בעיה בהאכלה

בעיה בהאכלה

הבן שלי בן שנה. ילד נוח ושקט. הבעיה שהוא לא אוכל כמו שצריך, לוקח בערך שעה וחצי ולפעמים בקושי אוכל. תמיד רוצה לאכול מטרנה. בעיה נוספת שיש לו הרבה פעמים עצירות ומתוך הרגל אני נותנת לו מיץ שזיפים. זה עוזר לכמה זמן אבל מתי שהוא תמיד חוזר לו העצירות. הוא בדרך כלל לא בוכה, אבל שיש לו עצירות הוא בוכה בכי מר שכואב לי הלב. הרופאה רק ממליצה על מיץ שזיפים. אני מנסה לשנות לו את האוכל, לנסות דברים חדשים. אבל זה הקושי, ויש לציין שהוא רזה. נולד במשקל 2.279 בהתחלה אכל יפה, אפילו יותר מהמצופה. אבל באיזה שהוא שלב התחיל לעשות בעיות באכילה. דבר נוסף הוא מזיז כל הזמן את הראש לו מצד לצד. מה את מייעצת לעשות?

tiger mom

New member
כמה דברים

אם יש לו עצירות, הוא מן הסתם לא רוצה לאכול. הוא מרגיש מלא ואוכל גורם לו למועקה בתור אמא לבת שסובלת מעצירות כרונית- לא מיץ שזיפים!!!!!! תני לו פגלקס. זה טבעי, מוהלים במים או מטרנה או מיץ. זה תוספת של סיבים תזונתיים שמרככת את היציאות כדי שלא יכאב (זה לא מעודד יציאות, רק מרככך אותן. ככה המעיים לא מתרגלים והופכים לעצלים) לא כתבת מה הוא כן אוכל, מה הוא לא אוכל, האם הוא רעב, האם אתם כל הזמן סביב האוכל בגלל הנושא?

כתגובה לאמא טיגר (אחלה שם - אפשרי לביאה)

שמעתי להצעת הרופאה שלו, אנסה. הוא אוכל בשר, מרק, פסטה, גזר, אפונה, בטטה, תפוחי אדמה, תפוח עץ, אגס, שזיפים, גמדים, בננה (רק כשאין לו עצירות), מחית פירות טרופיות. לא אוהב ברוקולי, אורז, ביצים. אני לא מלחיצה אותו, כשהוא לא רוצה אני מנסה אחרי כמה דקות שוב. ואם הוא מסרב בתוקף אני לא מכריחה אותו. מנסה משהו אחר ואם הוא לא רוצה גם את הפרי אז אני נותנת לו מטרנה. הוא לא מוותר על המטרנה גם אם הוא אוכל יפה. אנחנו לא כל הזמן סביב האוכל, רק אם יש לו עצירות והוא בוכה (לא נוטה לבכות רק אם כואב לו) אז כן אנחנו חושבים אולי להחליף אוכל. מה גורם לו עצירות ומה כדאי לתת.

בוליפלג

New member
../images/Emo52.gifשמתערבת..

גם אצלינו יש הסטוריה של עצירויות (עד גיל שנתיים כמעט, עם בכי, גליצרין , שזיפים וכל מה שאת מתארת). אגב, גזר - גם לא טוב לעצירויות. פסטה - הוא בגיל שאת כבר יכולה להציע לו פסטה מקמח מלא - זה בריא יותא וטוב יותר לעיכול (הרי ידוע שקמח + מים = דבק..) אגסים טובים מאד לעצירות - לפחות אצלינו הם עזרו. אגב, מה לגבי עגבניות? גם מבושלות לפעמים עושות את העבודה.. אני נתתי גם הרבה פירות יבשים שעזרו מאד והקלו על היציאות. אך לבסוף, יחד עם הכלכלה, הכי חשובה הייתה משמעת השתיה. גם אם תראי שכשאת מוסיפה חצי כפית של מטרנה, על 120 CC מים, והוא 'שותה' את זה, אולי שווה שתתני לו בקבוק שכזה (אחד לפחות) במהלך היום, כך ישתה יותר מים.

בתגובה להאם הוא שותה מספיק מים

לא תמיד הוא רוצה לשתות מים, מנסה תה שומר. מסרב הרבה פעמים בזמן האוכל, בזמן האחרון ואני לא מוותרת. מעדיף ללעוס את הפטמה של הבקבוק. רוצה רק את המטרנה. אני תמיד בודקת את החיתולים ועל פי זה אני יודעת שהוא שותה. יש לציין שלפעמים הוא שותה מיץ אגסים ותפוחים.

למעלה