בעיה בללכת לישון

בעיה בללכת לישון

הדר לא מוכנה להכנס למיטה בלי שנלווה אותה למיטה נכסה אותה וניתן לה נשיקה. אני חושבת שהיא כבר גדולה מספיק בשביל להפרד מאיתנו בסלון , לתת לנו נשיקה ולהכנס לבד למיטה . נסיתי כמה פעמים ממש לסרב לגשת איתה לחדר אז היא נעמדה במסדרון ופעם בחדר שלנו והתעקשה שהיא לא זזה משם וכשהדר מחליטה היא עקשנית משהו ולא מוותרת מסוגלת לעמוד שם גם שעות . לדעת בעלי אני לא צריכה להתעקש ולהכנע לרצונות שלה אותי זה מרגיז נראה לי ממש לא לעיניין הקיץ היא בת 12 וכבר הגיע הזמן שתתבגר.מה דעתכם? האם אתם הורים לילדים בגיל הזה עדין משכיבים את ילדכם? איך גומלים אותם מכך בלי לריב או לכעוס? זקוקה לעצות במיוחד שאני לבד במערכה. מאבא הן בכלל לא דורשות את זה ושאני לא בבית הן נכנסות לבד למיטה.

../images/Emo25.gifטקס הליכה לישון

אני חושבת שללוות ילד למיטה זה כיף גדול החיבוק הכיסוי בשמיכה הנשיקה וכל מילות האהבה "אין יותר כיף מזה" אני חושבת שזה הרגע הכי שקט בבית. יש ל- 4 ילדים וכל אחד מהם מקבל את הליווי המתאים לו, את ביתי בת ה-16 אני מלווה למיטה שואלת שאלה מדגדגת קצת מלטפת מכסה בשמיכה נשיקה ולילה טוב. ילד ה-ADHD בן-14דורש את הטקס הזה ואצלו הטקס מלווה אפילו במסז' של שמן ולבנדור שקיבלתי מרופאה הומיאופטית ותיתפלאו - זה מאוד עוזר עם 2 הילדים היותר קטנים בני ה-13 וה-9 אני אפילו נכנסת איתם לכמה דקות למיטה ותמיד יש איזה סיפור מענין לשמוע או שאפילו אני מספרת להם מימי ילדותי והם מאוד נהנים לשמוע ולא עוברות 10 דקות והם נרדמים אני חושבת שאני נהנית מהטקס יותר כי כל היום כולנו טרודים בדברים אחרים וזה הרגעים הכי קסומים.

zivadina

New member
טקס הליכה לישון

באמת לא מוכרת לי התנהגות כזאת בגיל 12, אבל משום מה זה מזכיר לי את הצורך שלי להגיד שלום כשבאים הביתה, להפרד כשיוצאים מן הבית, להגיד בוקר טוב בבוקר, ועוד ועוד. כלומר, קיום מנהגים קבועים במצבים קבועים נותן לי בטחון בחיים שלי. בנוסף, ידוע שילדי ADHD נבהלים משינויים, ולא אשכח איך כל חצי שנה, כאשר בעלי היה משנה את סידור הבית, הבן הכי ADHD שלנו היה כועס. לכן, יש לי הרגשה שהיא זקוקה לטקס הקבוע הזה. ייתכן שאפשר לסכם על טקס קבוע בסלון (נניח: חיבוק ונשיקה). בעיניים הבלתי מקצועיות שלי זה נראה כמו חרדה, ולא הייתי נלחמת בזה, אלא מתייעצת עם איש מקצוע מתחום בריאות הנפש. אולי תשאלי את ד"ר מנור בשרשור הקרוב?

