בעיה במיניסקוס

AmitTo

New member
בעיה במיניסקוס

שלום רב רציתי לשאול לגבי המיניסקוס: יש אצלי חשד לבקע מינאטורי במיניסקוס, לא ידוע דרגת חומרתו בהנחה שאני אבצע ניתוח במיניסקוס, האם אני יכול לחזור למצב בריא לגמרי? כולל ספורט חופשי, ריצות, התאמצות וכדומה? תודה רבה

AmitTo

New member
עדכון, בבקשה עזרה

שלום רב היום קיבלתי את התשובות של ה MRI ויש לי קרע במיניסקוס בדרגה שני שליש מה זה אומר המספר? מה האפשרויות שלי הלאה? האם אפשר להחלים לגמרי? אני חובב ספורט אתגרי כגון סקי, סנובורד וכו' ולא הייתי רוצה להפסיק אותם לכל חיי. קראתי את המאמר על קרע במיניסקוס אבל הוא הביא תשובות חלקיות, בבקשה עזרה, תודה רבה רבה

AmitTo

New member
דף התוצאות

שלום רב בדף התוצאות רשום: מבנים גרמיים תקינים, כיסוי סחוסי תקין, שירים תקינים, רצועות תקינות, נוזל בכמות תקינה ובמיניסקוס: פנימי קרע דרגה שתי שליש קדמי ואחורי, חיצוני תקין בסיכום רשום: קרע דרגה שתי שליש של MM מה זה אומר? תודה רבה מראש זה חשוב לי מאוד

מניסקוס

המספרים מדברים על חומרת המצב. לרוב אחרי ארתרוסקופיה ניתן לחזור לפעילות ספורטיבית מלאה, אך לאחר ניתוח מניסקוס ייתכן מצב של שחיקה מואצת של הסחוס המפרקי.

AmitTo

New member
תודה, שאלה נוספת

אני בן 18, יתכן שיתפרו לי את המיניסקוס? הקרע נגרם לי בעקבות פעילות גופנית מאומצת יתר על מידה. רשמת שהמספרים מראים על חומרת המצב, אתה מתכוון שלפי המספרים המצב שלי חמור? ואם לא, מה המצב שלי? בהנחה שאני אבצע את הניתוח רק עוד כמה חודשים (אני רוצה להתגייס כרגיל, והיות ואני מתגייס למודיעין לא תהיה לי בעיה לעשות את הניתוח בזמן הצבא), המצב עלול להחמיר עד ביצוע הניתוח? תודה

מניסקוס

בד"כ לא תופרים מניסקוס אלא כורתים את החלק הקרוע. תפירה מתבצעת רק במצבים מאוד מוגדרים ומעטים. המצב תמיד יכול להחמיר.

AmitTo

New member
תודה על העזרה, שאלה נוספת

מה המספר שתי שליש אומר?

AmitTo

New member
שאלה נוספת

אורטופד אמר לי משהו על דיקור המקום כדי להכניס לאיזור דם שירפא. מה זה?

למעלה