בעיה בהתאמת זיכרון

uriler

New member
בעיה בהתאמת זיכרון ../images/Emo12.gif

שלום לכולם
בבעלותי מחשב Dell, מדגם Latitude D510. כרגע מורכב לי צ'יפ אחד של זיכרון, המקורי שהגיע עם המחשב, ועליו הכיתוב PC2-3200 , ומתחת DDR2, 400. מדובר בצ'יפ של 512 מגה. מכיוון שהמחשב בן שנתיים (אבל יש עוד שנה אחריות לפניו), החלטתי שהגיע הזמן להוסיף זיכרון, אבל בכל האתרים שאני בודק אני רואה שהזיכרון המתאים לו הוא DDR2 533, ואני כמעט ולא מוצא אזכורים ברשת ל PC2-3200. האם אכן הזיכרון המתאים הוא 533, ואם כך - האם עדיף לי להוסיף ג'יגה במהירות הגבוהה שיעבוד ב 400 (צ'יפ נוסף, שאמקם בסלוט הראשון), או להוציא את הזיכרון הקיים ולהסתפק בג'יגה, אבל שיעבוד במהירות גבוהה יותר? מה דעתכם? אורי

איתור מהירות זיכרון

אתה יכול להוריד את EVEREST או לפתוח את מכסה הזיכרון ולהציץ על הכיתוב שעל גבי המדבקה של הזיכרון. שם כתוב בפונט קטן המהירות של הזיכרון.

uriler

New member
תודה, אבל יש לי שאלה -

קראת את השאלה שלי? אני יודע איזה מהירות הזיכרון, גם דרך אוורסט וגם ע"י קריאה על הצ'יפ (כתבתי את זה, הוא במהירות 400). זו לא הייתה השאלה שלי (ומעבר לזה - תן לי קצת קרדיט
)

eliel11

New member
הזיכרון יעבוד במהירות שהלוח אם

יגיד לו. אל תקנה DDR2 כי יש מצב טוב שתהיה לך בעיה של התאמה והמחשב פשוט ימות. אם תוכנת ניתור אומרת לך 400 אז תקנה 400. אם הלוח שלך תומך רק בDDR אז אין לך מה לנסות להתקין DDR2 (ו400 זה אומר DDR) לגבי הסלוטים, לא הבנתי למה אתה רוצה להוציא את ה512 שיש לך? להציג אותם למשפחה??
קיצר תבדוק במה תומך הלוח ותקנה לפי זה

uriler

New member
תודה רבה, אבל שוב -

(אני לא יודע אם ראית את החתימה שלי, אבל את מה שענית אני יודע) 1. הזיכרון שלי הוא DDR2 (שים לב לדגם, PC2 ולא PC). 2. יש זכרונות DDR2 במהירות 400 - לראיה מה שיש לי. 3. DDR2 ו DDR לא יתאימו לאותו הסלוט. פיזית. 4. השאלה שלי הייתה פשוטה - א. האם יש סיבה שהלוח אם שלי תומך ב 533 אבל הוא המחשב נמכר עם 400 (שבאותה תקופה היה המהיר ביותר)? ב. אם לא - למה באתר של דל ובאתרים נוספים הזיכרון המתאים לדגם D510 הוא ה 533? ג. אם זה אכן מתאים- אם אני קונה 1 ג'יגה של זיכרון במהירות 533, האם עדיף לי לעבוד רק איתו או עם 1.5 ג'יגה שיעבדו ב 400 (לפי מהירות הזיכרון האיטי ביותר)? תודה רבה על הניסיון לענות, אבל אני די מיקדתי את השאלות שלי... אורי

eliel11

New member
אוקיי

אז לדעתי ככה, א-מוזר לי שהלוח תואם 533 כשהמהירות המקסימלית כשקנית אותו היית 400 אבל ניחה. ב-עדיף בבירור לעבוד עם 1.5 גיגה. ההבדל מבהירות לא כל כך משמעותי אבל עוד 512 מ"ב זה מאד משמעותי.

uriler

New member
אוקיי ../images/Emo13.gif תודה רבה, ככה חשבתי,

באמת מוזר לי העניין עם הלוח, אבל לפי זה שבאמת קשה למצוא זכרונות PC2-3200 ברשת אני מניח שיש פה משהו שאני לא מכיר... אולי מישהו יספר לנו מה הסיפור הזה

Y. Welis

New member
הייתי מסתמך על הדיאגנוסטיקה של התוכנה

או של CPUZ שמשמשת אוברקלוקרים, ולא על המדבקה שעל הפס עצמו. אם התוכנה אומרת 533, אז זה אכן כך. זה כמובן תלוי בלוח, כך שמה שנאמר באתר של DELL אכן מדויק - עד כה 2:1 נגד המדבקה. כמובן שאם תוסיף זיכרון מהיר יותר, הוא יואט למהירות של הקיים (אם הלוח תומך ב-DUAL אז עדיף דגם זהה). לא מוכרת לי הסכנה שב-CL שונה.

uriler

New member
everest אומרת 200 (ואנחנו מבינים שזה 400...

בגלל ה DDR), ואף מגדילה ואומרת שזה PC2. איששת את מה שחשבתי על ה CL, ולכן עזרת לי לסגור את העניין סופית. אקנה צ'יפ אחד של 1 GB (יש לי שני סלוטים), ובתקווה שהוא יעבוד בשלום עם ה 512 שכבר יש לי
תודה רבה לכולם.

comet9

New member
עדיף נפח על מהירות בסיס

אם תקנה זיכרון 533 בנפח של ג'יגה ותוסיף, עדיף על זה שתחליף רק לג'יגה. רק כמה ניואנסים קטנים. CL של זיכרון צריך להיות תואם אחרת מסכי מוות יעלו לך בלי סוף. המחירים כ"כ זולים שתוכל לשדרג ל2 ג'יגה בלי לקרוע את הכיס. וזה יתן לך כיסוי ביצועים מטורף.

uriler

New member
לגבי ה CL - זה חדש לי.

בגלל שהזיכרון הוא במהירות שונה, אני חושב שגם התזמונים שונים. למה שזה יוביל ל BSOD?

למעלה