בעיה באקסס

rs1984

New member
בעיה באקסס

יש לי שדה תאריך מסוג טקסט. (כיוון שאני עובד רק בחודשים). אני רוצה לבנות שאילתא שתחזיר לי עובדים בריבעון ,פונקצית datepart לא עובדת במקרה הזה,איך אני יכול לעבוד בריבעונים? אנני יודע לתכנת. תודה

נסה לעשות את הפונקציה

אתה רוצה להוציא דו"ח לפי תאריכים האם אני מבין נכון? ןלמה שדה התאריך הוא מסוג טקסט? האם אתה יכול לשנות את זה?

rs1984

New member
הפונקציה datepart לא עובדת

פעם בחודש מזינים לעובד ציון. השדה שלי מתיחס רק לחודש.ולכן אני צריך להשתמש בשדה מסוג טקסט. (בהתחלה השתמשתי בשדה מסוג תאריך,אבל בטבלת עובדים יש לי :מס' עובד,תאריך,ציון .....והבעיה היא שיש עובד שיכול לקבל באותו חודש ציון נוסף וזה אסור.) אכן אני צריך למשל דוח של כל העובדים שקיבלו את הציונים הכי גבוהים בריבעון,וכאן הבעיה איך אני עושה זאת?כי הפונקציה datepart לא מזהה את השדה הזה. תודה

גרי רשף

New member
datepart פועלת על תאריך

אם מדובר בשדה טקסט ולא בשדה תאריך- כיצד התאריך נשמר שם? נניח- איך יופיע שם התאריך של היום?

rs1984

New member
שדה טקסט בגודל 4, השתמשתי באשף

בדיקת מידע (תיבת קומבו) וכך הזנתי את 12 החודשים. התאריך של היום יופיע רק 3 (כלומר מרץ).

כלאמר - כמחרוזת את המספר?

ינורא == 1 פברואר == 2 ... ?
select * from myList where DateStr in ('1','2','3')​
?

rs1984

New member
בהנחה מספר הרבעון ניתן על ידי

המשתשמש איך עושים זאת?

מחשבים על פי מספר הרבעון

מהם החודשים הרלונטים, ואז מבצעים את השאילתה. אפשר עם case או עם if.

rs1984

New member
הוספתי שדה של שנה והיא כמו שדה

של חודש גם מסוג טקסט.

rl5655

New member
אולי תשמור רבעון במקום חודש

או שתעשה טבלת המרה בינהם חודש רבעון 1 1 2 1 3 1 4 2 5 2 וכו ואז תשלוף לפי רבעון ושנה

א ו ר ח ת

New member
לא מבינה את הקטע הזה שאנשים שומרים

תאריך כל שהו בטקסט גם אם חלקים מסויימים מהתאריך לא רלוונטים בשבילכם, למה לאבד מידע? למה נועד פונקצית format, תציגו את המידע איך שתרצו, איזה חלק ממנו, אבל לשמור? שמרו בבקשה את כולו ותוכלו בעתיד לעשות הרבה הרבה דברים.

rs1984

New member
הבעיה היא כזאת

יש לי טבלת נקודות בה יש את השדות הבאים: מס עובד כמות נקודות תאריך המפתח הוא: מס עובד ותאריך איך אני יכול למפתח רק את מספר עובד ואת החודש בתאריך כלומר שאותו עובד לא יכול לקבל עוד נקודות באותו חודש? (הבעיה היא שאותו עובד יכול לקבל מספר פעמים נקודות בחודש) תודה

ShlomoBenAri

New member
אורחת צודקת, אבל, לא כל כך../images/Emo20.gif

על מנת למפתח רשומה צריכים ערכים שלא יאפשרו כפילות אם לעובד מספר 1234 יש נתונים לשנת 2006 בחודש 8 ושלושת השדות האלו הם מפתח לא תתכן שורה נוספת עם נתונים לתקופה הנ"ל אם נשתמש בשדה תאריך ונרשום 00:00:00 1/8/2006 כמיצג חודש ושנה תתכן שורה נוספת לאותה תקופה אם ירשם בתאריך 00:10:00 1/8/2006 או 00:00:00 15/8/2006 למרות שזה אותו חודש ואותה שנה rl5655: אם אתה מפריד את החודש והשנה לשדות נפרדים, רצוי לשמור אותם בשדה מיספרי ולא טקסט

rs1984

New member
אוקי אבל עדין איך אתה מייצג רבעון

על שדה מספרי,כי datepart לא מכירה את זה

ShlomoBenAri

New member
datepart שיך רק לשדה תאריך, רבעון..

לדוגמה עבור הרבעון השני של 2006 תעשה כך:
select * from MyTable where fldYEAR=2006 AND ((fldMONTH / 4)+1) = 2

למעלה