בעיה בהיראגנה

furrball

New member
יש שתי הברות כאלה

shi/chi + tenten -> ji su/tsu + tenten -> zu כמעט תמיד כשתשמע ji זה じ וכשתשמע zu זה ず המקרים היחידים שזה לא יהיה ככה זה בניית מילים שמורכבות משני קנג'י. למשל "עבודת-יד" 手作り ביפנית מורכב משני קנג'י: te + tsukuri て+つくり יד + ייצור יוצא: tezukuri. ובגלל שההברה הראשונה ב"יצור" זה tsu אז מאייתים את זה בהיראגנה てづくり. השימוש בぢ הוא יותר נדיר מづ אבל זה על אותו עיקרון. בגלל שזה קשור לקריאות קנג'י, אז בכתיב קנג'י מלא אתה כמעט ולא תראה ぢ או づ. וכאן מביאים בד"כ אנקדוטה שהקנג'י היחיד שהקריאה הסטנדרתית שלו זה ぢ הוא קנג'י למילה "טחורים" (הוא לא חלק מ2000 הקנג'י ה"נחוצים").

dannyshadow

New member
תודה רבה!

כשאני אתחיל ללמוד קנג'י אני כבר אראה איך זה מסתדר. תודה!

GnomeBubble

New member
אזומנגה, מישהו? ^_^

הפרטים הקטנים שלומדים על יפנית בכל יום. דרך אגב, כדי להרגיע את dannyshadow: עד כמה שאני יודע, ממשלת יפן החליטה להוציא את אותיות הקאנה づ ו-ぢ מתוכנית הלימוד ולהחליף אותם ב-ず ו-じ. השימוש בהם אמור להעלם בהדרגה, ובסופו של דבר סופן יהיה כנראה כמו סופן של ゑ ו-ゐ, עוד אותיות שצלילם היחודי (we ו-wi) אבד והן סופחו לאותיות אחרות (e ו-i). אני בכל אופן, פחות מאושר מההחלטה הזאת: היא עומדת לשבור את טבלת הקאנה, אחד האלמנטים היפים ביותר של היפנית. מעכשיו יופיעו האותיות じ ו-ず פעמיים: פעם אחת בטור ה-ZA, הטור המקורי שלהם, ופעם שניה בתור ה-DA. מעכשיו, אם תראה מילה שעברה רנדאקו כמו tezukuri לא תוכל לדעת אם מקור החלק השני ב-sukuri או tsukuri, בלי להכיר את ההסטוריה של המילה או לנחש.

GnomeBubble

New member
תלמד עם

הרפורמה עוד לא ממש נכנסה לתוקף, וכנראה יקח לה כמה שנים (גם היפנים עצמם כנראה לא ממש שמים עליה, ו-IME בכלל לא מכיר אותה).

dannyshadow

New member
כן, אני מתאר לעצמי

שתמיד עדיף ללמוד עם. עוד שאלה בדרך: עוד מעט אני מתחלי ללמוד קטאקנה, באתר הזה (וסליחה שאין לינק ישיר, אני דרך תגובה מהירה) http://www.thejapanesepage.com האתר שממנו למדתי את ההיראגנה, יש קטאקנה עד האות yo. אין בקטאקנה טן טן ושילובים עם y? אם כן, איפה יש אתר שיש בו הכול? תודה!

furrball

New member
זה אותו הדבר בקטאקנה

יש כמה ניואנסים שקשורים למילים לועזיות... דרכים לבטא אותיות כמו v/w והברות שלא קיימות במילים יפניות. אבל זה אחרי שתלמד את הבסיס :)

dannyshadow

New member
אז אין TEN TEN ושילובים עם y?

(אל תשאלו מה אני עושה ער בשעה הזאת:p) כי לא הבנתי אם בקאטאקנה אין את זה, או שפשוט לא בנו לגמרי את השיעורים באתר..

Hikaru

New member
מה?..

אתה מתכוון לדברים כמו きゃ\ぎゃ? כמובן שיש את זה בקאטאקאנה.. キャ\ギャ ויש גם את ההברות ה'רגילות'.. が\ガ וכו' אם לזה התכוונת.

Hikaru

New member
אז זאת טעות של האתר

או שהוא לא מלא, כמו שאמרת.

GnomeBubble

New member
למה אתה צריך?

השילובים עם Y והטן-טן הוא אותו הדבר כמו בהירגאנה. אתה צריך לראות תמונה של אות מסויימת עם שני קווים כדי לדעת להוסיף לה שני קווים?

in rest

New member
אותם שולבים ואותו טן טן?

אתה רוצה להגיד לי שהטבלה בהיראגנה ובקאטקאנה זהה לחלוטין? אם ככה אז אין לי בעיה, פשוט לא רציתי להתחיל ללמוד ולעצור באמצע בגלל חוסר שיעורים..

dannyshadow

New member
ניק אחר*XD

עדיף לא לכתוב על הבוקר

למעלה