בעיה במעביר קדמי

בעיה במעביר קדמי

בספשלייזד אנדורו FSR שיש אצלי (של חבר) ההילוכים לא עוברים חלק לפלטה השלישית. פתחתי את בורג ההגבלה של הHIGH אבל אז המעביר תקוע כי הבורג (שנמצא בצד הפנימי של המעביר) נוגע במתלה של הבולם מלמטה וזה לא נותן למעביר לזוז. ניסיתי להנמיך את המעביר (ע"י הורדת הCLAMP שיושב על הST) אבל אז כשמעבירים לפלטה השלישית הכלוב נמוך מדי ונוגע בשיניים של הפלטה. הגבהתי טיפה את המעביר ופתחתי את הHIGH בצורה כזאת שלא יגע במתלה אבל שוב פעם השרשרת לא עוברת חלק עם הלחיצה אלא צריך להחזיק את השיפטר לחוץ עד שזה יעבור (זה ככה רק בפלטה השלישית) יש סיכוי סביר שהמעביר סיים את חייו (בן שנתיים ועבד קשה) אבל האם אין דרך אחרת לסדר את זה? ברור שאם לא היה שם את המתלה של הבולם היה אפשר פשוט לפתוח את הHIGH והכל היה מסתדר אבל מה עושים למרות המתלה? אם מישהו יפתור לי את הפלונטר הזה אני ישמח.... אני מקווה שהובנתי.

bonanai

New member
ברגי ה HIGH וה LOW

לא נועדו לכוון העברות אלא להגביל את השרשרת כך שלא תיפול מעבר לגלגש"ים הייתי מציע לך לשחק עם מתח הכבל (בהנחה שהחזרת את המעביר לגובה הנכון). בהצלחה

כדי שלא תפול וגם כדי שתרד/תעלה במידה

והכבל כן מתוח כמו שצריך. במקרה זה אם אני מותח עוד את הכבל אפילו טיפה - לא יורד מ2 ל1 (ואז אם פותח את הLOW - השרשרת נופלת) אם אני משחרר טיפה - לא עולה כמו שצריך. בלי קשר לכבל - כשמותחים את המעביר עם היד רואים בברור שהוא "מוגבל מדי"

רמי לשם

New member
סגירת הברגים לא אמורה להשפיע על מידת העלאה

אני מציע שתתחיל מהתחלה ותעבוד עם מדריך מסודר (למשל של פארק טול http://www.parktool.com/repair/readhowto.asp?id=75 ). נשמע לי שכל העסק יצא לגמרי מאיזון. מעביר קידמי הוא חלק שמתקלקל לעתים רחוקות מאוד, בעיקר בגלל שהוא מאוד פשוט ובהנחה שהוא נקי ושלם וכל הקפיצים שלמים.

itka12

New member
מעביר קדמי

תכנס לאתר של www.sheldonbrown.com וחפש בתוכן את בנושא של כיוון מעביר קדמי. יש שם הסבר יפה כיצד לכוון. בהצלחה איתמר

למעלה