בעיה בהרצת #C

svoivandim

New member
בעיה בהרצת #C

התקנתי את FRAMEWORK ואני מנסה להריץ את התונית בשורת הCommand Prompt לצורל העניין אני רושם:
d:\csc.exe first.cs​
וזה מה שאני מקבל:
'csc/exe' is not recognized as an internal or external command operable program or batch file​
קודם כל מה זה אומר? עשיתי משהו לא נכון? אם כן איך להריץ נכון? אגב, איך אפשר להשיג את הגרסה החינמית (אם יש כזאת) של VISUAL STUDIO.NET? תודה מראש!!

Zeliran

New member
../images/Emo26.gif

אתה לא אמור להכנס ל Command Prompt הרגיל... תכנס ל Visual Studio .NET Command Prompt ותנסה משם..

svoivandim

New member
דבר ראשון עד כמה שאני הבנתי

אני כן יכול דבר שני אין לי את ה VISUAL STUDIO.NET

nattygur

New member
זה אומר

שאתה לא מריץ את התוכנית מהמקום הנכון. אתה צריך להפעיל אותה מספריית ה framework שנמצאת תחת ספריית windows שלך. להלן דוגמה מחלונות XP עם גרסת Framework של 1.0 :
C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.0.3705\csc.exe first.cs ...​
תשתמש ב ?/ בכדי לקבל מידע על כל האפשרויות של הכלי.

svoivandim

New member
ניסיתי להריץ כמו שאמרתה:

לצורך העניין:
d:\C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\csc.exe first.cs וגם c:\C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\csc.exe first.cs וגם בשורת הRUN C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\csc.exe first.cs רשמתי את השורה​
כאשר יש לציין שהקובץ שלי נמצא הן ב\:D והן ב C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322 וזה עדיין נותן לי את הEROOR הבא:
error cs2001:Source file 'first.cs' could not be found fatal error sc2008: No inputs specified​
וזה פי שציינתי קודם למרות שהקובץ נמצא ב2 מקומות: ב\:D והן ב C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322

Zeliran

New member
../images/Emo26.gif

זאת הודעת שגיאה אחרת... כאן הוא אומר שהוא פשוט לא מוצא את קובץ הקוד מאחר שכתבת רק את השם שלו, אז הוא מחפש אותו באותה התיקייה שבה נמצא הקובץ csc.exe אתה אמור לרשום את ה path המלא למשל אם הקובץ נמצא ב
c:\source\first.cs​
אזי הפקודה תהיה
csc.exe c:\source\first.cs​
כמובן שבמקום ה csc.exe תצטרך לרשום גם את ה path המלא שלו...

svoivandim

New member
לא עוזר לי

בוא אני אסביר מהתחלה: הקובץ שלי הוא:first.cs הוא נמצא ב D:\first.cs אז לפי משאתה אומר אני נכנס לcommand prompt ל: :d ורושם :
C:\WINDOWS\Microsoft.NET\Framework\v1.1.4322\csc.exe d:\first.cs​
אבל ,אני עוד פעם מקבל את השגיא הזאת:
error cs2001:Source file 'd:\first.cs' could not be found fatal error cs2008:No inputs specified​
אני גם מצרף הפעם את הקוד אולי שם משהו חסר(אני רק מתחיל ללמוד את #C,כך שהוא בסיסי)

nirtheking

New member
בדיוק

גם לי יש את הבעייה הזו התחלתי אתמול ללמוד דרך הספר החינמי באתר קורנר (נראה לי שגם אתה קראת אותו ע"פ הקוד) וגם לי זה קורה ואני לא יודע למה מישהו עזרה

svoivandim

New member
למה אתה מתכוון?

הקובץ שלי אכן כן נמצא ב\:D כך שלא ברור מה הבעיה?

svoivandim

New member
הוא שם בדקתי,אולי לא שרתי אותו

נכון? משעשיתי זה למעשה יצרתי קובץ חדש בNOTEPAD כתבתי את הקוד כמובן ופשוט נתתי שם firts.cs זה משעשיתי, פספסתי פה משהו? אולי את השם צריך לרשום ב'' או משהו כזה? אני יודע שבJAVA כה נותנים שמות

gilad g

New member
תיכנס דרך My Computer ותבדוק אם הוא

שם... אולי התבלבלת

svoivandim

New member
לא הקובץ נמצא,יש לי כמה

קבצים הוא נותן את אותה השגיאה לגבי ל הקבצים התקנתי את הFRAMEWORK ב2 מחשבים ובשניהם אותה בעיה אולי כבר עדיף לעבור לVISUAL STUDIO.NET.? היכן ניתן להשיג את הגרסה החינמית ?(אם יש כזאת)

gilad g

New member
אין כזאת..

תשמע - ההודעת שגיאה אומרת שהוא לא מוצא את הקובץ, אז הוא כנראה לא שם... יותר מזה - אין לי שמץ...

svoivandim

New member
אני חושב שעדף לי לפנות

לVISUAL STUDIO.NET השאלה עוד פעם הן אני יכול לרכוש את התוכנה.

למעלה