בעיה במעצורי Avid Juicy 5

gadipaz

New member
בעיה במעצורי Avid Juicy 5

בשעה טובה קיבלתי אתמול את האופניים החדשים שלי
Specialized FSR XC Pro. כחלק מהחבילה הם מגיעים עם מעצורי Avid Juicy 5, כאשר הידיות של המעצורים מסוג Avid juicy 3 (מין חבילה של Specialized). הרגשתי בחנות שלידית של המעצור האחורי יש מרווח תנועה גדול יותר מאשר לידית של הקידמי, כלומר, אני צריך ללחוץ על הידית עד שהיא כמעט נוגעת בכידון (מוחץ את האצבעות...). כשהתרעתי על הבעיה בחנות נאמר לי ע"י המכונופן : "תן לזה קצת זמן, זה יסתדר". שאלתי היא האם זה נכון ואמור להסתדר מעצמו עם הזמן (כמה זמן?) או שעליי לגשת לחנות ולבקש שיבצעו Bleeding? האם זו בעיה ידועה במעצורים הידראוליים? לאחר חיפושים מרובים בפורומים באינטרנט נתקלתי הרבה פעמים בבעיית החריקות מהדיסקים אבל אצלי טפו טפו אין את הבעיה הזו. תודה מראש

אוויד

אתה יכול לשלוח לי תמונה של הקליפר לחוד והידית לחוד??? נשמע לי קצת מוזר השילוב של ה 5 ו ה 3........ לבעייתך.....זה לא אמור להיות ככה, ישנם כמה דברים שיכולים להיות, אתה יכול ליצור איתי קשר או לחלופין להגיע אליי,אדאג לטפל לך בבעיה .

gadipaz

New member
זה אכן שילוב של מצמן (לא ת"א)

בכל המפרטים של האופניים (גם באתר הבית של specialized) רשום שיש להם מעצורים Avid juicy 3 SL. גם קדמי וגם אחורי וגם ידיות. הסתכלתי על האופניים ורשום על הידיות Avid juicy three SL בעוד שעל הקליפרים רשום רק Avid. בחנות, במעמד הקניה, נאמר לי שהקליפרים זה Avid juicy 5. בכל מקרה זה לא כזה קריטי, בגדול אני מאד מורצה מהאופניים (מרגיש הבדל עצום לעומת הקודמות Specialized xc Sport) למעט העובדה המציקה שלידית הברקס הימנית (הגלגל האחורי) יש יותר משחק (אפשר מש לסחוט את ידית הברקס עד שהיא נוגעת בכידון) מאשר לידית הברקס השמאלית (הגלגל הקדמי). יש לציין שאני מאד מרוצה מהיחס במצמן ואני בטוח שכשאחזור לשם ייפתרו לי את הבעיה, אני פשוט רוצה לקבל חוות דעת מקצועית לפני שאני חוזר לחנות. שאלותי הם 1) האם מישהו נתקל במקרה דומה? 2) והאם זה באמת מסתדר עם הזמן או שעליי לגשת לחנות שיבצעו Bleeding ואז תיפטר הבעיה? 3) האם יכול להיות שבגלל שלא ניתן לכוון את המעצורים יכול להיות שזו בעיה בברקסים וצריך להחליף אותם? 4) האם זו בעיה מוכרת במעצורים הידראוליים? מצטער שאני לא מעלה תמונות של המעצורים באופניים, פשוט המצלמה שלי החליטה שלא בא לה לצלם יותר. תודה מראש למתייחסים

אוקיי.......לגביי הדגם

זהו גוסי 3........אלוהים יודע למה אמרו לך קליפר של 5 לגביי הבעיה........לא תיפטר מעצמה........ בלי לפגוע ברשת הגדולה .....הייתי מייעץ לך לעבור אליי לתיקון הבעיה ואבחון.

nintense

New member
כמה מילים על הג'וסי 3...

קיבלתי לאחרונה אופני מבחן טיטוס ML1, שמגיעים עם ג'וסי 3. מי שמכיר אותי יודע שאני ממש לא מ"ידידי" ג'וסי, או כל ברקס אחר המונע ע"י נוזל DOT. רכבתי על האופניים שתי רכיבות AM שמתאימות יותר לאופני 6" מאשר ל ML1 הקלילים. סה"כ מרחק מצטבר של כ 80 ק"מ. יותר מכל חששתי מהג'וסי... מה אומר?... הפתעה... הייתי כל כך מרוצה... לא רעשים, לא איבוד כח גם בירידות שמאתגרות את הסיינט שלי, והכל בפשטות, צניעות, ושאלה אחת גדולה... למה לשלם יותר על ה 7 ? לשאלה האחרונה אין לי ממש תשובה, אולי קובי יסביר אם יש הבדל בין ה 3 (OEM בלבד) ל 5 ול 7 (חוץ מכיוון נקודת המגע שכל מי שאני מכיר מכוון למהלך הכי קצר שדומה ל 3 וה 5 כסטנדרט). מה חסר? טיפה יותר מודולציה (אפשר להתרגל) ושמן מינרלי (למי שמעדיף להיות קצת יותר ירוק). לגבי הבעיה שלך, צריך לעשות בליד... לא, זה לא יסתדר עם הזמן.

gadipaz

New member
תודה רבה nintense

אחלה תגובה, כן ירבו. אתמול הייתי בחנות (קפצתי לביקור) וכפי שציפיתי, המוכר אמר שאין שום בעיה, בטיפול הראשון לאופניים (מתישהו במהלך שבוע הבא) הוא יעשה Bleeding ושאין לי מה לדאוג. הוא אפילו פינק אותי בחולצת After Ride של Specialized אז אני מרוצה
שוב, תודה רבה על התגובות אנשים.

למעלה