בעיה בלפטופ...

taliabr

New member
בעיה בלפטופ...

שלום לכולם! לפני כמה ימים חיברתי, כרגיל, את המצלמה הדיגיטלית שלי למחשב הנישא שלי (IBM מסוג T41). פתאום, משום מקום, המחשב נכבה מעצמו ופשוט מת, אי אפשר היה ללחוץ על שום דבר והוא לא נדלק ולא הגיב ושום נורה לא היתה דולקת (יש נורה שמראה שהוא מחובר לחשמל). אחרי כמה דקות הוא פשוט נדלק מעצמו ועלה והכל היה בסדר מבחינת הארד דיסק. אבל מה - גיליתי ש2 השקעים של הUSB שלי לא עובדים, אני מחברת דברים, לא משנה מה - דיסק און קי שעובד במחשבים אחרים למשל - והמחשב בכלל לא מגיב, כאילו לא חיברתי כלום. בדקתי בדיוויס מנג'ר ושם כתוב שהכונן עובד תקין, אין שום סימני קריאה או איקסים אדומים. חוץ מזה, אין לי סאונד במחשב, זה כאילו שהכונן של הסאונד בלאסטר לא מותקן בכלל. שוב בדקתי בדיוויס מנג'ר וכתוב שוב שהכל עובד תקין, אבל האפשרות למטה של לבדוק אם הכונן הוא אנאייבלד בכלל לא מופיעה, זה אפור כזה. אי אפשר לנגן גם צלילי מערכת. הדבר היחיד שהמחשב משמיע זה מין צפצוף כזה, שנראה לי שהוא מרמקול פנימי כזה (מין ביפ כזה כשיש הודעות שגיאה, שלא נראה לי שהוא נובע מהסאונד בלאסטר). מה עושים????? תודה מראש, טלי.

salam9

New member
תבדקי אופציה לשיחזור מערכת

או עידכון דרייברים

יכול להיות

קצר בלוח אם שהשבית את הUSB ועל הדרך גם הכרטיס קול, אני מניח שזאת הבעיה כיוון שכאשר חיברת את המצלמה המחשב כבה. ממליץ לך לגשת עם הנייד למעבדה של IBM.

piper cub

New member
היי

לי קרה משהו דומה, וכמו שכבר כתבו לך מאוד יכול להיות (דגש על - מאוד -) שזה קצר בלוח אם. צריך לאבחן את זה במעבדה לניידים. יתכן ויש קצר או נשרף פיוז שמגן על שקעי ה-USB, ואולי גם זה משפיע על עוד דברים. בהצלחה
.

taliabr

New member
המשך שאלה...

קודם כל תודה רבה לכולכם, מאוד עזרתם לי. השאלה היא אם לתת את המחשב במעבדות של IBM דווקא (זה בתל אביב, ואני ירושלמית...) או שאפשר לתת למשל בכל חנות שמוכרת מחשבים וכו'. הבעיה היא גם שאני לא יכולה להפרד מהמחשב להרבה זמן, כמו שאתם בטח מבינים מניסיון הוא בשימוש יומיומי מאוד מאוד תכוף... כמה זמן תיקון כזה יכול לקחת? לפי בדיקה שעשיתי כל הקבצים בהארד דיסק שלי לא נפגעו (טפו טפו טפו), השאלה היא אם התקלה הזאת, נגיד שזה קצר כי זה נשמע לי מאוד הגיוני, יכולה לפגוע לי בעוד מערכות של המחשב, בעיקר אם היא יכולה לפגוע בקבצים שלי...? חוץ מזה, מה דעתכם על האפשרות לחסוך זמן וכסף ולקנות כרטיס PCICMA לUSB? הכרטיס קול נראה לי פחות חשוב כרגע... שוב תודה רבה לכם, אתם מאוד מאוד עוזרים!! מטלי.

salam9

New member
היי לך

לפי דעתי זה מתאים כפיתרון זמני בהחלט. העלות של הכרטיס היא חלקית ומטה לעומת תיקון לוח אם של מחשב נייד. אני מציע לך על כל מקרה לבדוק אופציה של עידכון ביוס או עידכון דרייברים לחילופין לפני שחותכים בבשר החי.

