בעיה בזוגיות

• פותח הנושא jk026
  • פורסם בתאריך

jk026

New member
בעיה בזוגיות

היי אני בן 25 ביחד עם החברה בערך כשנתיים וחצי היא בת 22, מדובר באהבה הראשונה של שתינו. לפני כחודשיים נפרדנו לאחר שבחודשים האחרונים הקשר בינינו לא היה טוב השגרה הרגה אותנו, רבנו המון, והרגשנו שאנחנו צריכים חופש קצת. אני לא התייחסתי לזה יותר מידי, ובפנים האמנתי שנחזור כמו אחרי כל פרידה. לאחר שלושה שבועות של נתק נפגשנו בעקבות יוזמה שלי, אמרתי לה שאני רוצה שנחזור וזה יהיה אחרת, היא להפתעתי כבר היתה במקום אחר, ורצתה להמשיך עם הפרידה. אני מצד שני הבנתי שאני אוהב אותה בכל ליבי ולא הערכתי אותה עד שאיבדתי אותה, לאחר התעקשות שלי נפגשנו מס' פעמים, עשינו כיף אבל עדין ראיתי שהיא לא רוצה לחזור. אחרי חודש רגע לפני שהחלטתי לוותר התקשרתי אליה, התעצבנתי שהיא נעלמה לי כל היום, הבנתי שחברה שלה אמרה לה שאני רוצה להתנתק סופית. הפעם היא דווקא רמזה לי שהיא כן רוצה להמשיך איתי ולתת עוד צ'אנס לקשר. בשבועיים שעברו חזרנו להיות זוג אבל הדברים לא זרמו כמו בעבר, היא הייתה מרוחקת קצת, נפגשנו מעט בעיקר בגללה, והיא העדיפה לחלוטין לבלות בחברת הידידים והחברות שלה ופחות איתי. כשהבנתי שהפערים עדין גדולים הצבתי לה אולטימטום, אמרתי לה שאין לי בעיה שתיפגש עם החברים, אבל מה איתנו. היא השיבה שהיא רוצה לחזור לקשר איתי, אבל היא רוצה לבנות את זה לאט לאט, והיא לא מתכוונת לעוט אליי ברגע. הבעיה שהזמן עובר אני רוצה להמשיך בחיים שלי, אבל אני באמת אוהב אותה ולא רוצה לפספס את זה. לפעמים אני מרגיש שאני רוצה לקטוע את זה, להתנתק ולהמשיך הלאה, אבל תחושת בטן עוצרת אותי ואומרת לי שאולי אם אני יגמור את זה מהר מידי אני מפספס את הבחורה היחידה שאהבתי בחיי, ואולי כן אני צריך לתת לפצעים להחלים. אם ירד לה ממני הרגש יכול לחזור? ומה הקטע של הבנייה המחודשת?

seeyou

New member
"השגרה הרגה אותנו,"../images/Emo152.gif

אם סיפרו לך שהחיים זה פיקניק שיקרו לך. לשלמה המלך היו 1000 נשים-תאמין לי שגם לו היה כבר משעמם....
אם בגיל שלך זה משעמם אז מה יהיה יותר מאוחר? חכה עד שתתחתן ויצוצו הילדים בסביבה-עוד תחפש את השיגרה שלך היום לערכתי אין בעיה בזוגיות יש לך בעיה בהבנת החיים. יוסי

jk026

New member
זה ממש לא הענין.

