בעיה במנוע

ממה מיה

New member
בעיה במנוע

שלום רב, אנו רכשנו לפני כחצי שנה פיאט מולטיפלה (ידני, דיזל טורבו) שנת 2001 ולאחר תום האחריות של מכון הבדיקה, התחילו כל הבעיות באוטו. הגיר הלך ולאחר מכן הלך המנוע. פניתי למוסך שנראה לי אמין והוא החליף את המנוע במנוע משומש (מפירוק). כמה ימים לאחר שלקחתי את האוטו מהמוסך נדלקה מנורה שהעידה על בעיה במנוע. יש לציין שהאוטו המשיך לנסוע. הודעתי על כך למוסך שהרכיב את המנוע. לאחר שהוא התחבר למחשב האוטו, מסתבר שהיו שתי בעיות שבגללן נדלקה הנורה: הראשונה - MAF השניה - OVER BOOST VALVE המוסך אמר לי להמשיך לנסוע ולבוא לביקורת לאחר שאעבור 500 קמ. היום נדלקה שוב אותה נורה. מניתוח שני המקרים עולה כי הנורה נדלקת לאחר שהאוטו מתאמץ (דהיינו בעלייה או מייד לאחריה). כמו כן, בהשוואה למנוע הקודם, נראה שהרכב סוחב פחות טוב בעלייה. כידוע, החלפת מנוע עולה הרבה כסף ומאחר ויש לי אחריות של 3 חודשים על המנוע החדש (המשומש), הייתי שמחה לשמוע את דעתכם. בכוונתי לפנות שוב למוסך בתחילת השבוע הבא. בתודה מראש על הסבלנות ממה מיה

איש שטח

New member
קחי עצה בחינם

קחי את הרכב למכון בדיקה שיתן לך חוות דעת על המנוע שהוחלף וקח תוכלי לבוא למוסך שהחליף את המנוע עם נתונים בייד על מצב המנוע שהורכב במכוניתך לפני שיעבור לך חודשי האחריות על המנוע .

חן 1111

Active member
שתי הבעיות האלו הן במערכת ההזרקה

ולא במנוע. הן מצביעות על תקלה בשני חלקים או במעגלים החשמליים שלהם. לדעתי שני החלקים האלה לא הוחלפו עם המנוע והם המקוריים שהיו ברכב. יתכן שאין קשר להחלפת המנוע. הקשר היחיד שיכול להיות להחלפת המנוע הוא שאולי ניתקו איזה מחבר ולא חיברו טוב, או פגעו בחוטים. עדיף שתלכי למוסך שמתמחה באבחון.

TomaC

New member
ייתכן גם ומדובר על חיבורים לא תקיני

לאחר חיבור המנוע. דיווח תקלות מע' הזרקה יכולות להיות גם כתוצאה מחוטים או צינורות ואקום.

ForumMember

New member
החלקים שציינת אינם מוחלפים עם המנוע

כלומר מדובר באותם החלקים שהיו ברכב טרם הוחלף המנוע. יש קשר ישיר בין החלקים הללו לחוסר הסחיבה שציינת. אין טעם ולמעשה זה מיותר לחלוטין להמשיך ליסוע עם הבעיות הללו, הן לא יסתדרו מעצמן ובנוסף אף יתכן שתצרוכת הדלק של הרכב גבוהה עקב התקלה. קיימת אפשרות שהתקלה נובעת מבעיית חיבורים או תקלת חשמל אחרת ולכן אין הכרח להחליף את החלקים הללו.

sc יוגי

New member
תקלות המחשב שציינת מעידות על

בעיה במערכת הטורבו וצנרת האויר.

ממה מיה

New member
בעיה במנוע

ראשית כל תודה על העצות. אני אפנה בשבוע הקרוב למוסך לטפל בעניין.

למעלה