בעיה בזית

• פותח הנושא BP2
  • פורסם בתאריך

BP2

New member
בעיה בזית

שלום לכולם - הבעיה הנ"ל קיימת כבר מתחילת הקייץ - אך לא הספקתי להעלות אותה עד כה. הבעיה היא שכל העלווה החדשה בעצי הבונסאי שלי יוצאת עם צבע ירוק בהיר ולא אחיד, רוב העלים גם יוצאים מעוותים בצורה זו או אחרת. בהתחלה חשבתי שמדובר בעש המנהרות וטיפלתי(ללא הועיל) בקונפידור. מצורפת תמונה. תודה מראש לכל מי שידע מה זה וכיצד לטפל בזה.

minigan

New member
פרטים נוספים

האם אתה יכול לצרף תצלום של כל הצמח עם העציץ ואם אפשר של תקריב של עלה משני הצדדים? אם לא לפחות לתאר את גודל הצמח ביחס לעציץ. האם בדקת את התחתון של העלים והאם אתה מוצא בו סימנים למזיק כלשהו? האם נתקלת לאחרונה בפעילות של פרפרים באזור הצמח ביום/בלילה? האם השתמשת בקוטל עשבים בבסביבות הצמח? כמה זמן הזית אצלך? פרטים נוספים על מצע הגידול, מיקום וכו' לא יזיקו.

סן תאי

New member
תופעה נפוצה

ניתקלתי בה מס' פעמים, אין לי מושג מה מקורה, אבל מה שעשיתי זה פשוט גיזום של כל העלווה הפגועה והעץ התאושש בכוחות עצמו.

BP2

New member
פרטים נוספים

קצת מסובך לי לצלם שוב את הצמח... אך מכיוון שזה קורה בכל הזיתים שברשותי (כ- 4-5) וכולם עדיין באימון אני מסופק אם זו הבעיה. הם יושבים בתערובת של שני שליש : שליש תוף 0\4 וכבול. ו כן - יש לי המון עש ופרפרים באזור!!!! תודה.

minigan

New member
אקרית החטטין Aceria oleae

קצת קשה עם הצילום הנוכחי אבל אנסה לעזור במשהו. אקרית החטטין פוגעת רק בזית ובעיקר בצמחים צעירים ומשתלות. נפוצה בכל הארץ. גודל הבוגרת שמטילה ביצים לתוך העלה הינו 0.12 מ"מ בקירוב. היא גורמת לעוות הצמוח ולכתמים ירוקים בצידו התחתון של העלה. בצד העליון גורמת להצהבה לא מתוחמת. הדברה: מייטק 0.3% או הסרת כל העלים. הסימנים שנראים בתצלום לא מעידים על פגיעה של עש אבל מאחר ואתה מציין שמסתובבים שם לא מעט עשים כדאי לבדוק. עש היסמין תוקף גם זיתים צעירים. פעיל בערב ובלילה. העש מכרסם מעין חלונות בצד התחתון של העלה. הדברה: רסוס בדימקרון או הסרת כל העלים. הסרת כל העלים כטפול "אורגני" אינה מבטיחה שהפגיעה לא תישנה מיד עם צמיחת עלים חדשים. אם תעביר אלינו דוגמאת עלים אולי נוכל לדייק יותר. בהצלחה

למעלה