עובדה שלמרות השגרה אני אוהב אותה וימשיך לאהוב אותה, היו סיבות לפרידה, וזה לא משנה כרגע, אני מחפש תשובות למה שקרה לאחר מכן..

chenby

New member
מה אני אגיד לך

לי זה ברור שחזרת אליה כי לא היה לך כוח להתגבר עליה.. כי אם היית כותב פה לפני חודשיים , לא היית אוהב אותה ולא כלום - אלא רק נמצא במיאוס מהשגרה. (עובדה שלקח לך חודש להבין שאתה לא מעריך אותה בכלל- וגם - הבנת את זה רק כי היא פתאום לא העריכה אותך..) אתה צעיר היא צעירה, תעשו חיים , למה לסבך דברים סתם?למה להיות יחד בכוח כשיודעים שזה לא זה מ2 הצדדים? הרי אם הייתם באמת רוצים להיות יחד, הייתם יחד בלי משחקים ובלי קשר לידידים או חברים.. רק שאז השגרה היתה חוזרת מהר ושוב הייתם נפרדים. אז אני מציעה לך את הדרך הכי טובה בעיני לשבור שגרה עם החברה - להכיר חברה חדשה. הרי רוב הסיכויים שהיחסים שלך איתה לא יגמרו בחתונה.. אז למה לטחון מים? אחר כך אתה או היא תרגישו שהחודשים האלו היו בזבוז זמן.. גם לחפש תשובות - בזבוז זמן. (בעיני כמובן)

jk026

New member
אין ספק שיש אמת בדברייך.

עם זאת חשוב לי לציין שהסיבה לפרידה היתה לאו דווקא "השגרה", אלא כמו בכל קשר זוגי הייתי צריך קצת חופש, כי גם אני חשבתי שזה לא מוביל לשום מקום, אהבה שלי אליה דעכה בגלל כל מיני סיבות, אחריי שבועיים שחשבתי אליה הרבה הבנתי כמה אני אוהב אותה ורוצה אותה, אפשר לומר שהתאהבתי בה מחדש כי ראיתי את חיי ריקים בלעדיה. ברור שקשר חדש יכול להשכיח אותה, אבל אם היא מוכנה אני יילך בשבילה עד סוף העולם, ואם צריך גם אני ימסד את הקשר הרבה לפני שתכננתי. היא עושה לי טוב אני אוהב אותה ויאהב אותה תמיד, אני חושב שאם נעבור את המשבר הזה אז שום דבר כבר לא יפריד בינינו. ולמרות מה שאמרת אני כנראה ימשיך ויתן עוד מאמץ. השאלה שלי אם ממה שהיא אמרה ובהתחשב שירד לה ממני קצת והיא כבר לא מגלה רגשות כמו בעבר והיא סגורה, ומדברת על בנייה איטית של הקשר מחדש. אפשר לומר שדברים ישתנו או שאני מבזבז את הזמן?

I C E M A N 7

New member
זהירות חול טובעני

מויקיפדיה: "חול טובעני לא מסוכן כל כך. החול הטובעני צפוף יותר מגוף האדם ולכן האדם בדרך כלל יצוף בו. הסכנה הגדולה ביותר בחול טובעני היא תזוזה רבה של האדם שתקוע בו, מפני שכך הוא מתחפר עמוק לתוכו ולבסוף טובע." נכנסת למצב מסוכן. במצב כזה עליך לעשות בדיוק ההיפך ממה שהאינסטינקט אומר לך. אתה טובע והאינסטינקט אומר לך להיאבק. אך ככל שתיאבק תטבע יותר. חביבי, הרכבת עזבה את התחנה. שחרר. אם תמשיך להתנהל כפי שהלב מצווה עליך, אתה רק תסתמרטט יותר ותרחיק אותה יותר. במצב כזה גם אם היא תעשה לך טובה ותחזור אליך, זה יהיה מבחינתך הכי גרוע. אין דבר יותר פתטי מגבר אסיר תודה, תאמין לי. "אלך איתה עד סוף העולם", "אוהב אותה תמיד", "אם נעבור את המשבר הזה, שום דבר לא יפריד בינינו". אחשלו אתה צעיר וזה ברור שאתה כרגע מאמין לכל הקשקושים האלה ששמעת בכל מיני סרטים ושירים. עזוב אותך מזה. תמשיך הלאה, תצא עם בחורות אחרות, תשכח ממנה. מי יודע, אולי היא אפילו תחזור אבל אז אתה תהיה בפוזיציה הרבה יותר בריאה מהפוזיציה הגרועה שאתה נמצא כרגע עכשיו.

