בעיה במערכת השקיה

chenc17

New member
בעיה במערכת השקיה

יש לי בעיה מעצבנת ביותר במערכת ההשקיה בגינה (דשא). יש ווסת לפתיחת הזרם וממנו יוצא צינור השקיה (25 מ"מ, כל המערכת), שמתפצל לשניים. הראשון לצד אחד של הגינה והשני לצד השני. הבעיה היא בצינור השני אש לקראת סופו מצויה ממטרה שהלחץ בה קטן מאוד יחסית לשאר הממטרות - גם ביחס לזו שלפניה מבחינה "זרימתית". מדובר בצינור של לא יותר מ15 מטר להערכתי, בעוד הצינור/פיצול הראשון, אורכו כחצי מאורך זה ואף פחות. ככל הידוע לי אין נזילות לאורך הצינור (את ששת +- המטרים האחרונים של הצינור הרמתי מהדשא ואין נזילות). האם זוהיא בעיה של לחץ הנובעת מאורך הצינור? או מההתאמה הלקויה בין שני פיצולי הצינור, אם נחוצה בכלל כזו? האם להרים את כל הצינור ולבדוק גם אותו, בנוסף לכל המחברים/ממטרות שכבר נבדקו לעומק? בתודה מראש לכל העונה, חן :).

שקדי

New member
כמה ממטרות יש לאורך הצינור הבעיתי

ומה הספיקה הכוללת שלהן??? יכול להיות שהעמסת על הצינור יותר ביקוש ממה שהוא מסוגל לספק לעיתים רחוקות גם יש סתימה כלשהיא בצינור עצמו

chenc17

New member
3 ממטרות

ואינני יודע מה היא הספקיה של הממטרות - אינני מומחה גדול בעניין, ואני לא יודע מה היא ספיקה של ממטרה. אני רק יודע שאלו ממטרות סטנדרטיות יחסית, ולא מסתובבות, אלא קבועות בהתזה שלהן. ו... אז לנסות לראות אם יש סתימה בצינור עצמו? - וכיצד זה בכלל קורה? תודה, אגב, על המענה :).

chenc17

New member
3 ממטרות

ואינני יודע מה היא הספקיה של הממטרות - אינני מומחה גדול בעניין, ואני לא יודע מה היא ספיקה של ממטרה. אני רק יודע שאלו ממטרות סטנדרטיות יחסית, ולא מסתובבות, אלא קבועות בהתזה שלהן. ו... אז לנסות לראות אם יש סתימה בצינור עצמו? - וכיצד זה בכלל קורה? תודה, אגב, על המענה :).

דובב

New member
יש פתרון פשוט שאני נקוט בו

פשוט מאוד, לאחר שיצרת התפצלות כזו נסה לסגור אותה באופן חלקי או שלם למעגל סגור ע"י חיבור שני קצוות הצינורות או הוספה של צינורות שיחברו באופן שישר בין שני הצינורות הנ"ל התקן כזה יעלה את הלחץ באופן משמעותי

מוטי בר

New member
יש גם אפשרות של קיפול חד בצינור וזה

מוריד משמעותית את הלחץ, ויש אפשרות שבזמן חיבור הצנרת חדרה אבן פנימה לתוך הצינור ונתקעה במחברים או היכן שהוא. עדיף לנסות קודם לפתוח את קצות הצנרת ולבצע פתיחת מים בכדי לשטוף כל שריד של לכלוך קיים. בידידות, מוטי.

למעלה