בעיה בדיסק הקשיח

בעיה בדיסק הקשיח

שלום, הופניתי לכאן מפורום תמיכה טכנית ברשותי מחשב נייד (Lenovo 3000 N100) בפועל, רק כ-20 ג'יגה מתוך ה-88 שיש בכונן הקשיח תפוסים (כולל קבצים מוסתרים למיניהם) אולם במאפייני הכונן טוען המחשב שמעל ל-60 גי'גה תפוסים. מה עשויה להיות הסיבה לכך?

yanirda

New member
מה הקיבולת של ההרידסק 88?

אם יש לך תוכנות שיתוף הם מפנות לכל קובץ מספיק מקום שירד..לדוגמא הורדת סרט ביתי שמופץ חינם...(חח) והוא שוקל 800 MB אז המקום הזה נלקח מהמחשב עוד לפני שכל ה800MB ירדו.. עכשיו במידה ושמת להורדה חצי מבלוק בלסטר...יכול להיות שזאת הסיבה תנסי לעבור על התיקיות במחשב ולראות איזה מהם תופסת הכי הרבה מקום...

עברתי על כל התיקיות,

ביחד ולחוד, וכן בעזרת תוכנה נחמדה שהוצעה לי בפורום תמיכה טכנית ושמה TreeSize שמראה אילו תיקיות יש לי בכונן ומה גודלן. ובאף אחת מהבדיקות שערכתי לא עלה המקום התפוס בכונן על 25 ג'יגה. אם הבעיה הייתה בתוכנות השיתוף, הייתי רואה את זה בתיקיות הקבצים הזמניים שלהן. מה גם שמהיותן התוכנות המתעסקות בקבצים הגדולים ביותר שיש לי במחשב, הן היו החשודות העיקריות במחדל ונבדקו היטב לפני שנוקו מאשמה
בכל מקרה, תודה רבה על נסיון העזרה. :) הצעות נוספות, מישהו? הייתכן וזה קשור בצורה כלשהי לסוג המחשב ולחברה המייצרת אותו?

bar666xp

New member
@#^%$@#

לא הבנתי כלום... בהתחלה אמרת 20G אחשיו מדובר ב25G לתיקיה אחת.... בואי נתחיל כי בניידים {כמעט בכולם היום} יש מחיצה נסטרת של איחזור מערכת ההפעלה ותוכנות יצרן הנייד = כ5-10G אאל"ט. נמשיך בהנחה כי יש לך HDD {דיסק קשיח} 80G זה אומר בפועל כ78-75G נוריד עוד 5G של ^^^ כבר יש 70G. מערכת ההפעלה {איזה יש?} נגיד איכסטה = עוד 15G נשאר 55G+- מתחיל להסתדר לך? אופיס יש? {אני אפילו לא יודע כמה שוקל 2007 לא בדקתי עובד עם OPEN-OFFICE ששוקל כ280M עד כמה שזכור לי}. ספריות $ בסיפריית WINDOWS יש? {סביר שיש איזה מיליון} לתשומת לב ספריות $ שם המופיעות בכחול אפשר למחוק... כדי לראות אותן יש צורך לשנות בסייר את מה שמוצג כך שיוצגו גם קבצים מוסתרים וקבצי מערכת וכו'. עוד דבר לבדוק אם עשית את פעולת הגיבוי של לנובו יש על הHDD קובץ/ספריה {לא זוכר בדיוק} בגודל עצום. אם ממש ממש אין לך מושג איפה מה מי כמה למה... פשוט עשי גיבוי של המסמכים {וגירסאות התקנה של תוכנות אם יש כאילו השמורות בHDD} ובצעי איחזור מהמחיצה הנסטרת/פורמט.. לאחר מכן יהיה בHDD כניראה כ70G+-.

