בעיה בברקס

arthur75

New member
בעיה בברקס

כל פעם שאני לוחץ על דוושת הבלם היא פשוט נשארת למטה, אז לדוגמא עם בלמתי ברמזור והוא התחלף לירוק אני חייב להתכופף עם היד להרים את הדוושה או לחילופין עם הרגל לנסות להרים אותה תלוי עם איזו נעל אני, אחרת הבלם תקוע והאוטו בקושי נוסע. מה אתם חושבים הבעיה ואיך אני יכול לפתור אותה? תודה מראש ארתור.

vq55205

New member
בלמים

אם מישהו טיפל לך בבלמים בזמן האחרון אז אולי נשאר קצת אויר במערכת . אם לא , תבדוק אם חסר לך נוזל בלמים ואם אתה מזהה נזילה של נוזל הבלמים . אם לא , רוב הסיכויים שהלכה לך משאבת בילום מרכזית (סיפור קצת יקר).

kobix1

New member
או ש.. שהקפיץ שיש בדוושה!

חלוד או תקוע ולא מצליח להחזיר את הדוושה למעלה קרה לי כבר....

vq55205

New member
וואלה אולי אתה צודק

נראה לי יותר הגיוני למרות שאף פעם עוד לא קרה לי.

latino76

New member
arthuro יש לי פיטרון!../images/Emo62.gif

א:לשים קפיקס עלאה .. ב: תיקשור גומייה בין הדוושה אל ההגה ג:תבאו לרוני הוא פתח מוסך,, באמת תאביא אוטו אלו ביי ביי

EranR

New member
אהלן ארתור.

למרות שנראה שקיבלת את תשומת לב החברה, אני אוסיף כמה מילים. דבר ראשון - וודא כי אין לך בעיה בבלימה עצמה. במידה והבלימה חלשה, לא אחידה, הברקסים נתפסים, עושים רעש בנסיעה/בבלימה וכ"ו ייתכן והבעיה לא בדוושות. תוודא, ובמידה והבעיה לא בדוושות דווח - ונראה מה הלאה. 1. במידה ואין שום בעיה בבלימה נשאר רק מכלול הדוושות. 2. בחיפושית מכלול הדוושות מגיע כחלק אחד - אך למעשה מדובר במכלול המורכב מכמה מרכיבים. בדגם בעל תיבת הילוכים ידנית - 3 דוושות: תאוצה, בלימה, ומצמד. בתיבה חצי אוטומטית - 2 דוושות בלבד: תאוצה ובלימה. 3. בשני המכלולים, את דוושת הבלימה מחזיר למצב מקורי (לאחר לחיצה) - קפיץ חזק. מה לעשות ואיך? 1. תציץ למטה, ובעזרת היד "שחק" עם הדוושה, נסה לקבוע אם "הקפיץ המחזיר" מתפקד בצורה תקינה. 2. תמיד כדאי להוסיף למכלולים נעים שמן (WD40 לדוג´). 3. שים לב, ייתכן והקפיץ יצא ממקומו או שתבחין בבעיה מכנית ברורה. 4. במידה והכל במקומו - ולא הבחנת בשום סימן וויזואלי - יוצא דופן, כנראה שהקפיץ נחלש (פחות סביר - אבל אפשרי). במידה ואין ביכולתך לתקן את המכלול הקיים - פשוט שים כאן הודעה: "מחפש מכלול דוושות לחיפושית מדגם... ידנית/אוטומטית. * תקין או לא - אתה מחפש את הקפיץ המחזיר. שיהיה בהצלחה, אנחנו ביום ו´ במפגש - במידה ותהייה מעוניין בעזרה. ערן.

Dr Bug

New member
אז ככה...

אני יכול לחשוב על שלוש אופציות: 1.דוושה תפוסה (ובדרך כלל לא מספיק WD40) 2.משאבה מרכזית תפוסה 3.צינור גומי כלשהוא סתום/צינור מתכת מכופף עד כדי סתימה אז ככה: לחץ על הדוושה עם היד (בכדי שיהיה לך יותר רגש בלחיצה), ותרגיש אם: 1.יש התנגדות חזקה מההתחלה ואין חופש בכלל 2.יש את אותה ההתנגדות בחזרה (מה שיאמר על בעית דוושה) עד כאן בינתיים!

למעלה