בעיה במחשב!!!

W0lf

New member
בעיה במחשב!!!

שלום לחברי יש בעיה במחשב קודם כל אין לו ווינדוס בגלל שהוא עשה שטויות וכנראה מחק אותו בטעות הוא נגע בביוס ושינה ושם סיסמא ואני לא יכול לפצח אותה ככה שאין לי גישה לביוס! ניסיתי להתקין לו את הווינדוס אך הוא אומר שאין Msdos אני לא יודע איך להתקין את ה msdos תוכלו להסביר לי בבקשה נ.ב אני מנסה להתקין לו ת win 98 חוקי בעברית בברכה וולף

yariv~2

New member
ובכן..

אני מקווה שהבנתי.. כי הפרטים מעטים מדי אז אם מה שאתה מנסה לעשות זה להתקין את הווינדוז קודם כל פרמט את כונן c אלא אם כן יש בו חומר חשוב במיוחד שעדיין לא גיבית או שכבר עשית את את הצעד הזה אם כבר פרמטת אתחל את המחשב מתקליטון boot (הקובץ Msdoc.sys אמור כבר להיות בתקליטון כך שזה לא אמור להיות בעיה) ו.. התקן את הווינדוז בקשר לסיסמא אני ינסה לברר מה אפשר לעשות.. אם יש עדיין בעיות פשוט דווח וננסה לעזור

duke4you

New member
תשובה

לגבי הסיסמא, אפשר לבטל אותו דרך גימפור בלוח אם. כדאי שתעזר במישהו. לגבי msdos, לא ברור מה ההודעה שאתה מקבל, אבל אם הכוונה לקובץ msdos.sys ניתן לשחזרו ע"י תקליטון האתחול של windows, באמצעות הפקודה a:>sys c (אחרי הc יש נקודותיים)

esti_prikit

New member
לגבי הסיסמא לביוס

על לוח האם של המחשב ישנה בטריה קטנה שטוחה (כמו של שעונים) על יד הבטריה יש ג´מפר (מקצר) תוציא אותו לכמה שניות ותחזיר אותו אם לא עוזר או אין מקצר, תוציא את הבטריה לכמה שניות מהמקום ותחזיר אותה בדיוק לאיך שהיתה

AfiComp

New member
תיקון קטן...

ג´מפר איפוס הביוס מכיל שלוש רגליים כאשר במצב עבודה רגיל המגשר מכסה שתיים מתוך אותן השלוש, לצורך איפוס הביוס צריך קודם כל לנתק את המחשב מהחשמל, ואז להעביר את המגשר לאפשרות השניה שלו, זאת אומרת: אם במצב רגיל הוא יושב על רגל מס 1 ועל רגל מספר 2 לצורך האיפוס הוא צריך לשבת על על רגל מס 2 ורגל מס 3 למספר שניות, ואז להחזיר אותו למיקום המקורי (חשוב מאד לא לשכוח לעשות זאת, לפני שמחברים בחזרה לחשמל ומדליקים את המחשב). כמו כן, לפני ביצוע כל פעולה אחרת, נסה את זה: אתחל את המחשב עם דיסקט בוט של WIN98, בשורת הפקודה רשום: a:>fdisk /mbr ואנטר, ואז אתחל את המחשב בלי הדיסקט וראה אם זה פתר את התופעה. בהצלחה, AfiComp

amir.a

New member
יש תוכנה קטנה !!!!

שמוחקת את הסיסמא אם אתה צריך אותה אני חושב שיש לי תשאיר כתובת אם אתה צריך עדיין קוראים לה kill bios

duke4you

New member
תשמע

איך אתה רוצה שהוא ישתמש בתוכנה אם הwindows לא עולה? זאת תוכנה שצריך להפעיל אותה דרך windows. ודרך אגב היא נקראת kill cmos.

duke4you

New member
מה הקשר?

מה הקשר של fdisk /mbr לקובץ msdos.sys? הפקודה של fdisk /mbr מתקנת את טבלת המחיצות ולא קשורה לקובץ msdos.sys. מבצעים אותה אם למשל וירוס פגע בטבלת המחיצות. כדי לשחזר את הקובץ msdos.sys מבצעים את הפקודה :sys c באמצעות תקליטון האתחול.

AfiComp

New member
בירה נשר...

