בעיה באופטיקה

Mullen2004

New member
בעיה באופטיקה

כרגע אני לומד על עדשות והבנתי שיש 2 סוגים של דמויות : דמות ממשית ודמות שאינה ממשית. מה ההבדל בין שתיהן ? תודה מראש .

pelegs

New member
עד כמה שאני זוכר הגדרות

דמיין לרגע שאתה מסתכל במראה, שנמצאת מולך במרחק d כלשהו. באיזה מרחק אתה רואה את עצמך? ממך אל פני המראה יש מרחק d ומפני המראה אל הדמות שהיא השתקפות שלך יש גם מרחק d, ולכן - המרחק בינך לבין "עצמך" (דמותך) הוא 2d.בעקרון, דמות ממשית של עצם היא העצם עצמו, או כל מיני גדלים שקשורים בו (נניח אורכו, גובהו וכו'). הדמות המדומה היא ההשתקפות של הדמות הממשית - גיאומטרית, המשך קווי האור של הדמות המקורית מעבר למראה לפי סימטריה סביב מישור המראה.כדאי לקרוא בויקי האנגלית על הנושא.

DarkDiamonD

New member
מספר תיקונים..

דמות ממשית היא אינה העצם עצמו, היא דמות. דמות ממשית זה כאשר מפגש המשך הקרניים הינו "לפני" המשטח המחזיר.לפעמים אפשר לשים מסך ועליו לראות את הדמות, או לפעמים ממש בעזרת העין. לעומת זאת, כאשר מפגש המשך הקרניים "מאחורי" המשטח המחזיר, אזי הדמות היא מדומה, כלומר אפשר להתבונן בה "מבחוץ". נעיין ב-2 דוגמות, כאשר הינך מתבונן במראה שטוחה לפני היציאה בערב יום שישי, אתה מתבונן בדמותך המדומה, שכן היא נמצא מאחורי המשטח המחזיר. דוגמה לדמות ממשית שכרגע עולה לי בראש זה כאשר משתמשים בזכוכית מגדלת(עדשה מרכזת) בשמש כדי לשרוף נמלים
כנס ללינק למעט תמונות. http://astroclub.tau.ac.il/astropedia/Optical_Image.html

Mullen2004

New member
עזרת לי מאוד

והדוגמאות היו במקום... שאלה נוספת בפי: מוקד העדשה כאמור הוא מפגש כל הקרניים המקבילות לציר האופטי אך אני ראיתי דוגמאות בהם דבר זה לא קורה ורק קרן אחת עוברת דרך המוקדם, האם זאת טעות ?

giladt02

New member
כשמציירים קרניים

מסרטטים לרוב שלוש קרניים לכל היותר מעצלנות. ואז אם הן לא מגיעות מאינסוף יש רק אחת מהן שבאה במקביל לציר האופטי ולכן עוברת במוקד.

Mullen2004

New member
אבל בד"כ

כשכל הקרניים יעברו במבקביל לציר האופטי כולן יעברו דרך המוקד ?

Mullen2004

New member
ואללה תודה רבה ...

אחלה פורום, אחלה אנשים ... יאללה לסיים כבר עם 5 יח' פיסיקה ...

למעלה