בעיה בבית הספר

baraksu45

New member
בעיה בבית הספר

שלום, אני לומד בכיתה י' בתיכון בפתח תקווה בכיתת "נחשון" (זו מין כיתה שמגדירים אותה ככיתה ברמה גבוהה) , יום אחד בשבוע יש לנו יום שנקרא יום נחשון , שבו מלמדים אותנו כל מיני דברים , איך להיות מנהיגים , והמורה מכניסה בנו ערכים. ועקב יום זה , שזה יום של 7 שעות לימוד , כל השעות שהיינו אמורים ללמוד ביום זה מתווספות לשאר ימי השבוע , כך שכל יום אנו לומדים 9-8 שעות. ובכיתות הרגילות בשכבה לומדים כל יום מקסימום 6-5 שעות ביום. ובנוסף על כך , יום נחשון בכלל לא תורם לי , אני מרגיש שאני סתם סא ליום זה ויושב 7 שעות כדי שיסמנו וי על זה שבאתי , כלומר, לא יעשו לי בעיות שאני מחסר. אני בדילמה , האם לעבור כיתה לכיתה רגילה והאם לא ? מצד אחד אני מת לעבור , בגלל שיהיה לי יותר קל , לבוא לבצפר של 5 שעות. מצד שני , כבר התרגלתי לילדים שבכיתה והם אליי וגם למורים , אם אני אעבור כיתה אני אצטרך לשנות את הרגלי הלמידה שלי כי המורים הם שונים. מה עליי לעשות האם לעבור או לא ? תודה

האם גם שאר התלמידים בכיתה

מרגישים כמוך לגבי "יום נחשון"? שזה סתם יום מבוזבז? על פניו זה נשמע יום מאוד חשוב, שיכול מאוד לתרום לך בעתיד. אבל יכול להיות שהמורה מעבירה אותו בצורה לא נכונה, שהיא לא יודעת איך לקרב את המידע אליכם, איך להפוך אותו לרלוונטי בשבילכם. אם תרגיש שהתכנים שמעבירים ביום הזה רלוונטיים וחשובים להמשך החיים שלך, ושהם יעזרו לך להיות אדם חזק יותר ולהצליח יותר בחיים, אני בטוחה שתרצה להמשיך בכיתת נחשון למרות השעות. תברר עם שאר התלמידים בכיתה מה הם חושבים, וגם תחשבו ביחד עם המורה איך תוכלו להפוך את היום הזה ליום מהנה ומעניין.

baraksu45

New member
כל הכיתה לא מרוצ המיום נחשון

הילדים אומרים ש7 שעות זה יותר מדי בשביל להעביר את המסרים. ואפילו , דיברנו עם המנהלת על כך שיקצרו לנו את זה , כי 7 שעות זה מעל ומעבר. אך עדיין דבר לא זז.

ביקשתם לקצר ולא לשנות,

אם תבואו כולכם ותבקשו לשנות את יום נחשון ליום שבו התכנים מועברים בצורה יותר מעניינת, יותר מקורית, ואולי אפילו תחשבו ותציעו רעיונות, אז אולי זה יעבוד. כשבאים ביחד בתור קבוצה, מתמידים בבקשה ובדרישה ולא מוותרים, יש השפעה חזקה יותר. אולי בהמשך תצליחו לשנות. כשיראו שאתם רציניים, אולי גם הם ישנו דעה. בכל מקרה לדעתי עדיף לנסות ולא לוותר מהר. אתה גם יכול לחשוב עם ההורים שלך על היתרונות והחסרונות שבלהשאר או ללכת למסלול הרגיל, אולי הם יעזרו לך לגבש דעה. ההורים שלך יכולים לדבר גם עם ההורים של שאר התלמידים בכיתה ואולי ביחד, כולכם, תצליחו לשנות משהו לטובה.

גרא.

New member
baraksu45,ההבדל בין לימודים לנער מחונן,בכתה

רגילה לבין לימודים בכתת מחוננים,מאד משמעותי.בעוד בכתה הרגילה,קבלת ציונים גבוהים בקלות,בלא שהשקעת הרבה מדי.בכתת המחוננים,התחרות קשה הרבה יותר,ויש צורך להתאמץ הרבה יותר בכדי להגיע להשגים גבוהים עד גבוהים מאד.העובדה שהנלמד בכתה,אינו מספק אותך,אינה חייבת להוביל בהכרח לנטישת המסגרת.אלא יש מקום לבדוק עם שאר התלמידים בכתה,איך הם מרגישים,ואם תהיה הסכמה לדעותיך,יש בהחלט מקום להתארגן,אם דרך וועד הכתה,או בלעדיו,בכדי לדרוש שינויים בתוכנית הלימודים.אחרי הכל,התוכנית שהוכנה לכם,מיועדת להעשרה ספציפית ושונה במהותה ממה שנלמד בכתות הרגילות.מה שכדאי לך לזכור,במיוחד כנער מחונן,המסגרת הנוכחית,מאד דומה לזו שתהיה בה או בהן כשתגמור ללמוד לבגרות.גם באוניברסיטה,יש יתרון ועדיפות לתלמידים המחוננים ע"י המרצים בעיקר.ואם תגדל להיות אקדמאי,זו האוכלוסייה שבה ואיתה יהיה עליך להתמודד.ככל שתצטיין יותר כך התחרות תהיה קשה יותר,כאשר לא תמיד מה שתלמד יהיה ממש מעניין,אלא יותר הכרחי ללמידה. מכאן,אתה יכול להתייחס למסגרת הלימודים הנוכחית הזו,כאימון רלוונטי והכרחי לחיים.אבל,בסופו של דבר,אם באמת המסגרת הזו מיותרת וטרחנית עבורך,למרות שהיא לכאורה מאד יוקרתית.אל תתייסר יותר מדי.הבחירה בידך.להיות או לא להיות.

למעלה