בעיה במימון סייע ע"י המועצה המקומית (גן יבנה)

בעיה במימון סייע ע"י המועצה המקומית (גן יבנה)

שלום לכולם,
אנחנו הורים לילד בן 14 (כיתה ח') אשר אובחן סופית כ-PDD רק בשנה האחרונה ונתקלנו בבעיה קשה מול המועצה המקומית שלנו, גן יבנה. רצינו לשתף ולהתייעץ אם מישהו מכיר ויודע מה אפשר לעשות.
בבית ספר יסודי, גם ללא שאובחן, זכה בננו להשקעה רבה מצדנו בתמיכה פורמלית ובלתי פורמלית, אבל לא רק שלא ראינו התקדמות, אלא שעם השנים המצב רק הלך והדרדר.
אחת הסיבות העיקריות לבעיה, הייתה שקבוצה של מספר ילדים מכתתו פשוט הפכה אותו למושא ההתעללות שלהם שהתבטאה בהצקות שנועדו לעורר התפרצויות זעם, בהטלת חרם, באי שיתוף במשחקים ופעילויות של הכיתה ובשנים האחרונות אפילו בשליחת קללות בפייסבוק ותיוג תמונות שלו עם כינויי גנאי.
הדברים הגיעו למצב שהילד סירב ללכת לבית הספר ואף איים לפגוע בעצמו אם יכריחו אותו לחזור לכיתה.
בסיום כיתה ו' החלטנו (על דעת הצוות החינוכי שלבית הספר) להעביר את בננו לחטיבת ביניים מחוץ ליישוב כדי להרחיק אותו מאותה קבוצה. בכיתה ז' התחלנו גם בתהליך ארוך של אבחונים שבסופו כאמור הוא גם אובחן כ-PDD. בעקבות האבחון, בננו עבר ועדת שילוב והוחלט שילווה בבית הספר ע"י סייע (מדובר בבית ספר רגיל ובכיתה רגילה).
כבר בכיתה ז' התחלנו להרגיש בשינוי לטובה ומתחילת כיתה ח' השיפור אפילו גדול יותר.
הבעיה היא, שלפני כשלושה שבועות, עדכנו אותנו שהמועצה המקומית שלנו מסרבת להעביר את חלקה במימון שעות הסיוע.
פנינו בעצמנו למחלקת החינוך של המועצה אשר טענו שכיוון שהילד לומד בישוב אחר הוא לא מעניין אותם וסירבו לשמוע אותנו. אפילו הצענו שאנחנו נממן את החלק של המועצה וביקשנו רק שיאשרו את הסיוע כדי שמשרד החינוך יוכל להעביר את החלק שלו אבל גם לזה הם לא הסכימו להתייחס. הפתרון היחידי שהוצע לנו הוא החזרת בננו ללמוד בגן יבנה (כמובן עם אותם ילדים מהם ניתקנו אותו).
ניסינו להיפגש עם ראש המועצה של גן יבנה כדי להסביר לו את הבעיה ולהראות לו את חוות הדעת של הפסיכולוג שמטפל בבננו אשר קובעת כי החזרתו ללמוד בגן יבנה עלולה לפגוע בו קשות. להפתעתנו ראש המועצה סרב לפגוש אותנו וטען שהוא לא מתערב בעניינים של מחלקת החינוך.
בינתיים, הודיעו מבית הספר שבמידה ובננו לא ילווה ע"י סייע הדבר עלול להשפיע על יכולת בית הספר להתמודד עם תופעות שונות (כגון התפרצויות זעם) הנובעות מקשייו האובייקטיביים.
כיוון שבשום פנים ואופן אנחנו לא מוכנים להחזיר אותו לסיוט שאותו הוא חווה בבית הספר היסודי, חשבנו אולי לפנות לסיוע התקשורת מול המועצה המקומית שלנו אבל כיוון שבננו כבר גדול אנחנו חוששים שהוא עלול להיחשף לזה ולהיפגע ולכן כרגע אנחנו ממש אובדי עצות.
אם למישהו מכם יש הצעה או רעיון שיכול לעזור לנו נשמח מאוד לשמוע.
תודה רבה

רואה 6 6

New member
עזרה משפטית ויפה שעה אחת קודם.

