בעיה במיקום מיטה...

enwhysea

New member
בעיה במיקום מיטה...

--------------- היה מצורף סרטוט אבל תפוז לא נותנים לצרף אותו כרגע... החדר 3.6 על 3.8. וממוקם בפינה הצפון מזרחת של הבית, צפון - קיר 3.6 עם חלון סטנדרטי+מזגן במרכז דרום - קיר 3.6 עם דלת כניסה צמוד למערב מזרח - קיר 3.8 עם חלון רוחב סטנדרטי (גבוה וצר) במרכז מערב - קיר 3.8 רוב הקיר הוא ארון (כזה שנכנסים עליו, לא טופס מקום בחדר) ובחלק הצפוני יש דלת למרפסת של הסלון הכניסה לדירה בדרום בשליש האמצעי של הבית ואני מגיע לשם לפעמים דרך הסלון ולפעמים דרך המסדרון. החלונות הם ברוחב סטנדרטי.. משהו כמו 1.6 אני חושב. -------------- אני מנסה להחליט איפה למקם את המיטה.. אבל נראה שיש לי יותר מדי דברים בחדר... חשבתי על: 1) פינה דרום-מזרחית (ראש דרומה) 2) אמצע הקיר הדרומי 3) פינה הצפון מזרחית (ראש צפונה)... בצפון יהיה די צפוף עם המזגרן והחלון כמעט מאחורי המיטה.. אבל בדרום אהיה צמוד מדי לדלת ה"ראשית". אני משתמש בשתי הדלתות, בדרומית לצאת מהבית או לשירותים, בצפון-מערבי בשביל לצאת למחשב או לסלון, וגם למטבח בלילה (בשביל לא לעבור ליד חדרים אחרים ולהפריע) למשהו יש אולי המלצות? תודה!

hihat

New member
בתור התחלה כדי לקבוע את

כיוון הראש הטוב ביותר לך צריך את תאריך לידתך (במידה והחדר הוא רק שלך ) אנא נסה שוב להעלות סרטוט של החדר (עם חץ המסמן את הצפון ) אך גם אם זה לא יצליח אשתדל לענות

enwhysea

New member
אם זה אפשרי..

הייתי רוצה לקבוע את מיקום המיטה מבלי להתחשב ביום הולדת שלי... אני יודע שזה נשמע מוזר, אבל זה חשוב לי. אפשרי? הפורום עדיין לא אוהב תמונות, אבל סידרתי תמונה כאן, נכון הוא לא מושלם או מדויק עד המילימטר... אבל זה בטח מספיק בשביל החלטה עקרונית. תודה

hihat

New member
לפי הסרטוט בלבד..

המיקום הטוב ביותר יהיה קרוב לפינה הדרום מזרחית ,עם הראש למזרח . אך לא מתחת לחלון . ישנה אסכולה שגורסת שהמזרח הוא טוב לכולם ובמקרה זה גם עונה על תנאים נוספים כמו "שליטה" על דלתות החדר ,לא בקו ישר מול הדלת ולא מתחת לחלון . ישנה אסכולה שנקראת הפא-צ'אי לפיה ניתן לקבוע מה הם ארבעת הכיוונים מהם מגיעה אנרגיה חיובית המזינה ותומכת בך ,ואליהם מוטב שקודקוד הראש יפנה בעת השינה .אבל בשביל זה צריך את תאריך הלידה של האדם . נסה למקם את המיטה כפי שהצעתי ובדוק אם זה נוח לך ואיך השינה שלך .אם אתה יושן טוב -מצויין !! אך אם תרגיש שזה לא הבחירה הטובה בשבילך אפשר לבדוק לפי הפא-צ'אי . שינה ערבה
אגב , כל הנאמר נכתב במידה ויש סיבה לשינוי של מה שקיים כרגע . אם הכל בסדר ואתה ישן טוב אז למה לשנות?..