jk026

New member
פוזיציה גרועה אין ספק

הכנסתי את עצמי לברוך אתה צודק, וגם ידעתי שזה יקרה אבל מה לעשות הייתי חלש. מה שכן יאמר לזכותי שרציתי לתת לה טעם טוב בסיום ואז לעזוב. וכך גם עשיתי אמרתי לה שנמאס ואני רוצה להתנתק,אחרי שחיזרתי אחריה במשך כמעט חודש, היא הבינה שזה לכאן או לכאן מבחינתי. והיא החליטה אז שהיא נותנת צ'אנס נוסף. אבל בפועל היא עדיין מרוחקת ואומרת שצריך לבנות את זה לאט לאט כי כבר היא נתנה לזה צ'אנס בעבר ואיכזבתי. אני באמת לא יודע מה יוליד יום. לכן אני מצפה לגרוע ביותר ומקווה לטוב.

מריוס זכריה

Member
מנהל
איש הקרח שוב דייק בדבריו

ההסבר שלי למה שקרה אחרי הוא פשוט: "מסטיק". אתה לוחץ ולוחץ עליה, אז היא אומרת לך "בסדר, אבל לאט". לדעתי אין פה כוונת אמת לחזור ואתה סתם לועס את זה. נכון שהאהבה הראשונה שלך היא גם היחידה, לפחות עד שתגיע שניה... זה עניין מתמטי פשוט, אבל אין לו משמעות מעבר לטריוויה המתמטית. אדם בוגר בחברה החילנוית יחווה הרבה אהבות והתאהבויות עד שהוא ימצא מישהי שבאמת מתאימה לו. סע הלאה. מריוס

jk026

New member
אני ממש לא לוחץ

שאלתי אותה לא פעם אם להשאר והיא אמרה שהיא כן רוצה שאני ישאר. הקשר חשוב לי. היא פתאום עסוקה גם בהרבה דברים אחרים ופחות בקשר, השאלה היא איך אפשר לשמור ולחדש אותו כשהפערים כבר גדולים והאהבה קצת דעכה לפחות מכיוונה. איך מגשרים על פערים אחרי פרידה וחזרה, כבר כלום לא דומה למה שהיה בעבר ישנו מתח באוויר והאווירה לפעמים לא טובה.

"אפשר לומר שהתאהבתי בה מחדש" איך? בשלט רחוק?

איך לעזאזל אפשר להתאהב במשהו שנמצא רק בראש שלך? הדבר היחיד שהתאהבת בו זה זכרונות מן העבר בתמהיל עם נוסטלגיה ובשילוב עם שיר אהבה עצוב ששמעת ברדיו... היא כבר לא מה שהיתה פעם, אתה כבר לא מה שהייתה פעם, העבר זה מה שהיה פעם והעתיד זה מה שנמצא מולך. אתה יכול לקבל את התנאים שלה, להכיר את הבחורה החדשה/ישנה שמולך ולהתאהב בה (ולא בבת דמותה שבה התאהבת מחדש בדמיונך, כי היא כאמור כבר לא קיימת במציאות), או ללכת לחפש מישהי חדשה לגמרי.

אייבורי

New member
דווקא נשמע שאין בעיה בזוגיות

פשוט אין ממש זוגיות. אתה רוצה לחזור לימי קדם, היא אמרה שאין כוונה לחזור לשם. במקום להפוך לאטרקטיבי, לחזר להיות כיפי ונחמד אתה בוחר להיות דביק מעיק ומאיים באולטימטומים. צר לי לאכזב אותך, אתה בנקודת ההתחלה [סולמות וחבלים] אם אתה רוצה קשר איתה, תדאג שיהיה לכם כיף בביחד. אם אתה רוצה לפנטז על השיגרה המבורכת, לצערך זאת לא אופציה מבחינתה. אבל יש בשורות טובות, האהבה ראשונה משאירה טעם מתוק וחביב אבל רוב הסיכויים שהיא תשאר חלק מנחלת העבר שלך.

למעלה