בעיה בחלום צלול...

keton13

New member
בעיה בחלום צלול...

קודם כל, יש לי לעיתים רחוקות... אבל לרוב יש לי מתי שאני הולך לישון, קם ל10 דקות בערך וחוזר לישון... זה המפתח לחלום צלול שלי- כמעט כל פעם שיוצא לי כזה מצב יש לי חלום צלול... (למרות שלא יוצא לי הרבה מצבים כאלה...בכלל לא הרבה) בכל זאת, החלום הצלול הוא ממש לא "בהיר" או "צלול"... זה כאילו אני רואה טוב רק מה ש"באמצע" ה"מסך", וכזה מסביב זה כזה "מעורפל"... אז ניסיתי להגיד לעצמי ולצעוק "הגבר צלילות!", וניסיתי לשפשף את כפות הידיים ובאמת הרגשתי חום ביד (איך זה יכול להיות שהרגשתי חום בידיים באמצע החלום?:| ) אבל זה לא עזר בהבהרת החלום שלי..הוא נשאר אותו דבר אז מה לעשות?

keton13

New member
ד"א...

יש לפעמים מצב שקורה לי כזה שפתאום אני חולם, ואז הכל נהיה כזה שחור לגמרי רק שיש את ה"זבובים" האלה שהם בצבע זהב כזה:\ (כמו זיקוקים שמתפוצצים חחח...אבל בקטנה כזה) ואני מרגיש שאני ער אך עם עיניים עצומות, ואני חושב והכל... ואני פשוט תקוע! אני מרגיש שאני מנסה להזיז את הרגליים ואת הגוף, אני מרגיש את הגוף שלי! אבל הוא לא זז! זאת הרגשה מעצבנת כזאת של כאילו אני תקוע ולאחר כמה זמן שאני מתאמץ ממש אז זה עובר... מה זה?:\ למה זה קורה?

keton13

New member
ועוד ד"א:p

הייתה פעם אחת... שהיה לי את זה.. וקצת לא נעים להגיד אז פשוט ניסיתי לדמיין אישה גונחת:\ ופתאום ראיתי כזה ראש של אישה במעורפל כזה... ושמעתי צעקות, צעקות כל כך חזקות שאני לא יכול לתאר לכם זו לא הייתה גניחה, זו הייתה צעקה של כאילו מתעללים במישהי, צעקה מוזרה כזאת מאודדדדדדדד חזקה לא יכולתי לסבול את זה התאמצתי בכל הכוח כדי לקום ושקמתי כאבו לי האוזניים מאוד במשך כל הלילה ואפילו קצת בבוקר! איך זה יכול להיות?:|

silverhawk

New member
מממ... לא נראה לי שזה קשור לחלום

יותר הגיוני שהייתה תופעה חיצונית כלשהי שגלשה לחלום. לחילופין (ומה שנראה לי יותר הגיוני), יכול להיות שהכאב היה פסיכוסומטי.

silverhawk

New member
שיתוק שינה

מדובר בתופעה טבעית לחלוטין המתרחשת בכל לילה (גם אם אינך מודע לכך). אני ממליץ לך לקרוא על הנושא בשאלות הנפוצות ובאתר של אלון ברמן (קישור בצד הפורום).

shiri9

New member
גם לי הייתה את הבעיה הזאת הלילה

הרגשתי שאני עומדת להתעורר, שהבהירות נעלמת ושהשליטה שלי בחלום לא מלאה, אז אמרתי כמה פעמים "הגבר צלילות" וזה כל פעם עזר לשתי שניות בערך, ואז נזכרתי שצריך לשפשף את הידיים ונראה לי שבשניה שהתחלתי לשפשף את הידיים כבר הייתי ערה כי באמת שפשפתי את הידיים וזה מה שהעיר אותי וגרם לי לפקוח את העיניים.

lashlushon

New member
יש עוד דרכים

אני אישית לא אוהב את השיטה של פעולה פיזית בחלום, כי זה לפעמים פשוט משנה לך כל מיני דברים מסביבך, וזה לא נחמד. אחת הדרכים שלדעתי יותר פשוטות או נחמדות להגביר צלילו זה לגרות את החשיבה. אם תגרה את החשיבה שלך בחישובים פשוטים או דברים כאלו, זה עשוי להגביר לך את המודעות ותוך כדי את הצלילות. איך זה יכול להיות שבאמת הרגשת חום בחלום? תראה, גם במציאות, החום שאתה מרגיש הוא לא מש אמיתי לגמרי, אלא זה פירוש של המוח שלך למה שהוא מבל בעצבים, כך שמן הסתם, גם בחלום המוח שלך יוכל לעשות את אותה פעולה.

silverhawk

New member
השיטות להגברת הצלילות

במידה והפק' הקוליות לא עובדות לך, ישנן שיטות נוספות:
סחרור במקום - הסתובב סביב עצמך במהירות. שיטה די טובה, רק שיש סיכוי שהיא תוביל לשינוי סצנה.
התמקדות בחפץ - שיטה מצויינת, רק שגם בה יש סיכוי לשינוי סצנה.
שטיפת פנים - פשוט שטוף את הפנים בחלום. וכו' וכו'. השורה התחתונה היא גירוי החושים. בנוגע לשאלה על החום בידיים - למה שלא תרגיש? לעוף זה בסדר אבל להרגיש חום לא?
הכל יכול לקרות בחלומות.

idan334

New member
תנסה את הדברים הבאים:

1.תצעק הגבר אור!!-ותתכוון לכך,תחשוב שהאור באמת ידלק אל תחכה שהוא ידלק כי אם לא תחשוב על זה ותרצה שזה יקרה זה לא יקרה. 2.תבקש מאנשים שאתה רואה ברחוב שיגבירו את האור/צלילות שלך,זה עובד!

למעלה