enwhysea

New member
תודה בנתיים

הדירה חדשה ואין לי רהיטים ממש. בשאר החדרים כבר יש בסיס נורמלי אבל בחדר שינה פשוט אין לי כרגע כלום חוץ ממיטה, השליח שם מתחת לחלון הגבוה (ראש מזרחה) והיה נראה מאוד מתאים שם (הדירה הקודם גם מיקם ככה) אבל הרגשתי שלא נוח לי (מאז שאני צעיר אני מאוד רגיש לי מיקום של מיטה.. עוד לפני שידעתי שיש דבר כזה פאנג שווי, ואולי זה גם הסיבה העיקרת שאני מאמן שיש מאחורי זה משהו) כשכתבי את ההודעה הזזתי את המיטה לקיר הדרומי, באמצע, ראש דרומה... בנתיים אני מרוצה... לא מרגיש לי מוזר, אבל מרגיש לי שונה... אולי אני צריך להתרגל. אני לא רוצה שוב לישון עם הראש למזרח.. לא טוב לי ... אני לא יכול להסביר למה.. אולי בגלל שזה פונה יחסת לרחוב ראשי מאוד. תודה על העזרה בנתיים נראה מה יהיה נ.ב. היום הולדת שלי זה 25.5.78... זה משנה משהו במיקום שהמלצת?

hihat

New member
לפי תאריך הלידה שלך ...

הכיוונים החיוביים עבורך הם : דרום ,צפון ,מזרח , דרום-מזרח , כשדרום הוא הטוב ביותר ,צפון מקום שני וכן הלאה . (יש לך אינסטינקטים טובים
). אבל , בחדר שלך יש דלת בקיר הדרומי מה שאומר שמיקום המיטה על הקיר הזה יצריך אותך לסובב את הראש אחורנית כדי לראות את הדלת .הפנג-שואי "אוהב" שלאדם יש קשר עין עם דלת החדר . אבל אם אתה אומר שלא טוב לך המזרח ואתה מרוצה ממיקום המיטה בדרום ,זה בהחלט לא אידאלי אבל אופציה לתיקון היא למקם מראה קטנה באזור הצפוני או המזרחי של החדר(תחלק את החדר עצמו גם לשמונת הכיוונים ) כך שדרכה תוכל לראות את הדלת מהמיטה ,אבל שהמראה לא תהיה ישירות מול המיטה . הכיוונים שציינתי לפי הפא-צ'אי מתייחסים לא רק לכיוון הראש בזמן שינה אלא גם לנתונים נוספים כמו סקטור החדר ,כיוון דלת החדר , דלת הכניסה של הבית ועוד ,ובלקיחת כל הגורמים בחשבון אפשר לבדוק אם הבית תומך באדם הגר בו .מכיוון שאין לי את כל הנתונים לבדיקה , אני נמנעת מלהציע שאולי תפסיק להשתמש בדלת הדרומית ותסגור אותה ובכך למעשה תהיה לחדר דלת אחת -המערבית. אם קיימת לך אופציה של החלפת חדר עם מישהו אחר בבית הייתי ממליצה לבדוק לפי "הכוכבים המעופפים" אם החדר טוב לך או יהיה טוב למישהו אחר בבית ולך החדר שלו ולהשיג עבורך מיקום אופטימלי של כיוון המיטה , סקטור החדר ושאר ירקות

אני משתדלת לא להתערב בשיחה בד"כ

אלא אם כן מבקש/ת את דעתי, המתיעץ/ת, באופן ספציפי או ש...נראה לי שיש לי עוד משהו חיובי להציע שיכול להועיל. במקרה זה, לא הייתי מוסיפה מראה בכל מקרה, ולדעתי בעוד חודשיים, כיוון השינה ישתנה בכל מקרה... לפעמים צריך להתנסות .

enwhysea

New member
קודם כל תודה על התשובת

על המהירות והיחס הרציני! אי באמת נכנס ויוצא בעיקר מהמערבת, אבל בשביל ללכת לשירותים/מקלחת זה סיבוב של כל הבית. בקשר למיטה באמת חשבתי על מראה (עגולה) בפינה הצפון מזרחת של החדר.. אבל כמה שאני חושב על זה יותר, אני ישן על הצד אז אני רואה את הדלת כל הזמן מול העניים... הדלת היא גם מהסוג של הזכוכית (2 חלונות לחלביים) למרות שאני חושב לחסות אותם בשביל שלא יהיה אור בלילה... כרגע אני די רואה אם משהו מתקרב מבחוץ.. אין ממש אופציה להחליף חדר.. יש חדר ספייר במערב אבל הוא קטן וקיר אחד שלם שלו זה דלת כפלוה. שוב תודה! נראה מה יהיה אם הזמן ואחרי שאני מוסיף כמה רהיטים

enwhysea

New member
רעיון

יש לי בובה של זאב (טוב לא זאב, ההוא שרודף אחרי ה-Roadrunner) אפשר להושב אותו מול הדלת בשביל שישמור לי במקום מראה?