אווקי, כשל קטן בתקשורת

התכוונתי, בדקתי כמה פעמים ובכמה צורות שונות את תכולת ההארד דיסק, ובכולן גיליתי שסך כל הקבצים שיש לי על ההארדיסק לא עולה בגודלו על 25 ג'יגה. אני לא מטומטמת, לקחתי בחשבון את המקום שתופס הווינדוס (XP, אגב, לויסטה אני לא מתקרבת), התיקיות המוסתרות וקבצי המערכת, כל התוכנות ב-Program Files. כל דבר שנמצא בכל תקייה שאני יכולה להגיע אליה על הכונן. יחד איתם, תוכן ההארדדיסק עדיין לא עובר את ה-25 ג'יגה. 40 הגי'גה הנעלמים לא ספק לא נמצאים בשום תקייה בכונן שאני יודעת עליה. ההנחה שלי הייתה שזה באמת משהו של לנובו שאני לא יכולה לראות. אבל אני לא מכירה מחשבים ניידים טוב מספיק כדי לדעת מה, ולכן פניתי אליכם. אז אוקי, מחיצה נסתרת של לנובו, 5-10 ג'יגה, למרות שהגיבוי לרוב התוכנות שלהם נמצא בתקיה גלויה על הכונן ולקחתי אותה בחשבון. עדיין חסרים 30 ג'יגה. המחשב אכן עושה גיבוי כל כמה זמן - יכול להיות שזה מה שתופס את רוב המקום בכונן? איפה נמצאים הגיבויים האלה? אני יכולה להפטר איכשהו מהישנים כדי שלא יתפסו לי כ"כ הרבה מקום בכונן?

ובכן..

הפעלת המחשב במצב בטוח חשפה תקייה בשם RRbackups שגודלה 40 ג'יגה והגישה אליה במצב רגיל הייתה חסומה. אז אני מניחה שהאבדה נמצאה, רק השאלה היא, מה אני עושה עם זה עכשיו? איך אני נפטרת מהגיבויים? האם בכלל חכם להפטר מהם?

bar666xp

New member
ב2 מילים "שירות לנובו" תקשרי...

כניראה כבר רק ביום א' אבל הם יסבירו לך בדיוק איך לכוון ומה להגדיר אם את רוצה את הגיבוי הזה... לדעתי האישית הוא דיי מיותר... מה שלא מגובה על אמצאי איחסון חיצוני {CD/DVD, DOK או HDD חיצוני} זה לא שווה את המקום שזה תופס.... הרי מתי באמת צריך את הגיבוי הזה? כשהHDD קורס או אין מנוס מלפרמט/לאחזר... ואז מה שווה גיבוי הנימצא בHDD?! אישית כניראה הייתי הולך על גיבוי המסמכים ופשוט מאחזר/מפרמט מהיר יותר וקל יותר מאשר להתחיל לחפש מה תופס כל כך הרבה מקום... בגיבוי פשוט מעתיק את כל המסמכים {בין אם יוחזרו לאחר מכן ובין אם לא} מעתיק גירסאות התקנה של תוכנות במקרה והן על הHDD ומשם עובר לTHINKVANTEG/LENOVOCARE לפי הדגם מה שיש... יוצר תחילה CD'S/DVD RECOVERY... על כל צרה שלא תהיה שיהיה CD/DVD במגירה... ואז פשוט מפרמט או מאחזר מהמחיצה לפי ההעדפה שלך... לאחר הליך האיחזור המחשב אמור לכלול בHDD את כל מה שהיה בו ביום שיצא מלנובו לא יותר לא פחות. מה שנשאר זה להעתיק חזרה את המסמכים {כאן גם כדאי לעשות סלקציה מה באמת נחוץ על הHDD ומה כבר עבר עליו הקלח ויכול להשאר על אמצאי הגיבוי למקרה ויהיה בו צורך}. אני ממש לא זוכר כרגע אם הגיבוי הזה זמין רק תחת התוכנה של THINKVANTEG/LENOVOCARE או שאפשרי למצוא את הקובץ על הHDD.

למעלה