בעיה בבחירת דרך

sdoron79

New member
בעיה בבחירת דרך

ערב טוב, אני מתקרב לגיל ה-30 וחש די אכזבה מכך שאני לא מוצא את הכיוון האקדמי. בעבר ערכתי כל מיני איבחונים למינהם וניסיתי ללכת בעקבותיהם, אבל די מהר הבנתי שהכיוון הוא לא הכיוון. אחרי חמש שנים אני חש תסכול על כך שבעצם אני עומד באותו המקום למרות המאמצים הרבים למצוא דרך ומקצוע ואי העמידה במטרה זו. עכשיו לקראת גיל 30 אני תוהה אם לא פספסתי את הרכבת...עם טונות של חוסר מוטיבציה אני תוהה אם יש מה לנסות להתקבל בכלל ללימודים ארוכים. כל הזמן אני תוהה מי יעסיק מישהו סיים תואר רק בגיל 33-35. פעם הכיוון היה יותר לתחום המחשבים. מדעי המחשב, הנדסה, משהו בספקטרום הזה. לאחר מכן, אולי בטיול הגדול הבנתי שזה לא בשבילי, אבל עדיין לאחר מכן ניסיתי ללכת לכיוון, ושוב הבנתי שזה לא בשבילי. ביום יום אני עובד בתחום הIT, אבל ללא תואר מיוחד פרט למסלולים של חברות כמו מיקרוסופט, אבל אלו לא תעודות רציניות שאפשר לעשות איתן משהו. מה גם שאני לא ממש רוצה להיות מנהל רשת\טכנאי PC עד יום העבודה האחרון. בעבר ביצעתי איבחונים, כמו שכבר כתבתי, אבל אך לא אחד מהם גרם לי באמת להתעניין בתחום שאותו למדתי. כרגע אני כבר לא יודע מה לעשות, מה לבחור, איך להתחיל, לבנות מוטיבציה וכדומה.

לדורון

הי דורון ראשית אני מעריכה את העובדה שלמרות שהיית בעבר ביעוץ אתה פונה אל הפורום זה דבר שדורש לפחות טיפה של אמון להאמין שניתן עוד לקבל עזרה ויעוץ מאחרים אני שומעת שבזמן שבחרת, וגם לאחר בחרת- השכלת להבין שלא הלכת אחרי ליבך באמת חשוב להבין מה היו השיקולים שהובילו אותך לבחירה שלא תאמה בסופו של דבר את העדפותיך ועל מה היא ענתה ומצד שני, מה חסר לך בקריירה כיום? מה התפקיד שלך בתחום הIT לא ממלא עבורך? מה היית רוצה שיהיה שם עוד? נסה לענות לא באמצעות שמות של מקצועות אלא באמצעות תיאור של הדברים שחסרים לך בעבודה . בנוסף, אולי תוכל לומר מילה על המקום שבו נכשלו היועצים שיעצו לך כשניסו לסייע מה אתה לא רוצה שנעשה כמוהם, במה היית רוצה שהיעוץ שינתן לך כאן יהיה שונה. אני רוצה להדגיש כמובן שהיעוץ בפורום אינו מחליף יעוץ קריירה הנערך בפגישות אישיות, והוא מעין טעימה וקריאת כיוון אפשרית. ויחד עם זאת, אולי בתשובתך תכוון אותנו להבין מה אתה הכי צריך עכשיו. להשתמע אפרת

sdoron79

New member
זהו ש...

