בעיה בדחיית סיפוקים

בעיה בדחיית סיפוקים

שלום, אני בן 25. עובד בתחום ההיי-טק. הבעיה שלי היא שמגיל קטן, יש לי אי יכולת לדחות סיפוקים. כשהייתי קטן הנזק היה מזערי יחסית. היום, העובדה שאני מרוויח משכורת די יפה ויש לי חיים עצמאיים משלי, ואני יכול בעצם לעשות מה שמתחשק לי ומתי שאני רוצה, גורמת לי לעיתים לאי נעימוית. להפסד של כספים קלים כי אני לא בודק תמיד איפה הכי משתלם לקנות אני פשוט קונה במקום הראשון שאני רואה וצריך שזה יהיה עכשיו, אם אני מצליח לחסוך כסף, אני תמיד מבזבז אותו על משהו יקר. כנראה מההרגשה שאני יכול, ובא לי על זה. ולא תמיד בגלל שאני צריך. אני אף פעם לא מזמין מהאינטרנט כי לוקח כמה ימים עד שזה נשלח, אז אני מעדיף להגיע למקום לקחת מיד. קניתי אופנוע הארלי בלי לחשוב פעמיים, סתם כי ראיתי בסרטים והתחשק לי. בזמנו זה הכניס אותי למינוסים בחשבון, ועוד כל מיני מצבים לא נעימים כמו בחורה שרצתה אותי, ולא יכולתי להתאפק אז שכבתי איתה. למרות שאני מאורס. במסעדות אני תמיד מתפרע ויוצא עם חשבונות מנופחים מפעם לפעם. אני מבין שיש לי בעיה, קשה לי להעריך כמה היא רצינית. החברים אצלי במשרד הפנו את תשומת ליבי לבעיה, ורק בשיחה איתם הבנתי שזה יותר רציני ממה שחשבתי.... האם יש שם לבעיה הזאת ? איך ניתן לטפל ? תענו לי דחוף אני חייב לדעת עכשיו !!! (חחח.. סתם (-: )

גרא.

New member
מר ע כ ב ר,היכולת להתאפק ולדחות סיפוקים,היא

אחד הפרמטרים המובהקים של בשלות רגשית,מצב שאפשר לצפות מאדם בוגר בן 26.סביר יותר להניח שאתה סובל ממה שמכונה "התמכרות לקניות",שבבסיסה נמצאת הפרעה אובססיבית שאפשר לטפל בה.מצ"ב קישור המתייחס לנושא,בו תוכל למצוא הסבר,וכמה טיפים של טיפול עצמי בכדי להתמודד עם הבעייה.

למעלה