר חיוני. כאשר מערכת השלד פגועה שמירה על מסה של שריר יכולה להיות ההבדל בין כלב שיכול ללכת לכזה שלא מצליח לקום. הפעילות הרצויה היא רציפה ולא קופצנית. שחיה זה הכי טוב, הליכה זה גם טוב מאוד, קל יותר לביצוע ונגיש הרבה יותר.
בהצלחה,
אסף

למעלה