בעיה בגמילה

ערן77

New member
בעיה בגמילה

ילדנו בן ה- 2.5 גמול מחיתולים באופן טיבעי ומהיר כחודשיים, עדין ישן עם חיתול בלילה. לאחרונה החל נתקלנו בבעיה. הוא "מחזיק" את הקקי בבטן... כלומר אנחנו מגיעים למצב שהוא לא נותן לעצמו לעשות קקי ומתנגד. לפעמים זה בלילה וכשהוא הולך לישון (עד היום ללא בעיות שינה) מבקש מספר פעמים רב לעשות קקי עד שבסוף אחרי שעה של הלוך ושוב, הוא עושה (ולפעמים "משאיר" לבוקר). כתוצאה מכך לפעמים בורח לו קקי בתחתונים במשך היום בגן, או שפשוט הוא סובל מכאבי בטן. ניסינו פרסים, קצת כעסים מה לא....כלום לא עוזר. מה דעתכם? מישהו ניתקל בבעיה הזו? איך מטפלים בנושא? תודה!

תמר,

New member
נתקלתי

ומה שעזר אצל הבן שלי, היה לשבת איתו בשרותים, להחזיק לו את הידיים ולעודד אותו לשבת עד שזה יוצא. אם היה נראה שהוא לחוץ - נתתי לו ספר לקרוא, ובגלל שהיה עסוק הוא נרגע ונתן ללחץ לצאת. עם הזמן הוא נרגע והתרגל. נראה לי שהבעיה שלו היתה לעשות בישיבה, ולא בעמידה כמו שהיה רגיל. שמעתי על מקרים שכשהילד רצה קקי שמו לו חיתול במיוחד בשביל זה. אני לא חושבת שכעסים יעזרו. זה לא נעשה באופן ממש מודע של השארת הקקי, אלא מחשש כלשהו (ואם תגלו מהו, תדעו איך לטפל בנושא). על פרסים הייתי ממליצה, אבל לא להבטיח לילד שאם.. אז.. אלא לתת לו פרס ולעשות עסק מכל פעם שמצליח לו (גם אם בטעות).

אנחנו עושים את זה.

כלומר שמים חיתול כל פעם שהוא צריך קקי. מעדיפה את זה על פני עצירויות. תקופתית מציעים את השירותים לצורך העניין, לפעמים הוא מנסה, לפעמים לא. לא מתעקשים, לא דחוף. כולה הילד בן שנתיים ותשע.

יסמין@

New member
תשאלי אותו אם הוא

רוצה שתשימי לו חיתול כל פעם כשהוא מרגיש צורך לעשות קקי. מאוד כדאי להימנע מהעצירויות האלה. יש ילדים רבים שמתאפקים הרבה ימים משום שהם רוצים לעשות קקי רק בחיתול.

למעלה