בעיה אנדוקרינית

בעיה אנדוקרינית

שלום אני פונה אליך להתייעצות מגיל קטן הייתי ילדה די מלאה ובגיל חטיבה התחלתי לשמור על אכילה נכונה ותמיד אהבתי ועשיתי הרבה ספורט. בשנות התיכון המודעות למשקל היתה יותר מעין אובססיה להגיע למשקל שכנראה לא נועד למבנה הגוף שלי ולכן התרגלי לאכול מעט ומזון לא משמין. בגיל 18 התחלתי לעלות במשקל ולא הצלחתי כמו תמיד להוריד את הקילו העודפים וכך כעבור 3 שנים מאז אני עדיין מקפידה מאוד על הרגלי האכילה אך אני נמצאת כ 23 קילו יותר.(73 קילו) לאחר התיעצויות רבות עם רופאים ותזונאיות שלא הביאו לשום מקום כאשר שראיתי שיש איזשהי בעיה מעבר למה שבאפשרותי לעשות. הגעתי בהמלצה לאולגה רז התזונאית שנתנה לי לנסות כמה דברים והגיעה למסקנה שהבעיה שלי היא אנדוקרינית והפנתה אותי לטיפול של אנדוקרינית. כיום, לאחר יותר משנה בטיפול ניסיתי כמה כדורים שלא כל כך הועילו. מלבד ההשמנה אני גם לא מקבלת מחזור כלל ללא גלולות. אשמח אם תתיחסי למקרה שלי ותשיבי לי מה עלי לעשות או מה יכולה להיות הבעיה. בתודה רבה סנדרה

אני מסיכמה שאת צריכה בירור

שלום סנדרה, אני מסכימה שאת צריכה בירור אנדקוריני. נכון שבסופו של דבר אולי זה יהיה PCO. אבל זה מצדיק בירור. אם הבירור יהיה שלילי לכל הדברים האחרים, והיות וגלוקופג עזר לך. אני מציעה שאת זה תקחי שוב, אולי במינון גבוה יותר.

המשך...

עשיתי את כל הבדיקות ולא נמצא משהו שמרמז על בעיה כלשהי. הבעיה שגם עם הגלוקופג' המצב שלי עדיין מאוד עדין. אני צריכה לשמור על כמות נמוכה מאוד של מזון על מנת לא לעלות במשקל. וכשאני יום או יומיים חורגת מה700- או 800 קלוריות שאני אוכלת אני ישר עולה. את חושבת שגלוקופג' במינון גבוה יותר יכול לעזור או שאולי עלי לנסות משהו אחר???

מה זה כל הבדיקות?

את לא עולה במשקל גם לא עם 1200 קלוריות ליום. פשוט אין מצב כזה. תעשי בדיקה של BMR ותראי בעצמך. זה לא אומר שאת לא עולה בשמקל בקלות וירודת בקושי, את זה לא אמרתי. אבל אני כבר כל כך הרבה פעמים שומעת את הסיפור הזה עם ה-700 קלוריות. אין כעמט אדם בעולם המערבי שאוכל 700 קלוריות לאורך זמן. חבל להתווכח על הנושא הזה (ושלא תחשבי שאני נמנית על הרזים שיכולים לאכול מה שהם רוצים, גם אני יודעת מה זה להתמודד עם נטיה כזו), אולי צגידי באמת אילו בדיקות עברת? אני לא יודעת כמה גלוקופג לקחת, אבל אם לקחת רק כדורא אחד, אז מינון יותר גבוה יכול אולי לעזור יותר.

למעלה