לא יודעת איך לומר ../images/Emo8.gif

אבל הלוואי שמרום היה נותן לי ללוות אותו לישון. על נשיקות כבר אין מה לדבר ("אמא, די עם הבושות")
אולי אני טועה, אבל נראה לי שקשה לבתך להתנתק מהוויית היום ולעבור להוויית הלילה, דהיינו - ללכת לישון (נו בטח, מפסידה את כל הכיף). לא נראה לי שזה קשור לפינוק מסויים. היא פשוט יודעת שברגע שנכנסים לישון, אז זהו, נגמר היום (אין יותר טלוויזיה, אין יותר מחשב, אין יותר קשקשת עם הורים/אחים/חברות וכו'). וחוצמיזה, לישון זה הדבר שהכי משעמם ילדים ערנים במיוחד. מה אכפת לך לזרום איתה? נסי לא להתווכח אתה כמה ימים ולא לעמוד על קוצו של יוד ואז יימאס לה מה"חידוש" בו אמא מלווה אותה ערב ערב למיטה. אולי. הרבה אהבה וסבלנות
אורלי.

א רויטל

New member
חושבת הפוך

בגלל שעם אבא אין בעיה נראה לי שזה רק מפינוק ומכוון לקשר איתך. אם כל שאר תחומי החיים כרגע בסטטוס קוו שנוח לך איתם והנושא הזה מאד חשוב לך אז תתעקשי ותעמדי על כך שהנשיקה והחיבוק יהיו בסלון. אם יש תחומים יותר בוערים אז לא שווה גם להילחם על זה........

zivadina

New member
כן, רויטל צודקת

זה עיקרון מאוד חשוב בחינוך: להתעקש רק על מה שחשוב מאוד, ולוותר במה שלא כל כך חשוב. כי אם נלחם על כל דבר, נהיה במצב מלחמה תמידי עם הילד.

ZOREFSH

New member
עד היום זה אצלנו

עד היום אצלנו אנחנו מלווים את הילדים להגיד לילה טוב גם לבני בן 9 שהוא ילד רגיל לכל דבר עומרי וגם לנופר זה לא מהווה בכלל בעיה ודי נעים להיפרד ולהגיד לילה טוב. אנחנו לא עושים מזה עניין בכל בשביל לקום ולפעמים אנחנו מתחלקים לנו וזה עניין של שניות כל ההתעקשות שלך לוקחת יותר זמן. לפי דעתי זה לא עניין של גיל אלא של רצון להיפרד מההורים ולהגיד לילה טוב ולקבל חיבוק ונשיקה מצב אינטימי בין הילדים לשניה בלי שהשני יפריע. חבל על ההתעקשות שלך זה מיותר תזרמי עם זה ועם הזמן זה יעבור. בתקווה שתצליחי ויגמרו לך החיכוכים איתה. תהיי חזקה

b a r b a i m a

New member
תפוזינה בוקר טוב

את יודעת? אחרי שקראתי את ההודעה שלך לי דוקא עלתה לראש אסוציאציה אחרת. ראיתי תמונה של ילדה שאוהבת את ההורים שלה וחשובה לה נשיקת לילה טוב וחיבוק לפני השינה. אני רואה בזה דבר יפה ומקסים. בדיוק כפי שבעלי ואני לא נלך אף פעם לישון בלי לומר אחד לשני לילה טוב ונשיקה, כך גם לא הייתי רוצה שהילדים שלי יכנסו למיטה בלי ברכת לילה טוב וחלומות מתוקים, נשיקה חיבוק, וכיסוי. תחשבי על זה כך: כמה שעות נטו ביום את רואה את הילדה? בי"ס, עבודה, אחר הצהריים חברים, חוגים... אני מנצלת את ה-10 דקות האלו של לפני השינה לחיבוקים נשיקות והפגנת אהבה

estee

New member
זה דווקא מאוד חמוד, בני בן כמעט ,14

והכי הרבה הוא אוהב שילוו אותו למיטה,ויכסו אותו, עם טקס לילה טוב קצר ותמציתי. מה לא בסדר בזה? הרי אנחנו בקושי רואים אותו במשך היום, בקושי מדברים( הוא באופן אישי דברן קטן מאודדדדד!!). אם לא מתעוררת בעייה מחוץ לבית, כמו טיולי בי"ס, תנועה, וכאלה, אז למה לראות זאת כבעייה? ולא לתת קצת תשומת לב וגם להינות מזה? הרי זה זמני לחלוטין. מלבד זאת , הרי יש כל כך הרבה על מה להתווכח ולהתעקש ולהלחם עם ילדי ADHD, וגם עם אלה שלא, אז למה "לבזבז" משאב כזה יקר על משהו כל כך קצר ושולי? זה שהאפרוח עוד נותן לי ולאבא שלו לכסות ולנשק אותו, זה מדהים בעיני!!

