בעיה אינטימית

shirit199

New member
בעיה אינטימית

מה עושים כשהחבר לא מתפקד במיטה בגלל תרופות נגד דיכאון שהוא לוקח? הרי אי אפשר לבקש ממנו להפסיק....

יוסיב77

New member
בעיה אינטימית

זו בעיה נפוצה והדבר לעשות זה להיות קשובה ומתחשבת, המצב אינו נעים לשניכם והוא מודע לבעיה את יכולה לנסות להיות אינטימית עימו ללא יחסי מין ולהבין שזה המצב כרגע אבל זה ישתפר דרך אגב אולי אפשר לשקול מעבר לתרופה אחרת

shirit199

New member
בעיה אינטימית

הבעיה היא שהוא מאוד מתוסכל מהנושא וזה קורע לי את הלב... ציינת שאפשר לשקול מעבר לתרופה אחרת אז אני מבינה מזה שלא כל התרופות נגד דיכאון עושות בעיות כאלה? הוא לוקח ציפרלקס, אתה יודע אולי שם של תרופה אחרת? הוא צריך ללכת לרופא בשביל לבקש להחליף?

rpz79

New member
אני פשוט המום , בא לי לבכות ../images/Emo7.gif

שירית אני מתנצל מראש שנכנסתי לך לפוסט אבל זה משהו שמאוד מאוד נוגע אליי. אני עכשיו מסתכל בפורום על כל מיני גברים או חברות של גברים שמספרים על בעיות בתפקוד המיני בגלל פאקסט או ציפרלקס ואני משקשק מוות להגיד לבחורה בכלל שאני לוקח פאקסט (5 שנים בערך 60 מ"ג ולפני כן זה היה 40 מ"ג ולפני כן תרופה אחרת שאת שמה שכחתי) ולמעט מערכות יחסית קצרות שלא העזתי אפילו לחשוב לספר ואני בודד וגלמוד
בא לי לצעוק !!!!!! למה אני צריך להסתתר, להרגיש בושה, לא להתחיל עם נשים למהההההההההה !!!!! ואם הייתי נכה על קביים או חולה סרטן או מחלה זיהומית ולוקח תרופות אז זה היה בסדר ?! למה הפסיכיאטרים המחורבנים האלה צריכים לטפל גם בהפרעה דו-קוטבית,סכיזופרניה או מניה-דיפרסיה וגם בהפרעות חרדה ודיכאון ?? אין מילה אחרת לפסיכאטר ? פסיכאטר לבעיות שאינן כוללות אשפוז פסיכאטרי
וזה האמת לא רק לנשים זה לכל אחד אני ממש מרגיש כמו מרגל
צריך גם להתגבר על הפחד שבלהתחיל שיחה גם על חרדת דחייה גם על חרדתו נטישה וגם אחרי זה שכבר התגברת על כל זה צריך לחשוב אם/מתי לספר על הבעייה הנפשית/תרופות. בקיצור צריך לפחות 10 פרויד (יחידת כוח נפשי שהמצאתי בזה הרגע
והלוואי והיה אפשר לכמת את הדברים האלו
) בכדי להתגבר על כל הדברים האלו. שירית מאיפה הפתיחות הזו של החבר שלך ?? כמה זמן אם בכלל עבר מאז שהכרתם עד שהוא סיפר לך על הדברים האלו ? בלי להכיר אותך אני מצדיע לך, החבר שלך בר-מזל. כל טוב לשניכם רועי

imMORtallica

New member
היי רועי

גם לי בא לבכות, בגלל הכתוב שלך... אין שום בושה בבעיות נפשיות, אתה לא צריך להסתיר זאת מאף אחד (או אחת, לצורך העיניין). בעבר, שהייתי לוקחת תרופות ונמצאת בטיפול קבוע, לא היססתי לרגע לומר זאת לבחור חדש שהכרתי (אז בשבילך- סבלתי מדיכאון, חרדה חברתית, חרדה בלתי מוגדרת, OCD, ועוד כמה בעיות קטנות) אף פעם ולעולם לא קיבלתי תגובה דוחה.. תגובה מרתיע. להפך- אנשים מאוד אהבו את התסבוך הזה.. זה כן נורא משך אותם. כשאתה מסתיר את זה ומנהל קשר כש"הכל בסדר" אז הרבה יותר קשה להוציא את הדברים... אני מאמינה.. בעצם, אני יודעת.. שאנשים עם בעיות הם הרבה יותר מעניינים מאנשים "רגילים". תקבל את עצמך זה בסדר שיש לך בעיות מי שתרצה אותך, תרצה אותך עם כל השק הזה