הוא תושב היישוב,הוריו תושבי היישוב והיישוב מחוייב לכם,שלא יעשו שרירים.
אני עצמי סייעתי לילדה שלמדה במועצה אחרת בהיותה בת היישוב שלי. יתכן ולא ששים לזה אבל עורך דין חביב יסייע ויספק את מידת הצניעות שאתם זקוקים לה.

מדובר בסיפור חמור

ומאוד מרגיז, חובה לפנות לדרגים בכירים קרי מפקח על החינוך המיוחד במחוז שלך,
מנהל מחלקת החינוך במחוז שלך גם של משרד החינוך וגם של הרשות המקומית,
ואם זה לא עוזר לפנות למבקר המדינה,
והכי טוב לשלוח מכתב באמצעות עורך דין פרטי{חבל לבזבז זמן על עורכי דין של עמותות וחבל שזה המצב}.
בהצלחה.
נ.ב מניסון מכתב מעורך דין פרטי עוזר מהר מאוד.{שיהיו מרוצים שאתה לא מגיש תביעה כי יש לך קייס}

schlomitsmile

Member
מנהל
מצטרפת להמלצה לפנות ליעוץ משפטי מקומם מאד היחס שקיבלתם.
מכתב מעו"ד ינער אותם...

במקביל, הייתי פונה לחלונות הגבוהים במשרד החינוך
וכן למתי"א.
להפעיל את כל התותחים בו זמנית,
ולידע אותם שפנית לכולם, זה ידרבן אותם.

לי היה סיפור הרבה פחות חמור,
אבל בכ"ז פניתי לעמותת בזכות ליעוץ משפטי,
ומכתב מעו"ד שלהם ניער את ביה"ס.

תודה רבה

תודה רבה על התגובות (ועל התמיכה).
אכן פנינו לסיוע משפטי אבל כיוון שיש לנו לחץ זמן אנחנו מנסים בכל הכיוונים ושלחנו מכתב גם לשר החינוך, לשר הפנים, לחברי כנסת ובהתאם לעצות פה גם לאחראים האזוריים של משרד החינוך ומתי"א. נקווה שמישהו מהם יתערב.
שלחנו גם מכתב אישי לראש המועצה (גם למייל וגם בפרטי לפייסבוק) אבל הוא לא הגיב.
בינתיים ראינו שמישהו שראה את הפוסט שיתף אותו בפייסבוק והעלה לקבוצת הפייסבוק של היישוב. מי יודע, אולי זה יעזור.
אם לא, כנראה שלא תהיה ברירה וננסה לערב את התקשורת.

schlomitsmile

Member
מנהל
מה הנער חושב על חשיפה תקשורתית? אני הייתי מאד חוששת שזה יפגע בו/בכם כבומרנג.
האם כל הגורמים שפניתם אליהם יודעים שפניתם גם לאחרים?
כי לפעמים הידיעה הזאת עשויה לדרבן לפעולה.
אף אחד לא רוצה לצאת רע, זה שלא נקף אצבע.

מה ייעץ לכם העו"ד?

בינתיים הוא לא מכיר את כל הסיפור

אנחנו מאוד רוצים לפתור את זה בלי מעורבות שלו ובאמת אנחנו מקווים שלא נצטרך להגיע לחשיפה.
הקו האדום מבחינתנו הוא אם יכריחו אותנו להוציא אותו מבית הספר.
בינתיים אנחנו לא שם אבל כבר שמענו דיבורים על זה אז אנחנו לא רגועים.
הבנו גם שגורמים במשרד החינוך התחילו לטפל בזה אז יש תקווה.

כפי שכתבתי אתמול

המקרה שלכם חמור במיוחד, לא יעלה על הדעת שתאלצו להוציא את בנכם מבית הספר לאחר שעבר מסכת התעללויות בבית ספר הקודם, ואם כל הגורמים לא רוצים להבין זאת
אז יש מקום לפנות לתקשורת ללא חשיפת פנים,
יש גבל לחוצפה,
יש גבול לשערורייה במקרה שלכם,
ואין ממה לפחד חצו כאן את הגבול בסיפור שלכם,
אם כולנו נפחד לא נגיע רחוק,
אם הורים ממהרים להגיע לתקשורת שלא נותנים לילד שלהם להיכנס לברכה אז כאן מדובר במקרה הרבה יותר חמור ושיש מקום להגיע לתקשורת,
מדובר בדיני נפשות ממש.