hihat

New member
גם לי יש רעיון ../images/Emo13.gif

מה דעתך להעביר את המיטה לצפון (ראש צפונה )וסגירת הדלת המערבית ?כך גם כיוון הראש יהיה טוב , גם כיוון דלת טוב (הדרומית )וגם מיקום מיטה טוב מבחינת זרימת האנרגיה בחדר . יש לך אפשרות לנסות לשבוע-שבועיים ולראות אם זה מסתדר ונוח לך? בנוגע להגנה על הדלת במידה והמיטה תשאר בדרום ,לפי הפנג-שואי נהוג להניח שני "שומרים " מחוץ לדלת הכניסה של בית פרטי או במבואה של דירה אבל לא בחדרי שינה (לא שאסור),והתיקון שהצעתי עם המראה יותר מתאים ,במיוחד אם תמקם אותה בחלק המזרחי של החדר -שלפי הבגואה זהו אזור הבריאות ומראה תחזק אזור זה ,או בחלק הצפוני -אזור הקריירה ,גם שם מראה תתאים לחיזוק .כפי שציינתי מראה קטנה בלבד . כתבת שאתה עומד להכניס רהיטים חדשים ,אז הנה כמה טיפים בנושא : 1. אם יהיה לך שולחן כתיבה בחדר אל תמקם אותו כך שתשב עם הגב לדלת ( אתה מתחיל להבין את הרעיון ...
) 2.אם יהיו לך שידום למיטה ,אז שיהיו בגובה המיטה ולא יותר גבוהות 3.אל תתלה מדפים מעל המיטה 4. מומלץ לסדר את הרהיטים כך שצד שמאל לאורך החלל יהיה גבוה מצד ימין . בהצלחה :)

enwhysea

New member
אבל...

אז יהיה חלון מעל המיטה... בקשר לרהיטים, לא יהיה שולחן כתיבה... את עניין השידות ושמאל מין אזכור, תודה... בקשר למראה.. בפינה הצפון-מזרחית זה גם טוב? ואני ממש צריך לראות את הדלת מהמיטה?

hihat

New member
לפי הפנג-שואי המיקום הטוב ביותר

יהיה עם הראש למזרח באמצע הקיר המזרחי אבל לא מתחת לחלון , אבל אם זה לא מרגיש נוח אז אפשר לנסות את האופציה של ראש לצפון וסגירת הדלת המערבית אבל תמקם את המיטה קצת יותר לצפון מזרח כדי שלא תהיה מתחת לחלון ומומלץ שתהיה גישה למיטה משני הכיוונים,כלומר, לא להצמיד אותה לקיר המזרחי בקשר למראה , בדרך-כלל מראה בחדר שינה לא מומלץ ,אבל במידה ויש צורך בתיקון מצב בו הדלת בגבך אז המראה צריכה להיות קטנה רק כדי שתוכל דרכה לראות את הדלת מהמיטה .אבל תשים לב לאיכות השינה שלך ואם אתה מרגיש שאינך ישן טוב תוציא את המראה ותראה איך זה משפיע. כמו שאביבה אמרה צריך להתנסות .. מראה בצפון מזרח פחות טוב ובנוסף אל תמקם מראה בחדר מול הדלת .

enwhysea

New member
תודה

לא יהיה אפשרי על הקיר המזרחי בלי חלון ומעבר מ 2 הצדדים,, ולא מתחת לחלון :( טוב בנתיים אני ישן טוב בדרומי.. נראה מה יהיה, לקחתי את עניין לצומת לבי, תודה!

למעלה