בעיה בבניין משותף

tito4441337

New member
בעיה בבניין משותף

שלום רב,
אני מתגורר בבניין משותף שהאזור ממש מתחת לכניסה לבניין מוגן במחסום. כלומר ללא פתיחת המחסום, משאית או מכונית לא יכולות להגיע ממש עד הכניסה לבניין אלא 25-20 מטר לפניי. כשיוצאים מהבניין עצמו יש "רחבת כיבוי אש" שמוגנת במחסום הנ"ל.

רק לועד יש שלט למחסום הנ"ל והוא עושה לי בעיות כשאני צריך את המחסום. היו לי כמה מקרים של הובלת רהיטים שהועד "שכח" איפה השלט ורק ברגע האחרון מצא אותו. במצב הזה המובילים צריכים לסחוב ביד את הציוד מרחק נוסף ואני חושש שהם ידרשו תשלום נוסף \ לא יסכימו לבצע את ההובלה.

הועד טוען שאסור לי לשכפל את השלט למחסום כדי שלא יקרה מצב שכל אחד פותח את המחסום הזה מתי שבא לו והרחבה הזאת (שבד"כ משחקים בה ילדי הדיירים) תתמלא במכוניות. בהנחה שהוא באמת דופק אותי במקרה כלשהוא, האם אפשר לתבוע אותו על הרשלנות שלו? מדבר על מצב שהוא לא מביא לי שלט ואני נדרש לשלם עוד 100-200 שקלים למובילים על המרחק הנוסף?

shlang

New member
ועד הבית הוא לא בעל הבית ובטח לא יכול

לגזול ממך או מכל דייר אחר את זכות הקניין (השטח שעליו אתה מדבר הוא גם שלך ויש לך זכויות עליו) לכן יש לארגן אסיפת דיירים שבו תתקבל החלטה בקשר לשטח זה, כרגע, השטח הוא צריך להיות פנוי למקרים כמו שלך , כל החלטה לסגור שטח זה מפני רכבי הובלות כרוך בהסכמת כל בעלי הדירות, רוב לא מספיק כאן

שילה1

New member
עד אז-זכותך לדרוש מוועד הבית אמצעי לפתוח את

המחסום,בכל עת שתרצה.

tito4441337

New member
לא הבנתם אותי

לא מעניין אותי לעשות את המחסום פתוח.
מעניין אותי לקבל את השלט שלו פעמיים שלוש בשנה. יש סיכוי שהוא מתנהל ככה כי הוא סתם ערס מסריח ולא זוכר, יש סיכוי שהוא עושה לי דווקא.

אם אני באמת נתקע ומשלם יותר למובילים בגלל רשלנות שלו, אפשר לגלגל אליו את העלויות? האם הועד זאת ישות משפטית שאפשר לתבוע?

עוד שאלה, מה אם אני משכפל את השלט על חשבוני ולא אומר לו. מחזיק אצלי ומשתמש בצורה סבירה כשיש לי הובלה. זה חוקי?

שילה1

New member
לא הבנת.זכותך להחזיק במפתח/כרטיס

כל הזמן,חובתם למסור לידיך.אתה תחליט מתי להשתמש.
אכן אפשר לתבוע את וועד הבית,אצל האחראי על הבתים המשותפים,במשרדי הטאבו.

zammy

New member
אנסח פשוט בשבילך

אסור לוועד לחסום גישה או שימוש ברכוש משותף.
השאלה אם השטח אליו אתה רוצה להיכנס עם משאית מיועד לחנייה או גישה לכלי רכב. אולי הוא מוגדר כגינה או שטח שנועד למשחק ילידם בלבד והמחסום נועד למנוע כניסת רכבים ליתר בטחון?
דברים כאלו צריך לברר בניחותא ולא באיומים, ברר אם יש עוד חברי ועד שתוכל לפנות.
ולברר.
בכדי לתבוע תצטרך להכין חומר. המסמך הכי חשוב שתוכל להציג הוא תשריט וצו הבית המשותף שאומר במפורש מה מותר לעשות בכל נקודה בשטח הבניין, בלי זה לא תוכל לתבוע כסף מאיש.
אם הועד טועה או מתנגד שלא כחוק ואתה רוצה לתבוע כסף, תצטרך לפעול בצורה משפטית ובשביל זה אתה צריך לבדוק את הנתונים.
&nbsp
&nbsp

zammy

New member
האם אתה בעל דירה או שוכר?

אם אתה שוכר אתה חייב לערב את בעל הדירה.

למעלה