shirit199

New member
אהבה גדולה ואמון מביאים לפתיחות

עצוב לי לקרוא את מה שכתבת ואני מקווה בשבילך שתגיע להבנה שהכל בסדר איתך ואתה לא צריך להתבייש בכלום, יש אנשים שחולים בסכרת או באסטמה או בפסוריאזיס (אלה הדוגמאות שבאו לי לראש...) ויש כאלה עם בעיות שקשורות בנפש והכל בסדר כל עוד מטפלים בזה. לשאלתך מתי הוא סיפר לי - על הטיפול התרופתי מיד וזאת עוד סיבה לכך שהתאהבתי בו מיד, אין אגו ואין בושה - הוא מי שהוא.

imMORtallica

New member
היי

הבעיה של חבר שלך מאוד נפוצה. כמה זמן הוא לוקח את התרופה? אם הבעיה נמשכת, הוא צריך לגשת לפסיכיאטר שלו ולהציג את הבעיה. יש פתרונות- תרופות נוגדות את התופעה או מעבר לתרופה אחרת. זה לא סוף העולם בהצלחה

imMORtallica

New member
ועוד משהו...

התגובות לתופעות לוואי הן אינדיוידואליות יש אדם שיגיב כמו שחבר שלך מגיב לתרופה שלו ויש אדם שלא... יש מספיק תרופות נוגדות דיכאון וכן מאוד יכול להיות שתרופה אחרת תתקבל אצלו אחרת ולא תגרום לבעיה.

הרבה סיבות לחוסר תפקוד מיני

התרופות הן אחת האופציות. חסרים פרטים כגון גיל , מצב גופני [מחלות , עישון, השמנה , ספורט ] , ושאלת השאלות הביצה או התרנגולת- האם המצב הנפשי גורם לקשיים מינים או שהקשיים המיניים גורמים לקשיים הנפשיים? בדר"כ אם הקשיים המינים קדמו לתרופה אז צריך להתייעץ עם מטפל מיני מוסמך [סקסולוגיה בקופות החולים]], כי התרופה לא משפיעה על המצב . ציפרלקס ידועה כאחת התרופות עם פחות ת"ל מיניות אך קיימות והטיפול בהפרעות מיניות שמקורן בתרופה הוא או להפסיק ליום אחד את התרופה או להוסיף תרופה נוספת. בדר"כ פסיכיאטר ישקול החלפת תרופה או בגלל חומרה של תופעות הלוואי או בגלל חוסר יעילות הטיפול. אם הקושי הנפשי עדיין קיים [ונשמע מהודעתך שעדיין קיים] אני חושב שהבעיות והקשיים המינים נובעים מהקושי הראשוני -דיכאון וחרדה ולא מהתרופות. פסיכיאטר או מטפל מיני יוכל לעשות סדר בבלאגן שלכם. בהצלחה ומין זה לא רק זקפה והוא יכול להנות מכל היתר עד לאיזון אך חוסר חשק נובע לעתים מהחרדה/דיכאון עצמם ולא מהתרופות.

יוסיב77

New member
בעיה- לשירית

תהיי איתו, בני זוג נמדדים ברגעים הקשים תלמדי לתקשר איתו שיפתח אליך ותוכלי להתקרב אליו במילים ולא בפיזיות שכרגע מפחידה אותו כנראה אם הוא לוקח תרופה מקבוצת ssri אפשר לדבר על מעבר לקבוצה snri שפחות פוגעת במיניות. כמובן שיש לפנות לרופא בשביל להחליף תרופה

shirit199

New member
מנסה להיכנס לעיניינים

אני עדין מנסה להבין מי נגד מי, מחפשת להבין את כל הסיפור הזה... אז אני מבינה ממה שכתבת שציפרלקס היא מקבוצת ssri. איזה תרופות יש בקבוצת snri? אם הן פחות פוגעות מינית נראה לי עדיף לקחת אותן...

למעלה