בעיה במערכת

בעיה במערכת

שלום אני בונה מערכת ב-php ו-sql. עשיתי רשימת מקצועות ובה אפשר למחוק את המקצועות ולערוך אותם. עם המחיקה לא הייתה לי שום בעיה אולם, עם העריכה לא הסתדרתי כ"כ. הדף הראשון:
$id = $_GET['id']; $resultset=mysql_query("SELECT * FROM subjects WHERE subjectID='$id'",$linkid) or die(mysql_error($linkid)); while (list($subjectID,$subjectName)=mysql_fetch_row($resultset)) ?> <form ACTION='done.php'> <INPUT TYPE="text" SIZE=14 MAXLENGTH=15> <br> <INPUT TYPE="SUBMIT" VALUE="ערוך"> </form>​
דף שני:
$id=$_GET['id']; $new=$_POST['edit']; mysql_query("UPDATE FROM subjects SET subjectName=$new WHERE subjectID='$id'",$linkid) or die(mysql_error($linkid)); echo "המקצוע נערך בהצלחה";​
וזוהי הערת השגיאה:
You have an error in your SQL syntax near 'FROM subjects SET subjectName= WHERE subjectID=''' at line 1​

WebKiller

New member
יש לך שגיעת תחביר ב SQL

צריך לכתוב
update table_name set fild_name1='value',fild_name2='value' where fildname='value'​

WebKiller

New member
שמע בנאדם...

תביא את הקוד המדוייק שכתבת כי מה שכתבתי אמור לעבוד. אבל יש לי תחושב ששכחת איפה שהוא זוג גרשיים. הרי כתוב parse error כלומר שגיעת תחביר ב PHP. זה קורה ששוכחים נקודה פסיק (;) או גרשיים לסגירת מחרוזת, או ששוכחים לסגור סוגריים וכו'

bzini

New member
איזה באלגן עשית!

יש כמה וכמה שגיאות בקוד. 1. בעמוד הטופס שנה את הטופס שיראה כך:
<form ACTION='done.php?id=<?=$id?>' method='post'> <INPUT TYPE="text" name="edit" SIZE=14 MAXLENGTH=15> <br> <INPUT TYPE="SUBMIT" VALUE="ערוך"> </form>​
2. ואת הדף השני שנה ל:
$id=$_GET['id']; $new=$_POST['edit']; mysql_query("UPDATE subjects SET subjectName=$new WHERE subjectID='$id'",$linkid) or die(mysql_error($linkid)); echo "המקצוע נערך בהצלחה";​
זה בשביל ההתחלה. אם עדיין לא עובד תחזור לכאן עם השגיאה.

תודה על הדיבג אבל

עכשיו זה מה שהוא רושם כשאני רוצה לשנות שם של מקצוע:
Unknown column 'לשון' in 'field list'​
לשון זה מה ששיניתי מה זה אומר בדיוק? מה התקלה? וסליחה שאני קרציה אבל זה מאוד חשוב לי תודה מראש

bzini

New member
תנסה את זה

תחליף את שורת ה SQL בקובץ השני לשורה הבאה:
mysql_query("UPDATE subjects SET subjectName='$new' WHERE subjectID='$id'",$linkid) or die​
שים לב לגרש מסביב למילה $new.

למעלה