לא מקפיץ ../images/Emo13.gif
כן, אחרי כמה ימים הודעה לא מוקפצת יותר למעלה. ככה זה בחיים
נראה שיש לך איזה רושם מוקדם על "מדיטציה". אז בוא נשים אותו קודם כל בצד. מדיטציה ככלל נועדה להיות אמצעי ודרך להכרת עצמך, מי שאתה באמת. כאשר התרגול עצמו לא פחות חשוב מהתוצאה. כלומר, הדרך חשובה כמו היעד. בעצם, כדאי לבוא בלי ציפיות ורעיונות של הישגים. תכונות שאתה אוהב, אם הן אמיתיות ולא מזויפות, לא ייעלמו. דברים שאתה לא אוהב בעצמך, אתה צריך להסתכל פנימה ולראות - איפה אתה לא אוהב את עצמך? איפה אתה מתנגד ולא מקבל? אתה רוצה להשיג באופן ספציפי פתיחות עם "זרים". הייתי מציע לעת עתה לעזוב את הרעיון של "מדיטציה תהפוך אולי ל-" או שמדיטציה היא פעולה מוגדרת שעושים ומקבלים בתמורה משהו. אתה רוצה להיות יותר פתוח? תעזוב מדיטציה. תיפגש בכוונה עם אנשים. תגיד שלום, בוקר טוב, שנה טובה למנקה הרחובות או אישה עם תינוק בעגלה שחולפת על פניך. תתחיל לדבר עם מישהו שמתיישב לידך על ספסל, תיזום, היוזמה נותנת בטחון. בפעם הבאה שאתה במפגש חברתי, תקבל את העובדה שאתה כמו שאתה אבל תהיה מודע לכל מה שעובר בך. אל תתכחש לתחושות ורגשות שעולים בך, תבחן אותם. מנסיוני, בתקופה שהייתי סגור בעיקר מול אנשים שאני לא מכיר, חוויה שעזרה לי היתה מפגשי מדיטציה של אושו. ולא בגלל שזאת מדיטציה, ולא בגלל שזה אושו. פשוט להיות עם קבוצה של אנשים שאני בכלל לא מכיר בחדר אחד ולעשות דברים שבדרך כלל לא עושים אפילו עם חברים או משפחה, ולראות שאנשים שהם בעצם כמוני יכולים להיות פתוחים אליי ואין לי סיבה להתנגד. כלומר, להיות באווירה פתוחה ואוהבת, וזה מדבק עוד דוגמה שעולה לי בראש היא "יוגה צחוק" שאלה מפגשים שבהם בעיקרון צוחקים ומורידים עכבות ומשתחררים. סגירות יכולה לנבוע מפחדים של אי-קבלה, מה יגידו עליי, הדימוי העצמי המזויף שלי, חוסר בטחון, הסטטוס החברתי שלי, ובכלל האשליה שאנחנו נפרדים לחלוטין כמו אי בודד בעולם משאר האנושות והטבע. תשאל את עצמך - למה אני פוחד? דווקא התמודדות ישירה עם הפחדים והאשליות נראית לי מתאימה לאדם היפר אקיטיבי כמוך, לדבריך. סך הכל, לא יהרגו אותך
כמעט בטוח למען הגילוי הנאות, אתה בא כאן לעצה, ואני לא רופא או מומחה למדיטציה או תורת הנפש. כך שתיקח מכל הדברים האלה מה שמתחבר אליך, ואני מציע שתחפש בגוגל הישראלי על יוגה צחוק, וגם בקישורים של הפורום יש אתרים ישראלים של מפגשי מדיטציה אקטיבית, ומה דעתך על אחד מפסטיבלי השאנטי הבאים עלינו לטובה בסוכות. אל תיקח את עצמך ברצינות גדולה מדי, ותלך לשחק ב"חברתיות". מה אתה אומר?