בעיה או שתיים

halafinyo

New member
בעיה או שתיים

אז ככה: בעיה או שתי בעיות שקשורות אולי אחת לשניה אני בת שלושים, הבן זוג עבר את הארבעים לא מזמן, ביחד שלוש וחצי שנים, זוגיות טובה מאוד, הרבה אהבה, חברות טובה ועם כוונות לעתיד משותף. אנחנו חיים ביחד רוב הזמן הזה. הבעיה הראשונה היא בעיה שמועלה כאן הרבה- ירידה בתדירות הסקס. המצב כרגע הוא פעם בשבועיים וזה רק אם אני יוזמת, אגב אחרי שחרשתי כאן את הארכיון, דווקא ניסיתי כמה מהעצות פה, יזמתי, מצצתי וכל השאר. אנחנו שנינו פתוחים מינית, אבל המין עצמו משעמם מבחינתי (תמיד אותו דבר, די קצר וחסר דימיון). אני מוטרדת מזה שהא כבר לא יוזם בכלל, לא קם חרמן בבוקר ובסך הכל די עיף. אני לא חוששת מבגידה כי זה נראה לי חוסר כוח כללי שלו, וגם כמובן כי אני סומכת עליו. מה שכן, אני יודעת שהוא מאונן כל יום, הוא אומר מתוך הרגל לאו דווקא חרמנות. כלומר החשק הזה כן נמצא איפשהו אבל לא מגיע אלי עצות? בעניין השני הוא קצת יותר מופשט- הוא עובר תקופה די ארוכה של... נראה לי אפשר לקרוא לזה שעמום, או חוסר סיפוק, אולי צריך שינוי אני לא יודעת בדיוק וגם כשאני מנסה לגשש קצת הוא אומר דברים עמומים כמו "זו תקופה כזאת אל תתדאגי, אני צריך חופשה, יהיה בסדר" אני לא ממש מצליחה לחלץ משהו קונקרטי ולדעתי הוא בעצמו לא יודע מה לא בסדר. הוא בעל עסק עצמאי כבר הרבה שנים, וכיום העסק די מסתדר בלעדיו (כיף לו) והוא לא צריך להיות שם כל הזמן, מצד אחד זה טוב כי ש לו זמן פנוי וגם כלכלית המצב לא רע, והוא יודע למלא את הזמן שלו, אבל באמת נראה לי שהוא משועמם, ואני גם מקשרת את זה לעניין המיני. אני גם עובדת כמובן אבל מרגישה שאנחנו במצב שהשגרה הזאת רומסת אותנו, אנחנו לא לא הרבה בבית ובזמן שאנחנו כן אז הכל די מנומנם. בחודשים האחרונים אני מנסה קצת לשבור שגרה, גם מבחינת הזמן של שנינו וגם מבחינת עצמי, ואני מנסה גם להכניס עניין לחיים שלו (קניתי ול מתנה איזה "חוג" שהוא מתעניין בו, אני "לוקחת" אותו יותר לסרטים/ הצגות/ הופעות)- אבל זה הכל חיצוני, בבית עצמו הכל מנומנם. ואגב זה לא משהו רע , נעים לנו בבית אבל אני מרגישה שהוא קצת מתרחק ובעצם מתכנס. יכול להיות משבר גיל ארבעים? אני יכולה לעשות משהו? אולי אני סתם מוטרדת וזו פשוט שגרה טובה? אבל ל נראה וזה שוב חוזר לעניין המין חלפיניו

