בעיה בינונית מס' 8

GuyTheSpy

New member
קו נחשב יותר טוב מסקי?

הצלחתי להגיע לקו, אבל אני לא יודע אם זה נחשב בשבילך יותר טוב מסקי. אבל מאחר שלשחור יש הרבה יותר להפסיד מלבן, וכיוון שזה קו לטובת לבן, אולי זה באמת עדיף אז הנה זה: לבן D19 שחור C19 לבן A17 שחור A19 לבן B19 -> קו לטובת לבן

bluexx

New member
גיא

קו זה פתרון מדרגה שלישית או רביעית חיים/מוות סאקי קו שאתה מתחיל קו שהיריב מתחיל תן קצת אמון...

ואם זאת זה הפיתרון היחיד שמצאתי

(ראה למעלה) שהוא לא הסקי שציינו מקודם (ונאמר לנו שזה לא נכון) עד שלא ימצאו משהו יותר טוב המסקנה היחידה שניתן להסיק שבמקרה זה קו נחשב יותר טוב...

bluexx

New member
זהו שלא ניצחת

אבל יש לך סיכוי לזה וליאור lecagot אמר בפירוש שקו זה פתרון פחות טוב מסאקי אם הוא אומר שסאקי זה רע סימן שיש איזשהי דרך להרוג

GuyTheSpy

New member
אני לא רואה סיבה שקו יחשב פחות מסקי

תעיף מבט שניה בבעיה, אם שחור חי הוא מרוויח 7 נקודות. אם לבן הורג אותו לבן מרוויח כ 21 נקודות + זה קו שלבן מתחיל. האם לא עדיף ללבן לקחת את הסיכון שבקו בידיעה שאם הוא ינצח הוא מרוויח בגדול, ואם הוא מפסיד שחור מקבל 6 נקודות מסקנות ולבן מקבל תור קפול במקום אחר? תן לי סיבה למה שקו יהיה פחות טוב מסקי במקרה זה

imdark

New member
אנחנו מדברים על גו

בגו כאשר אין צורך בקרב יש תמיד יתרון בסקי אף אחד לא מרוויח נקודות כלומר היתרון נמצה בידי השחקן החזק יותר בשטח ומחליש את החזק בכוח ונוכחות על הלוח כאשר בקו לשחקן החזק בנוכחות על הלוח יש יתרון זה השוני הלוגי בין שניהם הפרש הנקודות לא קשור בגלל שהמצב יכול להופיע בכל משחק אבל סקי הוא פיתרון ברור לגבי החלק הזה בלוח ובבעיה תמיד מחפשים את הפתרון הברור ביותר לגבי החלק הרלבנתי בלוח והוא הפתרון ה"טוב ביותר" בלי קשר למעזן הכוחות על שאר הלוח

אני רק יודע שאני אישית

לא הצלחתי למצוא פיתרון יותר טוב מקו וסקי (ואני די מסכים עם גיא פה שקו לא בהכרח פחות טוב מסקי במקום הזה) חיפשתי די הרבה ובדקתי הרבה אפשרויות (גם כאלה שנראות טפשיות) ולא מצאתי משהו אחר...

LeCagot

New member
../images/Emo127.gif ../images/Emo13.gif והסבר קטן

קודם כל, הפתרון נכון. עכשיו בנושא מה יותר טוב: במצב הזה, סקי יותר טוב לשחור ולכן הוא פחות טוב ללבן. בעצם, לבן לא מסכן כמעט כלום פה (תמיד הוא יכול לוותר על הקו - זה בסה"כ 4 נקודות) בעוד ששחור חייב להציל את עצמו. שחור גם צריך למצוא איום קו ראשון, ולכן קו הוא פתרון עדיף ללבן. ככלל - אם אתה מנסה לחיות, סקי עדיף על קו. אם אתה מנסה להרוג - קו עדיף על סקי.

למעלה