עצרת לחשוב שאולי, ורק אולי, הקובץ אינו נמצא כי טבלת ה-Master Boot Record נפגמה, ורישום מיקום הקובץ האמור אבד ? בהודעה המקורית רשום שה-WIN נעלם מהמחשב, נזק ל-MBR יכול בהחלט להעלים את מערכת ההפעלה (מנסיון...) ואת היכולת לגשת לדיסק ללא תקליטון איתחול, ואלא אם כן אותו חבר פירמט את הדיסק, fdisk/mbr הינו אפשרות יותר מסבירה לנסיון תיקון לתופעה שצויינה מה גם שהוא דורש מאמץ/ידע/זמן מינמלי לביצוע, ובמקרה הכי גרוע הוא למל"מ (לא מועיל - לא מזיק). אתה יודע "מי קופץ בראש" ..... AC

duke4you

New member
בשתי מילים

לא נכון. קבצים רשומים בFAT. מידע על מחיצות רשום בMBR. בפעם הבאה על תקפוץ.

duke4you

New member
מה מה מה?

הFAT רשום בMBR??? מה??? ממתי??? הFAT לא היה ולא יהיה בתוך MBR. אין קשר. אתה טועה ובגדול.

AfiComp

New member
בוא ננסה לעשות את זה פשוט...

תהליך האתחול: 1. בדיקת ה-POST מותחלת ע"י ה-BIOS והמעבד. 2. נתוני ה-BIOS קובעים מה יהיה התקן האתחול (boot device). 3. ה-BIOS טוען את הסקטור הפיזי הראשון של התקן האתחול (במקרה של אתחול מהדיסק הקשיח, התהליך טוען את ה-MBR) לזכרון ומעביר את קריאת הנתונים של המעבד לכתובת הראשון בהקצאת הזכרון הזאת. 4.קוד המצוי ה-MBR מפנה את המערכת למחיצה שהוגדרה המחיצה הפעילה (active partition). 5. בשלב הזה מתבצע חיפוש לרשומת האתחול (Boot Record). 6. רשומת האתחול מדווחת כמה טבלאות FAT יש (תמיד שתיים) במחיצת האתחול ומה גודלן. 7. כעת נקראת טבלת ה-FAT הראשונה, ואז מתבצע דילוג על טבלת ה-FAT השנייה ומתבצעת גישה לתיקיית השורש (Root Directory), שם נמצאים קבצי ה- command.com, msdos.sys וקובץ ה-io.sys, ומהשלב הזה מתבצע אתחול מערכת ההפעלה (במידה וקיימת). ועכשיו בוא נעצור רגע ונחזור על כמה דברים: MBR פגום - כל העסק נעצר בשלב מספר 3=> אין MBR => אין גישה ל-FAT=> לא ניתן לאתחל מהכונן ואין אפשרות לגשת למידע שעליו. איפה בהודעתי האחרונה כתבתי שה-FAT רשום ב-MBR ? (הסבר, נמק והבא דוגמאות). AC

duke4you

New member
תגובה

ציטוט: "איפה בהודעתי האחרונה כתבתי שה-FAT רשום ב-MBR ", הנה: ציטוט "עצרת לחשוב שאולי, ורק אולי, הקובץ אינו נמצא כי טבלת ה-Master Boot Record נפגמה, ורישום מיקום הקובץ האמור אבד ?" אם היית אומר "הקובץ אינו נמצא כי טבלת הFAT נפגמה ורישום מיקום הקובץ האמור אבד, אז היית צודק. אבל בכל אופן fdisk /mbr לא היה מתקן את הfat. לנועם, טוב תעשה אם תמחק את כל ההודעות שבעץ הזה.

@זהר@

New member
mbr = main boot record

זהו ה record הראשי שבו משתמש המחשב בשעת עליה וממנו הוא למד איזו מערכות הפעלה עליו להעלות ואיזה מערכת קבצים יושבת על הדיסקים. אם ה MBR איהו תקין, לא ידע המחשב איזה file system יש לו במחשב ואיפה למצוא את הטבלה שלו. סתם הערת ביניים

AfiComp

New member
הודעה מסכמת (מבחינתי)...

אכן שגיתי בניסוח ההודעה השניה שלי, והיה צריך להיות רשום "רישום מקום הקובץ אינו נגיש" במקום רישום מקום הקובץ אבד", אבל זה לא עומד בסתירה לעובדה שפקודת ה-fdisk /mbr הייתה יכולה להיות יעילה במקרה הזה. בברכת כל ישראל חברים
AfiComp

barakrl

New member
אם אתה עדיין רוצה תוכנה מתאימה..

כתבתי בזמנו תוכנה שעושה את זה (בשיעורי אסמבלי בבי"ס...) בכל מקרה, תדע שאם אני זוכר נכון, היא לא מבקשת אישור או משהו כזה (או שכן, אני לא זוכר וזה לא שווה בדיקה..) קיצר, תהנה. נ.ב. הידעת שזה 4 שורות של תוכנה בביסיק ?

למעלה