מריוס זכריה

Member
מנהל
יש קשר חזק בין שני הדברים

החבר שלך נשמע לי כמו אדם שאיבד את משמעות החיים. זה מין מצב שקצת מזכיר את משבר גיל הארבעים, שעליו את שואלת, אבל זה לא בדיוק. משבר גיל הארבעים גם הוא עוסק במציאת משמעות חדשה לחיים, אבל בדרך כלל הוא קשור לשיחרור מכבלי הנישואין והעבודה, שנתפשים כמה שמעכב את הרדם מלממש את עצמו. במקרה של החבר שלך, הוא לא כבול למשפחה וילדים. יש לו מחויבות אליך [תיכף נגיע לזה], אבל היא לא מספיק מכבידה כדי לספק תירוץ לחוסר משמעות. גם העבודה לא כובלת אותו, כי העסק כבר מתנהל לו כמעט מעצמו, יש לו כסף והוא לא מרגיש שהוא צריך לתת את הנשמה. במצב הזה, אין בעצם נגד מה להתלונן. הכל כביכול טוב. אבל, כאמור, אין לכלום משמעות. המשמעות היא משהו שכל אדם צריך לתת לעצמו - לפעמים היא קשורה לחלומות ילדות, לפעמים למימוש כשרונות נסתרים, לפעמים היא קשורה לנתינה לאנשים אחרים. חברך, כמו רבים וטובים, עלה על מסלול בחיים שכבר לא מרגש אותו, לא מספק לו אתגר, לא מסקרן אותו. חוסר משמעות. --- איך זה קשור למין? את והוא נשמעים כמו "קשר נכון", בלי ציניות. כנראה שאין לו על מה להתלונן, אבל הקשר שלכןם הוא חלק מהעמרכת הכובלת שלו, שנראית כל כך לא כובלת - אבל היא כן. אני מפרש את חוסר ההתלהבות שלו למין איתך כמסר של הלא מודע שלו שמשהו לא בסדר בחיים שלו, ואת חלק מהבעיה, ולא מהפתרון. כמובן, שאינני מסכים עם אמירה זו. אני חושב שהבעיה שלו היא חוסר קשר לעצמו, חוסר מודעות ואוטומטיות. לכן בשורה התחתונה, אני חושב שאדם כזה טוב יעשה אם ישקיע את כספו בטיפול, בלי מטרה מוגדרת מדי - פשוט למצוא את האושר שלו. על הדרך, זה יכול להציל את הקשר שלכם, או להרוג אותו. אי אפשר לדעת מראש. אבל לך אני בטח לא מציע להתחתן איתו או לעשות ילדין במצב הנוכחי. חוסר המין הוא אור אדום שדורש התיחסות. אני לא מציע לכם טיפול זוגי, כי אני לא חושב שהבעיה היא זוגית. --- יצאה לי תשובה ארוכה, כי אני חושב שהחבר שלך הוא מקרה מיצג שקבוצה גדולה של אנשים שעשו הכל נכון בחייםף ובכל זאת העסק לא דופק. זהו אחד החוליים הגדולים של החברה שלנו, החומרנית מצד אחד, וקונפורמיסטית ופחדנית מהצד השני.

גארוטה

New member
בשורה התחתונה

את לא מסופקת מינית, וזה לא רק הסיפוק המיני הרגעי זה בעיקר כל מה שמסביבו, הלפני, תוך כדי והאחרי... הוא לא יוזם ולא מתחרמן עליך משמע את מרגישה לא מושכת ולא אטרקטיבית מבחינתו, אין חיזור ומתח מיני וכדי שיהיה סקס את צריכה לעשות את כל העבודה וכאילו להוציא את זה ממנו בכח ולוותר על המקום שמישהו רוצה אותך. המקום הזה של התיסכול לא יתמלא בשבירת שיגרה, בהצגות וסרטים כי כמו שאת אומרת בסופו של יום חוזרים הביתה ושוב הבעיה האמיתית טופחת על פנייך . נראה שעשית כמעט כל מה שאפשר מלבד אולי באמת לשבת ולשוחח על מה שמטריד אותך באמת שהוא חוסר הסיפוק המיני, הצורך שלך לעשות את "כל העבודה" לבד, העובדה שאת לא מחוזרת. אל תנסי למצא לו תירוצים וסיבות כי הוא פשוט יקח אותן בשתי ידיים במקום להתמודד באמת עם הבעיה.

לאונן כל יום וגם לפעול במרץ איתך-בגיל 40?

במנזר שלנו מקובל שמדובר בדרישה מופרזת. ממה ששמעתי מעבר לגדר מאח אטיין, נראה לי שקודם כל כדאי להפסיק לאונן כל יום. האח אטיין רמז לי שיש קשר חזק בין עצמת היצר המיני להיצטברות אותם נוזלים סרוחים באזור שאנחנו מצוות לא לחשוב עליו. האח אטיין הוא אדם נבון ומנוסה...

