בעיה...בבקשה תקראו...

בעיה...בבקשה תקראו...

יש לי קצת בעיה... אני בת 20 משוחררת 4 חודשים ומתכננת טיול לדרום אמריקה לעוד חודש וחצי... הרבה פעמים יש לי את התחושה כאילו אני עושה את זה בשביל לסמן "וי" או משהו כזה! אני נורא מפחדת מהטיול כי זה נוגד כל דבר שמאפיין אותי כמו צורך בבית קבוע ועוד.... אבל דווקא בגלל זה אני רוצה לסוע עוד חודש ולבד... מה אתם חושבים על זה? טעות?

ashmash

New member
טעות. אולי...

מצד אחד, נראה לי שלא וןב לעשות משהו שלא שלמים איתו. מצד שני, אף פעם אי אפשר להיות שלם עם משהו עד הסוף. השאלה מה את רוצה מעצמך, כמה זמן את מתכננת להיות שם, היכן פחות או יותר ובסופו של דבר, האם את באמת רוצה את זה. נראה לי שעדיף להגיע לאיזה מקום ולהתאכזב, כאשר את יודעת שניסית, מאשר לא להגיע ולהסתובב עם תחושת החמצה לעולמים.

לא יפה ככה לגנוב לי תמילים.

מסכימה עם מה שכתבו לך בכל פה. חוץ מזה ללכת עם הפחד ולא להכנע לו זו תחושה נפלאה. ובסוף יהיה טוב כי כולנו בחיים לא כי כולנו מתים.

ashmash

New member
"בסוף יהיה טוב, כי בסוף כולם מתים"

זו החתימה, לא משהו שכתבתי במיוחד.

jeshu

New member
לי השאלה שלך מתחלקת לשתיים 1. האם כדאי באופן הזה להתמודד עם חוסר ביטחון עצמי,פחדים,חששות וסתם אי נוחות או הרגשה ש"אני ילדה של אמא" וכו' - ולדעתי טיול זו דרך מצויינת להתמודד עם העניין הזה.צריך רק לזכור שלפעמים טיול הוא סוג של קפיצת ראש. עולים על מטוס,שוהים בו ובשדות תעופה ופתאום נמצאים באיזה ארץ רחוקה,שלא מבינים בה אנגלית,יש בה סיכון קטן מסויים ועוד בנוסף את אמורה להנות מזה. אז דרך אחת להפחית מהשוק היא לטייל בהתחלה עם שותפים ובהדרגה לעבור ללטייל לבד לגמרי. 2.דרום אמריקה - תעני על השאלה "למה דוקא דרום אמריקה ?" ותעני עליה בשביל עצמך כדי לברר האם זה "סימון וי" או שאולי פעם ראית איזה סרט או קראת כתבה בנאשיונאל ג'יאוגרפיק על מקום מיוחד בדרום אמריקה ולכן את רוצה לסוע דווקא לשם - אל תשכחי את יכולה לבחור לסוע למקום אחר - העולם גדול. ותעשי חיפוש בפורום לפי "לטייל לבד".כתבנו פה כבר בנושא זה לא מעט.

תשובות....

דבר ראשון אין לי שום בעיה של חוסר ביטחות ואני בטוח בטוח לא ילדה של אמא!!! הבעיה שלי היא דברים באישיות שלי כמו צורך במקום שקוראים לו בית וכו... אני יודעת ספרדית...ההורים שלי מדרום אמריקה... אני חושבת שאם אני אטייל לבד אני אפיק מהטיול הרבה יותר ואגלה על עצמי המון המון דברים חדשים ובעצם יגלה את עצמי!!!! אני נוסעת לדרום אמריקה כי נורא נורא מעניין אותי להגיע לשם,כי אני נורא רוצה לשפר את הספרדית, כי אני נורא מתגעגעת לסבא שלי לדודה שלי ולבני דודים שלי-אותם אני יוכל לראות כשאני אהיה שם ועוד...

jeshu

New member
אני שמח לשמוע שאין לך בעיות בטיחות אני מקווה שאת גם ידידותית למשתמש ../images/Emo3.gif אז ענית על השאלה לעצמך - לדעתי שווה פשוט לנסות ולסוע. רק צריך לזכור - לא כל רגע בטיול ארוך הינו הנאה צרופה.למעשה מספר רגעים יכולים להיות בדיוק ההיפך.כשליש מהזמן מתבזבז על נסיעות. אז אם את נוסעת ואחרי שבועיים את רואה שזה לא מה שחשבת - תזכרי ששבועיים הם לא זמן מייצג ואולי כדי לשנות מקום,פעילות או חברה במקום האופציה של לקפל את הזנב בין הרגליים ולחזור לארץ (בהנחה שאת באמת רוצה לטייל). "למצוא את עצמך" אני חושב שאת יכולה גם בתוך הארץ,אבל טיול זו בהחלט חוויה מאוד אינטנסיבית,חסרת מחוייבות לאחרים לרוב (לטייל לבד כבר אמרנו ?) ומשוחררת מהבחינה האישית כך שיש יותר סיכוי שתגלי משהו על עצמך. בהצלחה

ענית לעצמך , עכשיו נשאר רק

לתכנן. תעשי הכל לאט לאט, תחשבי מה נותן לך תחושת בית וקחי את זה איתך, בתיק או בלב וסעי לטיול חייך !!!!

מטית

New member
טיול זה כיף לאללה,

חוויה של החיים, לכי על זה כל עוד יש לך זמן בלי עבודה, ילדים, לימודים, מחוייבויות... אגב, טבעי לפחד לפני נסיעה והתחלי לחשוש, אל תתני לזה לתפוס אותך. מוכנה או לא, מובטחת לך הנאה גדולה אגב, במקרה הגרוע, את חוזרת וכלום לא קרה אז יאללה, לכי על זה ובכיף

למעלה