בעיה בללכת לישון

לא להגזים אני לא רוחצת אותה...

בטח שאני לא מסכימה לעשות בשבילה דברים היא מתקלחת לבד אני רק חופפת לה וגם זה נראה לי מוגזם לעשות באופן תמידי, לקחת מים אני דורשת ממנה ומהצקות אני מתעלמת מי שניגש זה אבא אבל הדברים חוזרים על עצמם יום יום הבקשות הדרישות חוסר הרצון להיות עצמאית ואנחנו הורים שמציבים גבולות ואין הפנמה ובגלל זה אני מתיאשת.

b a r b a i m a

New member
תפוזינה אולי הגיע הזמן לשבת לשיחה

של אשה ל"אשה"?? את והיא ביחד-בלי הפרעות - תכתבו על דף מה לדעתך היא צריכה לעשות לבד ומה את מצפה ממנה, ושהיא תכתוב מה היא תעשה מהיום והלאה לבד, מה היא צריכה את עזרתך, ומה היא חושבת שמותר לה לדרוש ממך כאמא- ביחד תסכמו דברים ובעצם תעשו חוזה ביניכן... אצלי זה עבד (אולי כי הוא קטן יותר, בן 9)

ZOREFSH

New member
תשובה לתפוזינה

אני מבינה שאת לא רוחצת אבל ילדים כאלה זקוקים לעשרים פעם להגיד להם ולא תמיד הם יפנימו אבל עם הזמן ותוך כדי האמירה הם מפנימים לוקח להם יותר זמן.יש לי הרגשה שאת מצפה ממנה לקצת יותר מדי תורידי ציפיות ומעשים וכך לא תתאכזבי ואולי רק תופתעי וגם תורידי את רמת הלחץ שלך עליה ובבית תנסי קצת לצאת לעצמך ולכם ופחות רק הבנות ואולי כך תתאוורי ויהיה לך יותר טוב וגם לנהל שיחה איתה שיש חוקים בבית ועליה למלא ובמידה וזה לא טוב לה אז אולי כדאי לחפש מקום אחר לה במין איום כך אני עושה אולי זה לא טוב אבל זה עובד אצלי מה לעשות? טוב מחזקת את ידך ובהצלחה. נו לא אמרת לי מתי נפגשים כבר

spidergirl

New member
את בעצם מציעה

להגיד לילדה שאם היא לא עומדת בכללים היא לא תישאר בבית? גם אם זה עובד זה סתם מפחיד את הילדה,איזו מין התניה זו? מתכון לגדל ילד חסר ביטחון.

ZOREFSH

New member
תשובה לתפוזינה

לא זה לא לגדל ילד חסר בטחון זה לגדל ילד עם חוקים ולדעת להגיד לו אני בעל הבית הזה ואני מחליטה מה יהיה ולא את כמו שהיא לא מחליטה מה לעשות בכיתה יש מורה היא צריכה להבין מי מחנך את מי ואם זה לא מתאים תמיד אפשר למצוא סידור מתאים לה כי כך הבית לא יתנהל ולא החיים שלנו ואנחנו לא מוכנים לזה יש עוד אנשים בבית לא רק היא ולא הכל סובב סביבה ואנחנו המחליטים והמחנכים ולא היא. ואם היא רוצה לגדול לבד אז שתעבור לגור לבד מבחינתי ותתחיל עצמאות היא צריכה להבין שהיא צריכה אותי ולא אני אותה.

zivadina

New member
גבולות, גבולות, גבולות

גם אני הגעתי לתשישות כזאת, כאשר אפילו במקלחת ובשרותים היו מטרידים אותי. בעלי נחלץ לעזרתי ועזר לי לשים גבולות. החינוך שלי הוא לעצמאות, כאשר אני משתדלת "להיות שם" כאשר יש בעייה שהם אינם מתגברים עליה בעצמם. העצמאות נותנת לילד המון בטחון ולאמא זמן לעצמה. אמא רגועה היא אמא שיש לה מקום לאהוב ולהועיל. אגב, אצלנו מתקלחים לבד מגיל 4. תמיד התחלתי בהדרכה מלאה ואחר כך שחרתתי את החבל לאט לאט. לדעתי, חובה עלינו לנהל את זמן הפנאי שלנו לפי ראות עינינו, ולא לתת לילדים להשתלט לנו עליו. בשביל זה חשובים מאוד הגבולות, שגם מלמדים את הילד לכבד את המרחב של אמא ואחר כך את המרחב של חבריו ושל כל בני האדם.

למעלה