בעיה - ביקור חברה

בעיה - ביקור חברה

חברה טובה מאוד גרה ועובדת בקיבוץ בבקעה, מקום שלפני 5 שנים עשינו ביחד שירות לאומי, והיא מסיבות שמעבר לבינתי נקשרה למקום וכאמור גרה ועובדת שם ואני ביקרתי אותה שם פעם אחת (לפני 4 שנים בערך שהיא עשתה שם שנה שניה ולפני חודשיים היא חזרה לשם), ואין לי רצון לבקר שם שוב... היא הזמנה אותי אליה לשבת, ומצד אחד אני ממש לא אוהבת את הקיבוץ (אם אני אהיה אצלה אנחנו נסתגר בחדר שלה ולא נצא...)וגם הדרך לשם ךא סימפטית - נסיעה באוטובוס דרך הביקעה, וגם לאחר מה שקרה היום - לא מעודד במיוחד, ואמא שלי מאוד לחוצת עלי לא לנסוע ומצד שני היא חברה טובה שהולכת להיות שם לפחות שנה... אז מה לעשות - כבר ביטלתי 2 ביקורים אצלה, בגלל נסיבות מוצדקות, השאלה היא האם לקבוע איתה שאני אבוא אליה - למרות כל הסיבות שיש לי להתנגד, או שזה מהמצבים שבהם אין ברירה, מכיוון שהיא חברה טובה אני כמובן שמזמינה אותה אלי, אבל זה לא ילך שהיא רק תבוא אלי ואני לא אליה...

דן צ

New member
אלקטרודה יקרה../images/Emo11.gif

כתושב בקעת הירדן עד לפני חודש הרשי לי לומר לך מס´ דברים. אכן ישנם בימים אלו כמו בשנתיים האחרונות חשש מנסיעה בבקעת הירדן כמו בכל חלקי הארץ , ישנו גם חשש לנסוע בצומת מירון וחשש לנסוע בצומת מגידו ועוד כאלו צמתים שחווינו שם פיגועים. אך האם בגלל חששות אלו יעצרו חיינו? האם ניתן למספר טרוריסטים להכתיב לנו את שיגרת יומנו במדינה?? לא ולא?? אני לא מוכן להכנע לדברים הללו , אני בעצמי נפגע פעולות איבה ואפילו פעמים ורק לפני שבוע ירדתי לסוף שבוע בבקעת הירדן, הדרך היתה מאובטחת ויותר בטוחה מכבישי יהודה ושומרון , חוץ מזה שהתחבורה הציבורית של אגד בבקעת הירדן ממוגנת בפני ירי. אז לא ללכת לבקר את חברתך כל שבוע ושבוע אבל לא כדאי להמנע מכך הרי בכל זאת אתן חברות טובות, מה עוד שרוב תושבי בקעת הירדן כבר הסכימו עם כך שהביקורים באיזורם התמעטו מאוד בגלל המצב הבטחוני כך שחברתך תבין שהביקורים יהיו מעטים אך ממצים. בברכה הראש הגדול

אני תושבת ירושלים ../images/Emo8.gif

האמת שהשיקול היחידי האמיתי הוא אי רצון לחזור למקום שבו שירתתי אבל כפי שכתבתי בהודעה השניה שנכתבה, די עניתי לעצמי במחשבה שניה, כנראה הייתי צריכה לכתוב את זה כדי לראות את התשובה מול עיני, היא חברה טובה לכן השיקולים האחרים די בטלים (כי גם אם היא תבין את זה שאני לא רוצה לבקר שם זה עדין יהיה מתחת לפני השטח) אז אני מצייטת לצו מספר 1 של הראש הגדול
ומנצלת את הזדמנות זו לברכך על מינוי מוצדק זה!

יש אולי דרכים אחרות להגיע?

מה עם טרמפ לשם? ניסית למצוא מישהו, אולי מישהו שהיא יודעת שגר לידה ובמקרה באותו יום מגיע לשם? ככה תחסכי לך את הנסיעה באוטובוס... ובאמת נראה לי שתעשי את המאמץ הזה, עם כל הפחד וכל הסיכונים. אם היא חשובה לך מספיק, ואת יודעת שאת רוצה לשמור איתה על קשר, אז זה בינתיים מחיר יחסית קטן לשלם.

אוי, אל תזכיר לי טרמפ...