לילה טוב,חלומות פז../images/Emo29.gifונשיקות../images/Emo70.gif

זה היה ריטואל קבוע עם הגדולים (כשהיו קטנים..) יש יותר טוב לילד/ה מחיבוק של אמא, מיד אחרי שעטפה אותו/ה בשמיכה, ברכה ללילה טוב, ליטוף וחיוך- לפני השינה? הגדולים- אם רק היו נרדמים לפניי, היום- הם באים אליי, נותנים נשיקה, אמ לילה טוב, אוהב אותך... כל כך כיף לי עם זה שהם לא שוכחים
והקטנים? משכיבה את הקטנצ'יק- כמו שהוא אוהב, שוכבים יחד ומפטפטים מס' דקות, אז- עוצם עיניים ונרדם מיד. הבת? קצת יותר קשה... היא בתקופה שרוצה עוד ועוד ומושכת עם בכי,פינוק וכל תחבולה אפשרית, שאשר לידה עוד כמה דקות אחרי הפינוק הקבוע... אז מאירה את תשומת ליבה לכך, אבל בדרך כלל- נכנעת בקלות..מה זה עוד חיבוק? עוד דקה? בשביל אהבה של אמא??...

מיכל400

New member
הארתם את עיניי

גם אצלינו הקטנה שייכת לקבוצת הסוחטים... עוד סיפור ועוד חיבוק ואני??? חסרת סבלנות בתשע בערב. פשוט נגמר לי הסוס. כשבעלי בבית, הוא תופס פיקוד ובאמת משכיב אותה עם כל הסבלנות. אני אנסה לאסוף עוד קצת אנרגיות חיוביות שיספיקו לעוד 10 דקות ואזכות שמדובר בחיבוק של אמא!!! לא הסתכלתי על העניין מהכיוון הזה!!!

b a r b a i m a

New member
ואז תראי שפתאום יש לך יותר אנרגיות

החיבוק של הלילה נותן לי חשק לכל מיני דברים... לא יכולה להסביר את זה. ושמתי לב שהילדים נרדמים יותר מהר אחרי ליטוף,חיבוק, מילה של אהבה,ונשיקה כמובן.

אנרגטית

New member
אני מקנאה! אין מצב שאוכל

לגעת בה בלי רשות שלה. רוב הזמן היא דוחה את המגע שלנו. מתנהגת כמו בת טיפשעשרה ממוצעת. סוגרת את הדלת אחריה וזהו.

תודה על התגובות, יכול להיות ש

זה כל כך נמאס לי לפעמים הטכסיות הזו כי היא כל כך נמרחת, אחרי שאני משכיבה אותן מישהי תמיד חייבת לצעוק" אמא שכחתי את הבקבוק מים" או אמא "היא מציקה לי" או אמא רציתי להגיד לך.." , וגם לגבי המקלחת אין עדין עצמאות . אני לפעמים כל כך מוטשת בערב שלא בא לי , אז למה אמהות חייבות ולגברים מותר להגיד לא מחשק לי , לא עכשו למי לי אסור?

ZOREFSH

New member
להושיט יד לעזרה

לגבי עצמאות במקלחת הגיע הזמן שהיא כן תהיה עצמאית אולם מפעם לפעם במקלחת להכנס ולשאול האם התקלחה טוב ובמקומות הנכונים אפשר לעזור רק בנושא של חפיפת שיער זה מה שאצלנו נופר מתקלחת לבד ואני עוזרת רק בחפיפה היא גם לובשת במקלחת גופיה ותחתון ויוצאת לחדר אז מתלבשת שם היא כבר גדולה הדר הגיע הזמן להתחיל ליישם דברים ולגבי מים או מציקה את אומרת שאת לא מתערבת במציקה ושיהיה שקט ומים שתקום לבד לשתות אבל שתדע שהיא חוזרת אח"כ לבד למיטה אין מה לעשות בדברים אלה צריך לשים גבולות. כך גם אני ומני עושים זאת וזה עובד.

למעלה