דייהטסו

New member
הסיפור שלך

מטריף אותי לגמרי. תנסה לפנות לרויטל לן כהן, היא עזרה להרבה הורים בנושאים האלה. אתה יכול למצוא אותה בפייסבוק.

miss owl

New member
אני לא חושבת שיש פה רוע לב

אלא בעיה פרוצדורלית אמיתית של לאשר ולממן (זה הולך יחד) סיוע לילד שלומד בעיר אחרת
גם בקטע התקציבי - המועצה מקבלת תיקצוב על סמך כמות הילדים שלומדים בשיטחה אבל הבן שלכם לא לומד שם אז היא לא מתוקצבת עליו ועדיין אתם מבקשים לו סיוע וגם בקטע הרישומי מנהלי מדובר בסיפור חריג מאוד שיש בעיה בדיווח עליו "למה אישרנו סיוע לילד שלומד במקום אחר" .
למען הבן שלך שלא עלול אלא בטוח ייחשף וייפגע במידה ותבחרו לעשות צעדים דרסטיים כמו פנייה לתקשורת הייתי פועלת במטרה להרגיע את הרוחות ולהגיע לפיתרון ברוח טובה מול העירייה. כלומר במקומכם הייתי מבקשת להיפגש עם מנהלת מחלקת החינוך ומסבירה את הבעיה שקיימת לכם כולל מראה את כל חוות הדעת שקיבלתם לגביי הבעייתיות עם אותם ילדים ואומרת גם שאתם מבינים את הקושי של המועצה ומבקשים למצוא פיתרון שיתאים לשני הצדדים
יכול להיות שאם תדברו איתם בנחת ולא בדרישות ו"מגיע לי " אלא תסבירו להם את המצב מתוך מצוקה אמיתית הם ייפנו אתכם לגורם שיאשר להם לאשר לכם את הסייע או אולי יחליט שמבחינת מערכת החינוך כל ענייני הילד יטופלו ביישוב בו הוא לומד עכשיו וכמובן יעביר ליישוב הנחיות בהתאם. אופציה אחרת היא שהם יבקשו ממכם להחזיר את הילד ללמוד במועצה בסביבה בלי אותם ילדים בעייתים - ניראה לי מוזר שבכל גן יבנה יש רק כיתה ח אחת , אז נכון שכבה זה קשור אבל שרוצים להפריד אפשר ואולי הם ייקחו על עצמם טיפול משמעתי משמעותי באותם ילדים (שניראה לי רצוי בלי קשר) כך שהבן שלכם יוכל לחזור בביטחה ללמוד בחברתם. נכון שאלו אופציות רחוקות ממה שאתם חושבים לנכון כרגע מצד שני יש מצב שמה שאתם רואים לנכון הוא בלתי אפשרי אובייקטיבית או לפחות ללא מעשים שברור מאוד שיפגעו בילד וכן אני אחזור על זה פעם נוספת - פנייה לתקשורת משמע פגיעה וודאית בילד.

לצערי כנראה שדוקא יש

כמו שכתבנו פנינו כמה וכמה פעמים לר' מחלקת החינוך והוא סרב אפילו לראות את חוות הדעת שהבאנו.
ממש לא באנו מתוך מקום של "מגיע לי" אלא ניסינו להסביר ואפילו הצענו שאנחנו נממן את חלקה של המועצה.
האיש פשוט לא מוכן להקשיב ואומר שעד שלא נחזיר את הילד ללמוד בישוב הוא לא מוכן להתייחס אליו.
גם לר' המועצה, פנינו עשרות פעמים דרך מזכירותיו ובאופן אישי לא היה מוכן אפילו לדבר איתנו או להתייחס.
אם כל הכבוד, אם מדובר כאן בבעיייה פרוצדורלית אמיתית, לפחות היחס של המועצה היה צריך להיות אחר והיינו רואים איזשהו מאמץ לטפל בנושא.
אגב, גם במועצה האזורית שבה נמצא בית הספר,אומרים שלא ברור להם איזו בעיה יש כיוון שיש להם הסדרים דומים עם מועצות אחרות והכל עובד חלק.