seeyou

New member
לדעתי זה לא סימפטום של משבר גיל 40

בדרך כלל,בסביבות גיל ה-40 הגברים "מטעוררים" מינית-מרגישים צורך לשנות דברים(מקום עבודה,נשואים עם צעירות...) אני לא רופא-אני כותב מניסיוני
אני מסכים איתך שהסקס משעמם אם לא מוסיפים לו קצת "טבלינים"
השאלה העיקרת מה הסיבה לצורך בקיום יחסי מין שלך? פיזי או בגלל הנורמה חברתית? אני מנסה לקרוא בין השורות אם הגבר שלך מאונן סימן שיש לו זיקפה "שהוא מאונן כל יום אבל לא מגיע אלי"
זה,לדעתי יכול להיות שלעשות איתך סקס זה "עבודה קשה" יותר ייתכן שאת דורשת ממנו למאמץ יתר או שהוא חושב שאת מצפה לביצועים טובים יותר לכן את משדרת שיעמום. גם בלי לחקור את מקור הסיבה יש לך תמרור עצור גדול. אם היום בגילכם יש "שיעמום" בסקס אז אין שום סיכוי לשיפור בעתיד. יוסי

rarariot

New member
למה

השאלה העיקרית היא מה הסיבה לצורך שלה בקיום יחסי מין? זה לא צורך טבעי, אנושי? אני לא קראתי בשום מקום שהיא מבקשת ביצועים מיוחדים או נערי גומי. כולה בחורה בת 30 עם תאבון מיני בריא שרוצה לאהוב ולהזדיין יותר מפעם בשבועיים ויותר מעשר דקות...לי זה נשמע מאד נורמלי.

seeyou

New member
אם תקראי בעיון תביני את השאלה שלי.../images/Emo8.gif

בחורה בגיל 27 נכנסה לזוגיות עם גבר "מבוגר" יחסית ממנה בגלל הסיבות שלה בזמן ההוא. אילו היה לה תאבון מיני לא היתה צריכה להמתין 3 שנים לגלות שהבחור לא מספק אותה ואם בכלל היתה רוצה "לאהוב" ולהזדיין היתה מחפשת גבר מתאים. אני הבנתי שחשוב לה את ה"זוגיות" שזה דבר מורכב יותר מזיונים. יחסי מין זה צורך טבעי ו אנושי כול עוד אפשרי
ברגע שהבן זוג לא יכול ולא חשובה הסיבה אז צריך למצוא פיתרונות
אלטרנטיבים בהסכמה כול עוד רוצים לשמור על המסגרת. נכון להיום אין זיונים כתוסף מזון ולא נכנס לסל התרופות
יוסי

אייבורי

New member
נער גומי

לא מעט שומעים פה על נשים אשר אינן מסופקות בחיי המין שלהן טענות המין שיגרתי וחסר דימיון יש כאילו ציפיה לא ברורה שהגבר יהיה נער גומי, אמן קרקס שתפקידו לשעשע את חיי המין שלך לשביעות רצונם. צר לי לבשר בשורה עגומה זאת תפקידו של הגבר הוא לא לשמש חיית מחמד הוא לא ליצן חצר ובטח לא אחראי להפגת השיעמום. אחרי הפנמת המידע המסעיר הזה ניתן יהיה להמשיך הלאה.

seeyou

New member
ב"טבע" אין שום דבר ללא "תפקיד"../images/Emo13.gif

זה שאנחנו לא מבינים זה לא אומר שאין. לפעמים לא חייבים לדעת לעומקו את ה"תפקיד" אלא צריך לדעת להפיק מקסימום תועלת
יש לך בגדים ישנים בארון? אין לך שימוש בהם? לא לזרוק אותם תני אותם לנשים לאחרות

אכן, בעיה קשה

הבוקר ב"בויה" בנמל נח על הצלחת שלי בגאון חלפיניו גדול ואדום - הייתי צריך לעבור דרכו כדי להגיע לשקשוקה שלי. עכשיו אני מודאג, שהרי ידוע שחריף אמיתי מותיר את חותמו כשהוא יוצא לא פחות, אולי יותר, משהוא נכנס. זה לגבי הבעיה שלי. לגבי הבעיה שלך - לא כל דבר בחיים שלו קשור אלייך או נובע ממך ולא בעל עניין את יכולה לעזור - תמשיכי להיות נחמדה, פעלתנית ויוזמת ובסוף הפקק ישתחרר - כמו במקרה החלפיניו, אם תרצי ואם לא, בסוף הוא יצא
.