אני לא משוכנע שזה הכיוון שאני בכלל מעוניין להמשיך בו. היי-טק, מחשבים וכדומה.. זה תחום שאני מתעסק איתו כבר 4-5 שנים. בעיקר כטכנאי PC אבל גם כמנהל רשת. אם במקצועות האלו שום סיפוק. כך אני מרגיש. אין שום פעילות גופנית, שום מאמץ, כלום, פשוט נובל מול צג המחשבים. אני רואה איך כל העובדים מסביבי עולים במשקל רק מלשבת כל היום מול המחשב ולוודאי תוך כמעט עשיית כלום. יש ימים ש-70% מהזמן אני לא עושה הרבה יותר מכלום. זה גורם לי להרגיש מבוזבז. המקצועות האלו די פאסיבים ומשעממים, בנוסף בתחום טכנאות הPC אני כל הזמן צריך להתמודד עם אנשים (נודניקים או משתמשי קצה מטומטמים בעגה מקצועית) וזה לא משהו שאני יותר מדי אוהב. אולי מפני שנדמה שאנשים לא מתקדמים מספיק. לא יודע. אני ביסודי טיפוס שקט, ביישן, מופנם, סגור שלא ממש מחפש את החבר'ה.אנשים הם בדרך כלל לא יותר מאשר מטרד עבורי. חסר סיפוק מהעבודה.. אני רציני בהחלט ממה שאני הולך לכתוב בשורות הבאות. סיפוק בעבודה היה לי כאשר עבדתי לפני הצבא במשק קור וחום בקיבוץ. כאשר היינו מתקינים אינסטלציה בבתים שעוברים שיפוץ או בתים חדשים. התקנת מזגנים וכדומה. הרגשת סיפוק הייתה כאשר עבדתי בחוות באוסטרליה ויכולתי לראות בסופו של יום את כל העצים שגזמתי באותו היום, ולראות את כל העצים שייגזמו מחר, ובכך בכל יום לראות את העבודה שנעשתה - זה הציף אותי באושר לנסוע בחזרה להוסטל ולראות המטעים שגזמתי עם עוד כמה חבר'ה. כנ"ל לגבי קטיף של פירות וירקות. כאשר בסופו של יום כל היבול שנקטף ארוז בקופסאות על כמה משטחי עץ. ללכת ולהפעיל מחדש מחשבים לאנשים, או לנקות וירוסים, או להתעסק עם הרשאות.. זה משעמם. לכאן או לכאן, בדרך כלל אין בזה מי יודע מה כסף. אולי אני כשלתי כאשר הלכתי לאיבחונים מקצועיים ושם הזכרתי את העבודה שלי בתחום המחשבים. אולי זה הביא לכך שהתוצאות הסופיות היו בעיקר הנדסת מחשבים, הנדסת אלקטרוניקה ואדריכלות. כל קשר ביני לבין מתמטיקה ופיסיקה הוא מקרי בהחלט. ניסיתי ללמוד את המקצועות הללו לבגרות מאוחרת, נחלתי כישלו חרוץ. נותרה טראומה עמוקה ממנה אני אפילו לא חושב על הכיוון הזה יותר...לא מסוגל לפתוח ספר מתמטיקה או פיסיקה.

QuickCV

New member
יעוץ תעסוקתי

הי דורון, התחושה שאתה מתאר נפוצה ביותר, אבל בגיל 29 ממש עוד לא אחרת את הרכבת. ויש כל מני אופציות עבורך. אבל אכן כדאי שתפעל עכשיו! שאלה יותר חשובה מהאם, איפה ואיזה מסלול לימודים, היא מה התפקיד ש"נכון" עבורך. זה שיהיה לך מוטיבציה בשבילו ללכת ללמוד או להשקיע כדי להכנס לתחום חדש. אולי זה בהיי-טק ואולי זה לא. מזמינה אותך להכנס לאתר שלי ולשקול להגיע ל 2-3 פגישות ייעוץ. http://www.quickcv.co.il תוכל לקרוא על שירות "ייעוץ קריירה בהיי-טק" ומה הוא כולל. בברכה, אלה יועצת תעסוקתית - התמחות בתחום ההיי-טק

SivZom

New member
היי דורון

אמנם צעירה ממך בארבע שנים אבל הזדהתי מאוד עם מה שכתבת.מוכר.מנסיון אישי. חושבת שממש יכולה לעזור, במיוחד בתחום בו אתה עובד. כתוב לי בבקשה בפרטי דרכי תקשורת אליך. סוף שבוע מקסים! סיוון.

SivZom

New member
היי דורון

אמנם צעירה ממך בארבע שנים אבל הזדהתי מאוד עם מה שכתבת.מוכר.מנסיון אישי. חושבת שממש יכולה לעזור, במיוחד בתחום בו אתה עובד. כתוב לי בבקשה בפרטי דרכי תקשורת אליך. סוף שבוע מקסים! סיוון.

למעלה