bar666xp

New member
סתם שאלה אבל נסית להסיר דריברים

בSAFE MODE להפעיל מחדש ולהתקין מחדש את הדריברים? סתם עוד שאלה יש עוד חיבור USB (בצד/מאחורה) אני מניח ש"2 השקעים של הUSB...." מדובר ב2 צמודים (צמד). אגב כמה חיבורי USB יש לT41 של IBM ביכלל? משהו יודע?

taliabr

New member
סתם תשובה...../images/Emo8.gif

בקשר לחיבורי USB - יש רק 2, והם צמודים באמת... ובT41 וגם T42 יש 2 חיבורי USB. בקשר למה שהצעת לי עם הדרייברים: חשבתי להסיר אותם, אבל אני לא יודעת מאיפה אני אשיג אותם כדי להתקים אותם מחדש, ואני לא חושבת שהבעיה היא בדרייבר כי בדיבייס מנג'ר, כמו שאמרתי, לא כתוב שיש בעיה - כלומר לפי מיטב הבנתי (שלא בטוח שהיא נכונה) הבעיה היא בחומרה ולא בתוכנה. בינתיים מצאתי פיתרון פרימיטיבי במיוחד: קניתי דיסק rewritable (רק 6 ש"ח!!) ואני צורבת עליו כל מה שאני צריכה להעביר למחשב אחר! אוי, כמה שהחיים יותר קלים כשאפשר פשוט לחבר דיסק און קי... ואי אפשר בלי שאלה לסיום: מישהו יודע אם יש פיתרון בצורת כרטיס PCICMA גם לכרטיס קול? תודה לכולם, אתם כל כך עוזרים!!! מטלי.

עוד סתם תשובה...

דרייברים ניתן להשיג באתר של IBM או LENOVO (המיצרים אותם כעת)

bar666xp

New member
אוי נו פעם ראית שמקרוזיפט באמת..

מודיע על דריבר שנידפק?! הדבר היחידי שראיתי זה שחלונות מודיע שהדריבר הזה לא מתואם לגירסה הזאת של חלונות
קיצור אני מציע לך בשלב ראשון לעשות באמת גיבוי לכול המחשב (ממליץ על אימיג'). שלב שני להוריד מאתר החברה את כל העידקוני תוכנה קשוחה ואיך שלא קוראים למה שיש להם שם שקשור לדגם מחשב שלך ולמערכת הפעלה שאת עובדת איתה. להפעיל את המחשב בSAFE_MODE להסיר את כל הדריברים (כ.מסך, כ.קול, USB, רוב או אפילו כל הלוח-אם, לא ממליץ HD אבל גם אפשר) להפעיל את התוכנות/קבצים שהורדת ופני שWINDOWS מתקין מחדש דריבר. כלומר אם הוא מתחיל בנסיון להתקין כ.מסך להשאיר את הבקשה פתוחה ופשוט להריץ את הקובץ הרלבנטי שהורדת מהאתר. אגב בגדול אם היה קצר בלוח מריחים את הרכיב השרוף להרבה מעוד זמן... ותחליפים יש לכל צורת חיבור בצורת חיבור אחרת הבעיה היא אם זה משתלם כלכלית אז רואים את זה הרבה אם לא אז קשה למצוא!

taliabr

New member
רק עוד 2 שאלות חשובות

היי כולם!! יש לי שאלה מאוד חשובה: אם אני לא אתקן את הבעיה הזאת שיש לי עם הUSB והכרטיס קול, שנגיד שהיא נגרמה בגלל קצר בלוח אם - זה יכול לעשות משהו לשאר המחשב...? נגיד - לפגוע בהארד דיסק חס וחלילה...? דבר שני - קניתי כרטיס PCMCIA לUSB והוא עובד ממש טוב! עכשיו אני רוצה לדעת אם יש פיתרון כזה גם לכרטיס קול, ואז אני בכלל לא אצטרך לתקן את המחשב במעבדה ולהיפרד ממנו לכמה ימים או שבועות!!! זה בתנאי כמובן שהתשובה לשאלה הראשונה היא, כמו שאני מקווה - שזה לא יכול הזיק להארד דיסק או מערכות אחרות במחשב. אשמח אם תענו לי ותעזרו לי לפתור את כל הסיבוך הזה!!! תודה מראש וסופ"ש נעים, מטלי

למעלה