היתה חשיבה לצרף לשבת מישהי ששרתה איתנו, ואנחנו שומרות על קשר שהולך ורופף (די מיוזמתי - ומתקשר לנושא של חברויות אמת). אני מעדיפה את אגד מאשר לנסוע איתה הלוך חזור... והלואי והיו אלה ימים כמו בשירות שלי שנהג מונית הציע לעשות קיצור דרך יריחו...

דן צ

New member
וכמו שאמרתי לך אלקטרודה

האוטובוס שבו תסעי לחברתך מירושלים 961 או 963 הוא מוגן ירי ומאובטח היטב

עצוב, בזמנו עשיתי את הדרך הזו כל

3 שבועות בלי לעלות על בדל דעתי שזה יכול להיות מסוכן... פשוט עצוב. אבל שורש הבעיה שלי הוא לא הבטיחות (וד"א אני תושבת ירושלים - עיניין גאוגרפי, אני הנתינה שלך
) הבעיה היא לחזור למקום שבו הייתי במשך השנה והשתנתי, התבגרתי הרבה מאז שהייתי שם ולחזור לאותו מקום... אם היא לא היתה שם בחיים לא הייתי חושבת לחזור לשם, אבל אולי זה יתן לי אפשרות לבחון את עצמי עד כמה באמת התבגרתי בשנים שעברו מאז...

דן צ

New member
כלומר הבעייה אינה נושא הביטחון

אלה אי רצונך לחזור למקום בו שירתת, יש לך כנראה רתיעה מהמקום בעקבות השירות הלאומי שלך במקום וזאת כבר בעייה אחרת. את לא חייבת לסבול את המקום או את האנשים, צריכה לעמוד מול עינייך חברותך עם חברתך ואיך את משקיעה בחברות הזאת, הצעתי , [אם את רוצה לשמוע אותה] היא כן לנסוע לחברתך ולהתמקד בדברים שאתן אוהבות ולא להתייחס לאנשים במקום או למקום עמצו ,פשוט להתרכז בעצמכן בלבד.

האמת כתבתי כאן בידיעה שתיעצו לי

ללכת (יש לי ניסיון עם הפורום ובעיות ללכת למקומות
) ואחרי שראיתי מה אני כותבת ובעצם עזרתם לי לחשוב ולהגיע לבעיה האמיתית - ללמה באמת אני לא רוצה נסוע לשם... ומה שבסופו של דבר קובע זה שהיא חברה שלי

דן צ

New member
זהו עצם העיניין

"לא , זה עצם של הכלב , אבל הכלב מת מזמן..." אם הבעייה היתה בטחונית היינו מציעים לך לנסוע אבל לא בכל מחיר אבל בגלל שזאת בעיה אישית אנו מציעים לך לנסוע בכל מחיר כי החברות חזקה יותר מזה........

חבר´ה חבר´ה, רגע רגע

ממה את כל כך חוששת? יש שם אנשים שאת לא רוצה לפגוש? את מפחדת שתראי שהמון זמן עבר, ואת עדיין את? ואם תגלי שהשתנית ? (אוי ואבוי אם לא השתנית בארבע השנים האחרונות). יש שם משהו שעלול להעלות זכרונות לא נעימים?

דנה2909

New member
ומה עם להיפגש באמצע?

צר לי לחשוף את בורותי בתחום הגאוגרפיה? אבל אתן לא יכולות לקבוע להיפגש באמצע הדרך, כך את לא תגיעי למקום בו שירתת. כמובן, אם כל האטרקציה זה לישון אצלה או משהו כזה, ההצעה שלי לא שווה..

zimes

New member
את מתכונת -

הייתי שם, זו היתה תקופה משמעותית, משהו בבטן מרחיק אותי משם. תחושה מוכרת. של מה - מבוכה? רצון למחוק ולשכוח? איך אני אמורה להתנהג שם עכשיו, כשאני לא ממש שייכת? אני חושבת שתסעי, ותופתעי לגלות שאנשים אומרים שלום, שמחים לראות אותך ומחייכים, והכל כרגיל, ואף אחד לא יודע שבגרת. ובפעם הבאה ששוב תתלבטי לנסוע, כאילו לא נסעת הפעם ולא ראית שהשד לא נורא כל כך - קראי שוב את הודעתי. תהני, ותחזרי לספר איך היה.

המשפט הראשון:

"הייתי שם, זו היתה תקופה משמעותית, משהו בבטן מרחיק אותי משם" פשוט קולע להרגשה שלי למקום הזה, אבל גם מול "שדונים" פנימיים צריך להתמודד... תודה לכולם על העזרה

למעלה