בעיה אסתטית לא נעימה

בעיה אסתטית לא נעימה

שלום,
אבקש לא לצלוב אותי בבקשה. מי שיש לו משהו מרושע להגיד בבקשה לדלג, גם ככה קשה לי ממש.
יש לי תאומים בני חצי שנה, בן ובת.
הבן יצא ממש שעיר (לא היסטרי ובכל זאת) תינוק עם גבות מחוברות ושפם, יש לו שיער בכל מקום כמעט. השיער שלו שחור מאוד והוא בהיר ולכן זה גם בולט.
אני מקבלת הערות בלי סוף גם מבני משפחה (כולל אחים שלי ובני משפחה קרובה) זה התחיל ממש לפגוע בי.
מתחילה לפחד מה יהיה כשיילך למעון ושיתחיל להבין.
אני יודעת שזה נשמע הכי מפגר בעולם אבל זה משהו שמושך "אש" מאנשים לכולם יש מה להגיד לי.
הוא ילד יפה, וחייכן, מתפתח יפה וברוך השם בריא שזה באמת הכי חשוב ואני מתה עליו.
מה עושים? איך מתמודדים? בא לי לבכות בכל פעם שמישהו אומר לי משהו עליו - ואומרים!
אחותו גם שעירה אבל פחות בולט כי הגוון שיער שלה בהיר יותר.
בבקשה אל תשפטו אותי - זה כל כל שיטחי ובכל זאת אנשים מסביב כל כך רעים.
מה עושים?

זה עוד יכול להשתנות

השיער עוד יכול לנשור. ואם לא, בגיל שנה את יכולה להתייעץ עם רופא, לשלול בעיה הורמונלית או כל בעיה אחרת. ומקסימום, הוא בן, אז לא נורא. אני גם בספק שלו זה יפריע כמו שזה מפריע לך.

תודה,

אני חוששת מהסביבה, רואה איך מבוגרים (משפחה!) שיודעים כמה עברתי עד שהגיעו הילדים האלה מגיבים לי.
לא יודעת איך מתמודדים עם ההערות האלה. התחלתי לענות "זה מה יש" אבל זו לא דרך.

אושר מ

New member
זו דווקא בדיוק הדרך

אלא אם כן את רוצה לרדת לפסים אישיים ואז את יכולה להבליט להם את מה שהם לא אוהבים בעצמם (ולך יש אף גדול!
).
אופציה אחרת זה להדגיש את הדברים הנפלאים כמו איזה ילד מתקדם הוא ונוח ומקסים וכו'.
ואופציה שלישית היא להתעלם. שיקפצו.
מה גם ששער גוף מהלידה בדר"כ נושר. לפעמים זה לוקח יותר זמן.

והוא כזה ילד טוב

שקט, חייכן לכולם ובאמת מקסים.
מרגיז אותי שאני מתעסקת בשטות הזו

Pixelss

New member
אני לפעמים בשוק מאנשים

נתחיל מהבשורות הטובות - רב הסיכויים שחלק גדול מהשער הזה עוד ינשור!, לשלי היה עד גיל שנה בערך לא מעט שיער על הכתפיים והוא כל כך לבן שהשיער השחור היה נראה ממש בולט עליו, לקראת גיל שנה נשר הכל.
וגם אם יקרה ולא ינשור עידן הטכנולוגיה כל כך מפותח שאם ירצה כשיהיה גדול יוכל לעבור הסרת שיער, זה באמת לא דבר כזה נורא.
&nbsp
לגבי נושא המעון - את צריכה לזכור ותמיד לתזכר את הילדון שכל אחד הוא שונה, לאחד יש משקפיים, ולאחד יש כתם לידה בולט, לאחד קצת יותר שיער והאחר מעט יותר מלא, אבל אף אחד מהדברים האלו לא עושה ילד אחד יותר מוצלח וטוב מהאחר.
אני מבטיחה לך שאם הילדון יגדל להיות חברותי ונחמד ילדים ישחקו איתו גם אם תהיה לו גבה מחוברת ובמיוחד אם הוא לא יתרגש מזה וירגיש נאהב ואהוד בלי קשר לדברים.
&nbsp
ולגבי מה לענות - אני רק בשביל להשתיק אנשים ככל הנראה הייתי עונה משהו בסגנון "תודה, ואם זה כל כך מפריע לך את/ה מוזמן להתחיל לחסוך לטיפולים קוסמטים עבורו".
זה פחות משנה מה תעני ותגידי אלא מה שחשוב זה שהדברים לא צריכים להשפיע עליך, יש לך ילדון שקט חייכן ומקסים כמו שתיארת, והכי חשוב בריא!!! הלוואי עלי ונושא השיער יהיו כל צרותיך וצרותיו!

