בעיה בינונית מס' 7

LeCagot

New member
בעיה בינונית מס' 7

תור לבן לשחק ולהרוג את שחור. כרגיל - תשובות לא בכותרת. אם יש משהו לא ברור, ניתן לשאול פה או במסר. בהצלחה

GuyTheSpy

New member
אני די בטוח שאני יודע את הפתרון

האמתי שאני חושב שזה לא ממש הוגן מאחר שמצב דומה מאוד קרה לי במשחק אחד שבו אני הייתי שחור, כלומר זה שמת. לבן מתחיל עם A19 למניעת שתי עיניים שחור מנסה לעשות סקי עם E19 ברגע זה לבן יכול לעזוב את האזור וכשהמשחק נגמר הוא יכול להיפטר מאיומי הקו של היריב ואז לשחק A18 שחור אוכל עם D19 לבן B19 שחור מנסה לבנות עין עם A19 לבן A18 מכניס לקו, אבל לשחור כבר אין איומי קו והוא מת. מקווה שצדקתי

itaym02

New member
נסיון

לבן a-19 שחור (נראה לי שבשלב זה הוא ינסה להשיג משהו מהמצב ולקחת את A-C 19) שחור -d19 וזהו אהה...כן - > לוח שהשגתי (בקניה מרוכזת)

LeCagot

New member
ושכחתי - תתחדש על הלוח.

אני מניח שאנשים פה ישמחו לשמוע על הקניה - אז אם בא לך, תן פרטים.

אני חושב ש...

הפתרון זה e 19 ןככה גם אם השחור אוכל את הקבוצה של הלבן הוא לא יכול ליצור עיינים אם משחקים נכון.

לא, אתה צודק

D19 לא תהיה תשובה טובה ל E19 רק A19 פשוט אין לי לוח בבית אז אני עושה את זה בראש ומתבלבל מתנצל

LeCagot

New member
../images/Emo128.gif ../images/Emo10.gif

אחרי E19, שחור A19. אם לבן אוכל ב - A18, מקבלים קו. אם לבן מחבר - שחור חי ללא תנאי.

Ryuusuke

New member
אוי זה פשוט..

לבן A19 שחור E19 לבן G19 שחור A16 לבן A15 צורה כזו נחשבת מתה בחוקים היפנים. אם רוצים לקחת את האבנים כדי להוכיח ליריב שזה מת (קרה לי לפני כמה משחקים,בדיוק עם צורה כזו), בודקים שאין ליריב איומי קו על הלוח, ואז: לבן A18 שחור D19 לבן B19 שחור A19 לבן A18 ובגלל שאין לשחור אף איום קו על הלוח, הוא יעביר את התור או ישחק טנוקי, ואז לבן C19

למעלה