halafinyo

New member
תגובותיי למגיבים

דבר ראשון -תודה על התגובות מריוס: חיכיתי לתגובתך , אני גם לא חושבת שהבעיה היא זוגית אלא שלו ואני יודעת שהמקום שלי כאן מוגבל. חשבתי להציע לו להתחיל טיפול כלשהו, אני צריכה לחשוב איך לגשת לזה בלי לייצר אצלו תגובת אנטי. אני יודעת שבעברו הוא דווקא כן היה בטיפול פסיכולוגי אבל זה היה בעקבות משבר גדול בחיים, ועכשיו אין ממש משהו לשים עליו את האצבע. הבעיה היא ששנינו קצת אוטיסטים , אני די עובדת על זה במסגרת כלשהי, אבל הוא לא יודע לשחרר מה הוא מרגיש וכמו שכתבתי קודם אני גם לא חושבת שהוא יודע בדיוק. קצת הבהלת עם זה שאין לדעת לאן זה יוביל, כי שנינו מבחינתנו מצאנו וברור לנו שאנחנו ביחד, לטווח רחוק. עניין חתונה ילדים: אני לא מעוניינת להתחתן אז זה יורד מהפרק אבל כן חושבת על ילדים, אבל לא בעיד הקרוב. אגב, דווקא חברות שלי מאמינות שהשינוי שהוא מחפש בחיים- זה ילד. אבל בכל אופן זה לא אקטואלי כרגע יוסי: בענייני המין: ובכן תמיד אומרים צריך לגוון, לתבל, להוסיף- אלה רק מילים, מה זה אומר בפועל? אל תתבייש למנות לי רשימת מכולת. עשיתי רוב הדברים הידועים לי, המצב לא השתנה הרבה. בעניין החשק שלי- המנגנון אצלי די פשוט, ברגע שיש אני רוצה עוד, ברגע שאין גם אני נכבית. הצורך שלי כרגע הוא לא בדיוק צורך, אלא מין היסטריה של "מה לא בסדר" גארוטה- אכן אני לא מסופקת, בעיקר כמובן ברמה הריגשית שקשורה למין, אבל גיליתי ששיחות נוסח למה אנחנו לא שוכבים רק מייבשות יותר את החשק. מתוודה עכשיו- במערכת היחסים הקודמת שלי שנמשכה כמה שנים יפות, גם דעך החשק לגמרי (מסיבות אחרות לחלוטין), בסופו של דבר בגדתי. לא גאה בזה אבל , נו זה קרה וזה עשה לי טוב אז. אני לא מאמינה שזה יקרה עם הנוכחי, הקשר הזה חשוב לי ואני רואה בו הרבה טוב. אבל הבעיה עומדת בעינה. אייבורי- בדרך כלל אתה מצחיק אותי יותר, אתה יכול לכתוב עוד משהו? מוזמן להיות מרושע. ולגבי הלוליינות- אויש, אני לא חושבת שזו ציפיה ענקית שמדי פעם נשנה תנוחה. אדון מדען- האמת, עשית לי טוב ולא בגלל הסבל שיעבור עליך בצאת החלפיניו, אלא אולי פשוט אני צריכה להרפות, יהיה מה שיהיה לטוב ולרע. ממשיכה להיות סובלנית. אמא תרזה- את עושה עבודה מופלאה, העולם אכן טוב יותר ומלא חמלה לילה טוב חלפיניו

את זזה במקום לדבר

שאלת אותו למה? את מניחה שמדובר בשעמום. ואז את פועלת ולא מבינה למה זה לא עוזר.. אני רואה קשר בין שני חלקי ההודעה שלך. לדעתי מצב הסקס שלכם הוא סימפטום ולא בעיה. מאד יכול להיות שהבנאדם היה נורא עסוק ופעלתני ופתאום דברים זורמים ויש לו פנאי (מה שלך נראה כמו כיף גדול) אבל הוא לא מצליח למלא אותו במשהו שמלהיב אותו. אדם מלא אנרגיה חיובית יהיה חיובי בהיבטים רבים בחייו. אדם כבוי יהיה כבוי בהיבטים רבים בחייו. אז מה עושים?? מדברים. איתו. לא איתנו. חושבים איתו ביחד מה כיף לו, מה ימלא אותו באנרגיה.

למעלה