עקשנית25

New member
ברגע שתוציאי את זה מהראש שלך כבעיה כך ייטב

כי גם שלי קופיפון קטן (גדול), היו כאן כמה פוסטים כמו שלך בעבר, וכן, זה היה לא נעים.
&nbsp
יש לבן שלי גבות מחוברות, שיער בלי סוף, הוא נולד עם כמויות כאלה שאפשר היה לעשות לו קוקו :) היום הפוני שלו מסתיר את הגבות אבל כשהוא מסתפר... והוא הסתפר כבר מלא פעמים והוא בן שנה :)
&nbsp
כשאני שמה גופיות יש לו מלא שערות על הידיים והגב ומה לא :) שפם ברור!
&nbsp
אני לא מתעסקת בזה, אני לא מתייחסת לזה, גם כי האחים שלי קופיפים לגמרי ויש להם חיים נהדרים וגם אבא שלו שעיר ואני מתה עליו. גם גבר ללא שיער מגעיל אותי נורא :)
&nbsp
אני לא מתעסקת בזה, אני לא רואה את זה אפילו וכשאני רואה, אני צוחקת :) זה מה שיש לו ותכלס לשיעור יתר יש פתרונות רבים. כך שאם זה יפריע לו נטפל בזה! זה הכל!
זה לא בלתי הפיך :)
&nbsp
ואגב, לא נשרה לו שערה מאז שנולד, רק גדל וגדל והתעבה והתמלא :) אז בהצלחה :)

Cafe Latte

New member
חחח
השורה התחתונה שלך הצחיקה אותי.

אהבתי את הגישה שלך.

Pixelss

New member
הילד שלך פשוט זכה!

גישה נהדרת! ותגובה מקסימה!
היה פשוט תענוג לקרוא

קרמבו341

New member
יש סיכוי טוב מאד שזה ינשור

לרוב שיעור יתר שנולדים איתו נושר בשלב מסויים, צריך סבלנות.
גם אם לא ינשור, בסופו של דבר הדימוי העצמי שלו ודימוי הגוף שלו יושפע בעיקר מאיך את תופסת אותו ומה את משדרת לו.
בינתיים גדלי עור של פיל ותהני מהילדים.

LolliP0p

New member
אומרים לו כל הזמן שהוא הכי , אבל הכי מושלם בעולם

שאין עוד ילד כמוהו בכל היקום.
שאין יפה ממנו
שאין חכם ממנו
שאין אהוב ממנו
ושכל מי שאומר לו אחרת מקנא בו.
אני מבינה את החשש שלך מהסביבה , אנשים הם רעים וילדים עוד יותר, אבל אם הילד יודע כמה הוא שווה וכמה אוהבים אותו, זה לא ייגע בו, כי הוא מלא בחיזוקים חיוביים אינוסופיים שמזכירים לו כל הזמן עד כמה הוא מושלם.

ולגבי ההתמודדות עם המשפחה, אני דווקא לא הייתי דוגלת בשיטת ההתעלם או הצחוק המאולץ (אם זה לא מצחיק אותי) הייתי עונה, ואומרת להם בצורה הכי פשוטה, שלא נעים לי לשמוע שהם מדברים ככה על הבן שלי, שזה שקוראים לו קוף זה פוגע בי באופן הכי אישי, הילד שלי הוא מושלם ואין בו רבב ואני לא מוכנה לקבל את ההומור הזה או לשמוע את העקיצות האלה..
ברור לי שיעשו לך פרצוף שאת כבדה ואין לך חוש הומור,אז תסבירי שהומור זה כששניים צוחקים, לא שצד אחד צוחק והשני בוכה..
וזה בדיוק מה שההערות שלהם גורמות לך לעשות, לבכות ואין סיבה שתקבלי את זה עוד ואם הם אוהבים אותך אין סיבה שירצו לראות אותך בוכה..

בנימה אישית יותר, אנחנו מתמודדים עכשיו עם סדרת בירורים ואיבחונים לגבי הבת שלנו,יש הרבה סימני שאלה על הפרק, חלקם מייצגים את החששות הכי גדולים של כל הורה.
ונשבעתי לעצמי, שלא משנה מה יש לה ומה אין לה, הילדה הזו תגדל מתוך ידיעה שאין מושלמת ממנה בכל היקום, שהיא לבדה הסיבה לכך שהשמש זורחת בבוקר והירח עולה בלילה, שתחשוב שכל הציפורים כולן שרות רק לכבודה, שתרגיש הכי מיוחדת, הכי אהובה, הכי מושלמת שאפשר.
החיים לא תמיד נותנים לנו את נקודות הפתיחה הכי טובות, אבל אני מאמינה שאין דבר שאהבה , הגנה, חום וטיפוח של הורים לא יכולים לשפר..

למעלה