בעיה בהצגת מידע מהSQL בדף PHP

Leonti

New member
בעיה בהצגת מידע מהSQL בדף PHP

בעיה מוזרה מאוד. יש לי מערכת PHPBB, והתקנתי מוד מוד של כתבות, יש במסד הנתונים רשומה בשם - phpbb_kb_articles ויש בה שדה article_title ששם יש את נושא הכתבה. אז אני רציתי להכין דף שיציג לי חדשות אחרונות מהמוד הזה, זה היה אמור להיות קל, ועשיתי קוד כזה: קוד: <? include("dbconnect.php"); $getnews = mysql_query("select * from phpbb_kb_articles ORDER BY id DESC"); while($r=mysql_fetch_array($getnews)){ extract($r); echo("<b>$article_title</b>"); } ?> בקובץ dbconnect.php יש את כל ההגדרות של המסד והכל נכון ובדוק, כיוון שהפרטים זהים לאלה שבconfig.php. כשאני נכנס לקובץ, זה מציג לי שגיאה כזו: קוד: Warning: mysql_fetch_array(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /usr/home/treack/public_html/treack.info/news.php on line 4 במה הבעיה? זה לא קרה לי אף פעם, השתמשתי בקוד זה כבר הרבה פעמים והוא פעל כראוי. או כיצד אוכל לבנות מוד זה? תודה לעוזרים.

תשובה

קודם כל, לכתוב את זה כמו שצריך.
<? include("dbconnect.php"); $getnews = mysql_query("select * from phpbb_kb_articles ORDER BY id DESC"); while($r=mysql_fetch_array($getnews)){ extract($r); echo("<b>$article_title</b>"); } ?>​
ועכשיו לפתרון - אם תשים לב, פקודת הmysql_query של php דורשת את משתנה הדאטאבייס שיישלח אל הפונקציה, אלא אם כן הגדרת מראש mysql_select_db. בכלל, מומלץ להשתמש בlink_identifier במקום לתת לו 'לנחש'. שנית כל, תבדוק שכל הטבלאות שביקשת קיימות. מעבר לכך אני לא יודע לעזור. גילת', אאוט

למעלה