בעיה בהיגיון בST

arieg

New member
בעיה בהיגיון בST

ספינה הנעה במהירות וורפ 9 נעה פי 9 ממהירות האור. כלומר שלעבור מרחק של 9 שנות אור צריך לקחת לה שנה, אבל התנועה בחלל ע"פ ST הרבה יותר מהירה, הרי כניסה ויציאה ממערכת השמש הוא עניין של מה בכך. אז איך זה מסתדר? אשמח לשמוע תשובה.

arieg

New member
כי וורפ 1 זה מהירות האור. או שלא?

עשיתי השלמה. מאך 1- מהירות הקול מאך 2- פי 2 ממהירות הקול וורפ 1- מהירות האור וורפ 9- פי 9 ממהירות האור.

sysiphus

New member
פשוט לא נכון, הסולם אקספוננציאלי

לפי הסולם של כל הסדרות "הדור הבא", "חלל עמוק 9" ו"וויאג'ר": מהירות עיוות 1 = מהירות האור מהירות עיוות 2 = 10 X מהירות האור מהירות עיוות 3 = 39 X מהירות האור מהירות עיוות 4 = 102 X מהירות האור ... מהירות עיוות 7 = 656 X מהירות האור מהירות עיוות 9 = 1516 X מהירות האור וכן הלאה עד מהירות עיוות 10, שהיא מהירות אינספוית - קרי, להיות בכל מקום ביקום בו-זמנית, גבול פיסיקלי בלתי אפשרי. לפי הסולם של הסדרה המקורית, מהירות העיוות היא שורש שלישי של הכפולה של מהירות האור, קרי: מהירות עיוות 1 = מהירות האור מהירות עיוות 2 = 8 X מהירות האור מהירות עיוות 3 = 27 X מהירות האור מהירות עיוות 4 = 64 X מהירות האור ... מהירות עיוות 7 = 343 X מהירות האור מהירות עיוות 9 = 729 X מהירות האור ואין גבול במהירות עיוות 10, ולכן רואים אותם בסדרה המקורית גם עוברים את עיוות 10.

אחמס1

New member
היה גם בוויג'ר warp 10

בפרק שהם עשו שינויים במנוע של אחת המעבורות, וטום פריס יצא לבחון את זה. הוא תיאר שהוא היה "בכל היקום באותו זמן", בכדור הארץ ובוויג'ר. אבל קרה מה שקרה והם לא ישמו את זה והגיעו לכדה"א (ובכך המשיכו לצלם כמה עונות נוספות). היה גם פרק על מין דינוזאורים שהצליח להגיע לtrans warp וכמובן גם הבורג. אבל אצל השניים האחרונים זה לא ממש שמגיעים בשנייה ליעד בצד השני של היקום: כשהדינוזאור חטף את צ'קוטיי, הראו את הנסיעה שלהם, ואם הייתה "נסיעה" כלומר שהמירות לא באמת אינסופית. לבורג יש מרכז ניתוב של מנהרות trans warp., נדמה לי שחייבים לעבור דרכו כדי להגיע לאן שרוצים. וקצת קטנוניות מתמטית: הסולם שהבאת הוא לא סולם אקספוננציאלי, הוא סולם חזקות. בסדרות החדשות החזקה היא שלוש ושליש, ובישנה החזקה היא שלוש. לא סולם חזקות ולא סולם אקספוננציאלי שואפים לאינסוף באיזושהי נקודה.

אודו

New member
מישהו פה

יודע על איזה פרק הוא מדבר? היה פרק עם ווארפ 10? למיטב זיכרוני לא היה כזה פרק בוויאג'ר מעולם. כולם הרי יודעים שזה לא אפשרי להגיע לווארפ 10...

אודו

New member
מישהו פה

יודע על איזה פרק הוא מדבר? היה פרק עם ווארפ 10? למיטב זיכרוני לא היה כזה פרק בוויאג'ר מעולם. כולם הרי יודעים שזה לא אפשרי להגיע לווארפ 10...

Oren C4

New member
הפרק המדובר הוא

לבריסטו: הפרק שבו הגיעו למהירות על-חלל 10 בוויאג'ר הוא הפרק ה-15 של העונה השנייה ונקרא Threshold (הסף). למיטב זיכרוני היה פרק ב"הדור הבא" שנקרא "Where No One Has Gone Before" (עונה ראשונה פרק 6) ובו חייזר גרם לצוות האנטרפרייז להגיע לגלקסיות אחרות תוך שניות ספורות (!). הם נכנסו לעל-חלל 1.5, החייזר התעסק במחשב ואז הראו שהספינה נעה במהירות עצומה וחולפת על פני גלקסיות שלמות. אח"כ ג'ורדי אמר: "קפטן, אנחנו עוברים את Warp 10". אם ככה אז איך זה ייתכן שעוברים את מהירות תיאורטית זו ועדיין לא נמצאים בכל מקום ביקום בו זמנית
ועוד משהו קטן: בוויאג'ר היה פרק שבו השתמשו במנוע שנקרא Quantum Slip-Stream ובאמצעותו עברו סקטורים שלמים תוך שניות ספורות, אז מה ההבדל בין מנוע זה לבין ה- TransWarp של הבורג?

תתש

New member
יש הבדל

TransWarp זה עדיין בחלל רגיל ו Slip-Stream לפי מה שהבנתי מאיזה פרק בעונה השלישית של אנדרומדה זה כמו SubSpace רק ששמה לא קיים זמן והם יוצאים משם בדיוק באותו זמן שנכנסו אליו ואפשר לדלג על גלקסיות שלמות דרכו.

Lu Tze

New member
לא היה פרק 15 בעונה ה-2 של VOY.

הם קפצו מפרק 14 ל-16 ללא סיבה נראית לעין. הדבר שאותו אתה מתאר הוא המצאה של אנטי-טראקים מרושעים שניצלו את ה"חור" בין פרק 14 ל-16 כדי להכפיש את תולדות הטרק והמציאו את פרק הטרק הכי נוראי שאפשר היה להעלות על הדעת.

HyperNovA

New member
אני אל זוכר פרק כזה מה איתכם ?

* מכוון פייזר לראשים של כולם * אני לא זוכר פרק 15 בעונה השנייה... היהיהיהיה מה איתכם ???? היהיהיהי.... * היד עם הפייזר רועדת בלי שליטה *

אודו

New member
אאא

איך פיספסתי? אני מניח שאם הייתי רואה את הפרק הייתי נוכח שהוא שובר את כל החוקים עליהם ניבנה היקום של טרק במשך שנים והוא בטח היה ממש טיפשי וחסר הגיון, אולי הם אפילו היו הופכים את פאריס בלי שום הסבר ברור ללטאה (סליחה, בגלל הטכיונים התת טכנובאבאליים), ומזווגים אותו עם (!) הקפטנית האהובה שלו. אבל כמובן שלא ראיתי את הפרק המדובר, אז אני לא יודע מה קרה שם.

ethan1701

New member
ההנחה שלך שגויה

אני זוכר שראיתי פעם את הנוסחה המתמטית שמראה את היחס בין מקדם העל חלל למהירות האור. אני לא מוצא אותו כרגע, אבל הטבלה הבאה היא מתוך האינציקלופדיה של מסע בין כוכבים: מקדם על חלל | פי X מהירות האור 1 | 1 2 | 10 3 | 39 4 | 102 5 | 214 6 | 392 7 | 656 8 | 1024 9 | 1516 -איתן

למעלה