בעיה בבית הספר

איש1009

New member
בעיה בבית הספר

שלום שמי הדס אני בת 13 ולומדת בחטיבת ביניים בהוד השרון ואני עולה לכיתה ח'. לקראת סוף בית הספר היסודי הייתי נורא מפוחדת לקראת החטיבה לא ידעתי מה זה ופחדתי מאוד מהחטיבה, בחופש הגדול של כיתה ו' הסתובבתי רוב הזמן עם חברתי הטובה. עקב הפחד מהחטיבה מצאתי את עצמי מסתובבת עם חברתי כל הזמן בבית הספר, בהפסקות הייתי איתה כל הזמן וכלל לא הכרתי את תלמידי השכבה לקראת אמצע סוף שנה התחלתי להיחשף בפני הילדים אך לא ברמה מוגברת, וגם הייתי תלויה מאוד בחברתי כאשר היא לא הייתה באה הייתי הולכת להסתתר באיזה מקום בבית הספר כדי שלא יראו שאני בודדה. אני רוצה שנה הבאה להכיר יותר את ילדי השכבה, ולהיות פחות קשורה אל חברתי, זה לא שאני רוצה "לחתוך" איתה את הקשר אלא פשוט להיות איתה במידה מופחתת יותר כדי להכיר חברים חדשים. אך זה לא פשוט , אני יודעת שכאשר ביום הראשון ללימודים תתחילל ההפסקה היא ישר תרצה לבוא להסתובב איתי ותהרוס לי את המטרה שלי, ואני גם יודעת שהיא תגיב בדרמטיות אם אני אדחה אותה בהפסקות. מה אני אמורה לעשות ?
 

גרא.

New member
אישש1009,לא כדאי שתמתיני עד היום הראשון

ללימודים,בכדי להתמודד עם דרישת חברתך להיות רק איתך בהפסקות.טוב יהיה אם תמצאי את ההזדמנות או שתצרי אותה בעצמך,לדבר איתה,כבר עכשיו בחופש הגדול.לבטח אתן פוגשות זו את זו.כדאי לדבר ולעלות בשיחה את הציפיות שלך,שלה לקראת הלימוד בחטיבה.לדבר ולהבהיר עד כמה חשוב לך להכיר בנות/ים אחרים,שהוא צורך פנימי וחשוב שלך,ובעצם גם עבורה.נסי לסכם איתה,כך שלא תפגשו מיד בהפסקות,אלא רק באחדות מהן..בכלל טוב יהיה אם לא תלמדי איתה באותה כתה,אלא בכתה מקבילה. כאן אפשר לערב את ההורים,שיגישו בקשה מסודרת להנהלת החטיבה,להפריד ביניכן בכתות.
 

איש1009

New member
לגרא

אני יודעת ב-100% שאם אני אעבור כיתה הבעיה לא תפתר היא עדיין מתוך שגרה תרצה להסתובב איתי, לכן, אני שואלת מה אני צריכה לעשות כדי להוריד את הרצון שלה להסתובב איתי ומה להגיד לה כדי שהיא לא תגיב בעצבנות.
 

גרא.

New member
איש1009,חברות אינה אמורה לגרום לסבל,וודאי לא

לאי נעימות מתמשכת.ואינה יכולה להעשות בכפייה וגד רצונך.להבנתי בפגישה הבאה שלכם.את חייבת להעלות בשיחה רצינית איתה את החששות שלך,ולסכם איתה על גבולות לסייגים לחברות.לעיתים,כשזה לא הולך בנועם יש צורך אפילו להיות מעט בוטה.גם לריב (מילולית).איחך היא תגיב,קשה לדעת.זה לבטח לא נעים לשמוע שחברה טובה מבקשת להגביל את החברות.זה גם עלול להרגיז אולי לעצבן אותה.אבל אין לך דרך אחרת לגרום לה להבין שאת זקוקה לעוד חברות.
 
למעלה