הנה גם הבקשה ששלחתי לראש המועצה

את הבקשה הזו שלחתי גם לדוא"ל האישי וגם לפייסבוק וכיוון שראיתי שם התייחסות שלו לנושאים אחרים, ברור לי שהוא ראה את זה.
כמו שציינתי לא קיבלתי שום תשובה או התייחסות לפנייה.
נדמה לי שזה באמת מסביר הכל.

דרור אהרון שלום רב,

אני נאלץ לפנות אליך בדוא"ל ובפייסבוק, לאחר שכל נסיונותיי לקבוע איתך פגישה בערוצים הרשמיים נותרו ללא התייחסות.

לפני כשבועיים פניתי ללשכתך לאחר שנתקלתי בבעיה מול מחלקת החינוך של המועצה והטיפול שניתן ע"י ע"י ר' המחלקה, רחמים שרים, היה בעיני לא ראוי ולא תקין.

בהתאם לעצת מזכירתך, שלחתי בפקס מכתב מפורט המתאר את הבעיה ואת דחיפותה. במכתב ביקשתי פגישה דחופה, על מנת להציג בפניך את הדברים כך שניתן יהיה להגיע לפתרון הגיוני.
מאז ועד היום, למרות מספר רב של שיחות טלפון עם מזכירתך, שיחות בהן חזרתי וביקשתי פגישה, לא עלה בידי לזכות בפגישה זו לאחר שפעם אחר פעם נדחיתי בתואנות כאלה ואחרות.

היום, לאחר שדרשתי לקבל התייחסות כלשהי לפנייתי, אמרה מזכירתך כי אין שינוי מתשובתו הקודמת של רחמים שרים (כלומר שאינו מוכן לטפל בבעיה).
כמו כן, הבהירה כי זוהי תשובתה הסופית של המועצה, שהתשובה הינה על דעתך ושלא ניתן לקבוע איתך פגישה בנושא.

כמובן שהופתעתי מהאמור, לאור העובדה שלא ניתנה לי כל דרך להעלות בפניך מורכבות הבעיה ולהציג בפניך נתונים ומסמכים חשובים אשר רחמים שרים סירב לראות ולהתייחס אליהם.

במערכת הבחירות שהתנהלה לאחרונה, הבטחת כי דלתך פתוחה בפני כל תושב.
כתושב גן יבנה, אני פונה אליך כאן ומבקש כי תממש הבטחה זו.
אני סמוך ובטוח כי לאחר שתשמע את הדברים ממני ותעיין במסמכים, תוכל לקבל החלטה הוגנת אשר תספק פתרון הולם לבעיה.

בתודה מראש,

אלו בדיוק נשמות פועלות

שבעצם אינן פועלות, וצריך למגר את התופעות האלו ללא חשש,
התערבות משפטית, תקשורתית, מבקר מדינה, למה לחשוש להגיע בתלונה למבקר המדינה תפקדו לעשות סדר במקומות האלו.
אין מה לחשוש לפנות למבקר המדינה, מניסיון אישי הטיפול שם יעיל וטוב.

miss owl

New member
ואתם מוכנים להקשיב לו?

סלח לי מבלי להכיר אף אחד בסיפור הזה רק ממה שאתה כותב אני מרגישה שהחוסר הקשבה בינכם הוא הדדי למדיי ויכול להיות שנשען גם על משקעים מהעבר מהצד של המערכת.

