בעיה בחיבור ל WIFI

gabimaor

New member
בעיה בחיבור ל WIFI

יש לי LOOX 720. עד היום גלשתי בו בקלות ללא שום בעיה כאשר אני מחובר לראוטר האלחוטי שלי. עכשיו שאני מנסה להתחבר יש לי בעיה.אני משתמש בתוכנה הבנויה במכשיר,בוחר את הרשת שלי,מכניס WEP מתאים ומתחבר.משום מה אני מקבל IP מאוד מוזר שברור לי שהוא לא תקין.עד היום הייתי מקבל תמיד 192.168.0.102 וכעת אני מקבל 169.258.40.42. אני רואה בראווטר שהמכשיר לא באמת מחובר אליו. הדבר חוזר על עצמו גם שאני מנסה להתחבר ללא התוכנה הזו אלא עם הסניפר הבנוי במערכת ההפעלה. האמת שלפני יומיים התקנתי את העברית של PDAC ואני לא חושב שמאז גלשתי. האם יש כאן מישהו שמשתמש בעברית הזו וגולש? רעיונות לפיתרון הבעיה? תודה

mikeoreli

New member
כן

יש לי עברית של PDAC, פוקט פיסי 4700 של HP ונתב של DLINK ואין לי שום בעיה חוץ מזה שתפסתי היום את הנתב המניאק מחליף בין הIP של הPPC והPC ולכן החלטתי לקבע את הIP לפי הMAC (זה דפק את הגישה לתוכנת ה...) עכשיו לנסיון הפיתרון - האם אתה בטוח שאתה מתחבר לנתב שלך? בדרך כלל הכתובות שמתחילות ב169.258. ניתנות על ידי WIN XP כך שיכול להיות מאוד שלמעשה אתה מתחבר לאיזה כרטיס רשת של מחשב אחר (כבר קרה לי דבר כזה בלי ששמתי לב
).

gabimaor

New member
הפתרון

ככל הנראה הנתב פשוט השתגע.... אין לי הסבר אחר.לאחר מספר פעמים של ניתוק החשמל והחזרתו ולאחר שראיתי שהוא לא מנפיק כתובות IP למחשבים שמנסים לגשת אליו עשיתי לו ריסט למצב יצרן.כרגע הכל עובד.

shed

New member
---> תקיון טעות

כתובות 169.258 מוגדרות כתובות APIPA והן התוצאה של תהליך DHCP שנכשל. נראה שהפוקט לא הצליח לקבל כתובת מהראוטר ולכן "נתן לעצמו" כתובת מפוברקת שלא ממש אפשר לעשות איתה משהו. אין כאן שום קשר למחשב אחר.

mikeoreli

New member
תודה על התשובה

אבל בכל מקרה, זה קורה לי כאשר אני מחבר את המחשב הנייד וה4700 ביחד בAD-HOC בלי להגדיר להם כתובת והם דווקא עובדים בסדר זה עם זה.

gabimaor

New member
כן

הבנתי את זה לאחר מספר משחקים עם הראווטר.ממש מוזר כי לא ממש נעשה שינוי שיכול לגרום לזה.נקווה שלא יחזור. תודה בכל אופן.תענוג לקבל תשובות מהירות ואפילו נכונות......

למעלה