בעיה בהפעלת משחקים

בעיה בהפעלת משחקים

שלום חברים וצוות נהדר . אני פונה בבעיה מעט שונה , אני מקווה שמישהו אולי בכול זאת מכיר ויודע. יש לי משחקים ישנים של קומדור 64 ,ואני מעוניין לשחק בהם . יש ברשותי מחשב פנטיום 3 500 מגה - הרץ ,זכרון 320 מגה , ואקספי פרו . התקנתי directx 9 והורדתי תוכנה CCS64 emulator עבור אמולציה (חיקוי התנהגות מערכת commodore 64 ) הצלחתי לעלות תמשחק או תמשחקים אך איני יכול להזיז תדמות כלומר אין אפשרות להניע להזיז כי שום מקש לא מגיב לדמות המשחק, שומעים ורואים . אולי הסיבה משום שהאמולטור לא עובד טוב על אקספי ? , מקווה ואולי משיהו יכול לעזור לי ... , אודה מאוד ... תודה מקרב לב

freak2100

New member
אתה לא בפורום הנכון

פורום משחקי מחשב (4), פה זה בניית משחקי מחשב (הכוונה היא ההפך מלשחק במשחקים קיימים - ליצור משחקים שעוד לא קיימים...)

someboddy

New member
התעסקתי בעבר בתחום האמולציה

למרות שבC64 לא ממש נגעתי. הבעיה שלך קשורה להגדרת מקשים. הנה קישור לFAQ בנושא C64: http://www.1emulation.com/forums/index.php?showtopic=4678 יש שם עוד תשובות לשאלות נפוצות של מתחילים. בכל אופן אתה יכול להירשם לפורום ההוא ולשאול שאלות בעצמך אם יש לך עוד בעיות. בכל אופן, שאלה 7 בקישור שנתתי היא מה שאתה מחפש. מה שאתה צריך לעשות זה לפתוח את האמולטור(מן הסתם), ולבחור בתפריט למעלה OPTIONS ואז INPUT(או ללחוץ על ALT+I). אחרי זה אתה בוחר עם מקשי החיצים את הערך של MODE ממש מתחת ל CONTROL PORT 1 שיהיה KEY-SET. אם אתה בוחר KEY-SET 1, המקשים 5,7,9 ו/ בNUMPAD ממופים לג'ויסטיק של הC64, והALT הימני ממופה לכפתור ACTION של הC64. בKEY-SET 2 המקשים 2,4,6 ו8 בNUMPAD ממופים לג'ויסטיק וCTRL השמאלי ממופה לACTION. בKEY-SET 3 החיצים על המקלדת ממופים לג'ויסטיק והCTRL הימני ממופה לACTION. לא מומלץ לבחור ב3 מכיוון שככה לא תוכל להשתמש בחיצים בשביל להזיז את הסמן בכתיבה. בכל אופן אתה יכול לערוך את תצורת המקשים בתפריט DEFINE JOYSTICK KEYSET שנמצא תחת תפריט INPUT.

היתי חיב להודות לך ../images/Emo24.gif

אני מצטער על האיחור בתגובתי ,אבל אני צירפתי תהודעה שלי ל 6 או 7 פורומים בנושא ,ורק אתה ממך הבנתי והצלחתי . קראתי בקישור על האמולטור vic20 והעסק עבד . אני מאוד מודה לך על כל . אם אפשר שאלה קטנה בהנחה ואני מעוניין ללמוד לבנות או לתכנת משחק פשוט כמו פקמן או פשוט ביותר מה היתה מציעה ללמוד בתור התחלה או לשם הבנה בסיסית ביותר בנושא ? שוב תודה מקרב לב !

someboddy

New member
אני יוצא מתוך נקודת הנחה שאין לך

ידע קודם בבניית משחקים. אני הייתי ממליץ בבניית לולאת משחק פשוטה - לולאה שמציגה דמות כלשהי על המסך(הדמות יכולה גם להיות סתם עיגול), קולטת לחיצות על המקלדת ולפי הלחיצות מזיזה את הדמות. אחרי זה תוסיף ללולאה עוד כל מיני שטויות, כמו עוד דברים שהיא תציג, או בדיקה אם הדמות מתנגשת בדברים. אל תנסה להפוך את הדבר הזה למשחק. השתמש בו בתור ארגז חול, וסתם שחק איתו. כשתרצה לנסות לעשות משחק פשוט- התחל את הכל מהתחלה - אבל עם הידע שצברת.

למעלה