כמו שלר' מחלקת החינוך לטענתך אין שום רצון להקשיב לכם ככה לכם עושה רושם אין רצון להקשיב לו. אתם מתנהגים בדיוק כמוהו רק שאתם חושבים שזה טובת הילד ולא ברור לכם הצד שלו. הבעיה היא שאם תלחמו יותר מדיי על הטובת הילד לדעתכם אתם עשויים לפגוע בו בגדול ושוב אני חוזרת על זה כאוטיסטית בוגרת בתפקוד גבוה אם ההורים שלי היו בגיל ההתבגרות שהוא מספיק קשה גם ככה מעיזים לחשוף את הסיפור שלי בתקשורת ובעצם לתייג אותי פוראבר בתפוצה בלתי מוגבלת סביר להניח שהיום בו זה היה מפורסם היה היום האחרון בחיי .
הייתי מציעה שוב לקבוע עם האיש פגישה שבה תחזרו לדבר איתו על הבעיה האמיתית בכל הסיפור יענו הילדים המציקים , תנסו ליצור בצד שלו אמפתיה ותהיו פתוחים לאפשרות שהוא ימצא לכם פיתרון לבעיה הזאת ביישוב עצמו , פיתרון שאולי הוא לא אידיאלי אבל הרבה יותר טוב מכל האפשרויות האחרות.

ולגביי ראש המועצה לדעתי פניתם גבוה מדיי ולכן זה ככה, אם בא לכם לפנות למישהו מחוץ למחלקת החינוך פנו לחבר מועצה שאתם סומכים עליו.

חשבתם לעבור דירה?

אני מבינה שזה לא צודק, אבל גם אם יאשרו לך עכשיו, זה יהיה מלווה במאבקים בלתי פוסקים. כל פעם ינסו לעשות בעיות ויהיו המון קשיים.

לעתים פשוט עדיף לעבור למקום שבו נמצא בית הספר ולא להיות זקוק לטובות יותר. וככה המועצה שם תיתן סייע, כי זה בתחום השיפוט שלה וזהו.
לעתים זה אפילו יותר פשוט מאשר כל המלחמות עכשיו.

(זה מה שאנחנו עשינו במצב דומה).

יש אנשים שאינם יכולים לעבור דירות

ומסיבות מאוד מצודקות והכי חמור להיכנע , ולעשות להם חיים קלים ולהורה לעשות חיים קשים ואלי גם ללא פרנסה, לא כל אחד יכול למצוא פרנסה בעיר אחרת..

את צודקת עקרונית,

ואנחנו נאבקנו כמה שנים, עד שפשוט נמאס לנו.

כמה מלחמות, כמה בעיות. כמה קשיים הם הערימו עלינו, והתגברנו. אבל כל פעם ניסו למצוא עוד בעיות.

תחשבי, שאם המועצה לא רוצה לעזור, ופתאום יש טיול, אז מי יצא עם הילד?

אני מניחה, שאם בית הספר הזה במרחק נסיעה, אז המעבר הוא לא לאזור אחר בארץ, אלא למקום קרוב. יכול להיות שזה לא כדאי להם לעבור, אני רק מציעה. לעתים זה יכול לשפר את איכות החיים עד מאוד וחוסך מלחמות, גם אם ברור (כמו במקרה הזה), שההורים צודקים ולפי החוק ולפי הצדק והשכל הישר ולפי כל מה שאת רוצה - מגיע להם סייע על חשבון המועצה (בלי השתתפות שלהם בכלל).

miss owl

New member
מדובר בנסיעה שהילד עושה כל בוקר

אז הורה יכול לעשות אותה הפוך לטובת עבודה, למעשה זה ניראה לי הרבה יותר הגיוני לקבוע את מקום המגורים בהתאם לילד צעיר ושההורה זה שיעשה את הנסיעות.

abashel13

New member
אני לא יודע אם צריך לעבור דירה שכן הכסף

עבור הסייע קיים ומגיע לבנך על פי חוק. הייתי מנסה דווקא במועצה אליה שייך בית הספר לברר מה יקרה אם הילד יהיה רשום בכתובת

כלשהי במועצה ואם יש קרובי משפחה או חברים שיכולים לנדב את הכתובת שלהם לצורך העניין. הפקידים המסכנים לא מספיק יצירתיים

ולפעמים צריך לעזור להם. אם הכיוון הזה מסתדר זה הרבה יותר פשוט מכל הוואגארס של מלחמות צדק.

למעלה