בעיה בכיתה

חוה 1

New member
בעיה בכיתה

בכיתה של ביתי (ג´) נוצר מצב שבו יש ממש שתי כיתות. כיתת בנים וכיתת בנות. הבנות אינן מדברות עם הבנים הבנים אינם מדברים עם הבנות. יש מסיבות לבנים ומסיבות לבנות . אם במקרה משהו ילד מזמין את כל הכיתה ליום הולדת אז מגיעים רק הילדים מאותו המין. אחת האמהות ספרה שהם היו בחו"ל ופגשו במקרה משפחה של ילד מהכיתה . שני הילדים בן ובת לא החליפו בינהם מילה. המצב הזה היה עוד בשנה שעברה. אני יודעת שיש מתיחויות בין בנים ובנות בגיל הזה . אבל מעולם לא נתקלתי בכזה נתק. כל ילד חדש שמצטרף לכיתה בהתחלה מנסה לדבר עם המין השני אבל מהר מאד מבין את המצב ומצטרף לענין. אנחנו ההורים מאד רוצים לעזור להם לצאת מהמצב האם יש רעיונות ? אשמח לשמוע.

שלום...

אני יעל ואני בכיתה ח´... רק 5 שנים מכיתה ג´. אני יכולה להגיד לך שגם אצלנו בכיתה זה היה ככה ואין בזה שום דבר רע, בכיתה המקבילה בשכבה שלנו תמיד היו חברויות בין בנים ובנות ואצלנו בכיתה לא, זה עובד בכיתה ה´ או ו´. אז יהיה לכיתה הזאת קצת יותר קשה כמו שהיה לכיתה שלי להתחיל לדבר עם בנים, אבל הכל עובר... אל תדאגי.... הבת שלך תמצא חתן.... יעל

חוה 1

New member
יעל הצלחת להצחיק אותי תודה ../images/Emo6.gif

אבל בכל זאת זה לא כל כך נראה לי נורמלי .

לפי דעתי אין מה לעשות.

את לא יכולה להכריח את הבת שלך ללכת למסיבה של בן אם היא לא רוצה. היא לא תהנה כי זה מסיבה של בן, וחוץ מזה זה לא ממש חשוב. אין מה לעשות, עם תארגני ערבי כיתה משותפים בכיתה שוועד הורים מארגן וכאלה הם ישבו חצי בנות וחצי בנים ולא יסכימו לשבת אחד ליד השני... ואם יהיו משחקים משותפים הם לא יסכימו לשחק, זה דבר מאוד נורמלי בגיל הזה (אחרי הכל הייתי בכיתה ג´ כמה פעמיים....
) בגיל מסויים הבנות מתחילות להתעניין בבנים ואז הבנים בבנות ולפני שאת שמה לב את מנהלת שיחה על אמצעי מניעה עם הבת שלך---טוב, אז אולי אני מגזימה... יעל... שבלי שום ספק מתעניינת בבנים...

michal@gal

Active member
מנהל
המצב בהחלט לא נראה לי נורמלי

בתי בכיתה ד´, ונכון שבדרך כלל הבנים והבנות נפרדים בפעילויות, אבל אין חרם טוטאלי על בני המין השני. למסיבות יומולדת מגיעים ילדים משני המינים וגם כשצריך לעשות עבודות משותפות נוצרים זוגות של בן ובת. נראה לי שיש צורך לערב בענין את הפסיכולוג של בית הספר.

חוה 1

New member
בשביל זה יש אנשי מקצוע

לי יש רעיון או שנים אבל אני רוצה לשמוע את דעתו של איש מקצוע בענין.

גרא.

New member
זוהי התנהגות מקובלת למדי בגילאי

כתות ג´-ד´,ולא כדאי להתרגש כל כך מהתופעה שבסופו של דבר חולפת,והיתה כלא היתה.יחד עם זה,להורים עצמם,אין הרבה מה לעשות,זהו בעיקר תפקידה של מחנכת הכתה,אם וכאשר היא חשה שהנתק בין הבנים לבנות,כל כך קיצוני,וחשוב לה לשפר את האקלים החברתי בכתה,היא יכולה,וכנראה גם חייבת להתערב,ולפעול בדרכים חינוכיות עלמנת לשנות את המצב.אחת הדרכים היעילות לשינוי המצב, היא על ידי פעילויות חברתיות משולבות,בנים/בנות,כפי שאפשר למצוא למשל בספרו של פזי (כיום פרופ´),"ביחד ולחוד".דרך נוספת היא על ידי בדיקת המיצב החברתי בכתה (ע"י שאלון סוציומטרי),עלמנת לגלות את מנהיגי הכתה, את הילדים הפופולריים ביותר,המשפיעים על האחרים,ובעזרתם,לשנות את האווירה העכורה בכתה.אתם כהורים,יכולים בנוסף,לארגן פעילויות חברתיות,מעבר ליום הלימודים.לאו דווקא מסיבות,או ימי הולדת,אלא למשל,טיול משותף לילדי הכתה, פיקניק משותף,וכל רעיון מקורי אחר.אבל,כפי שפתחתי,זוהי תקופה בחייהם החברתיים של הבנים והבנות,הנמשכים כל קבוצה לבני מינה..וזו רק שאלה זמן,מעט סבלנות והבנת התהליך.

למעלה