בעזה הסרטן קטלני יותר

all

New member
בקרוב כל זה יפתר.

לפלסטינים תהיה מדינה משלהם ואיש לא יורשה להיכנס לשום טיפל בישראל. כפי שאף ירדני, מצרי או לבנןני לא חולם אפילו על טיפול בישראל כך גם הפלסטינים יצטרכו ללמוד להיתמודד רק עם מה שיש להם.

all

New member
למה שסודני, אפגני, טטרי מולדובי,

וסיני לא יקבלו?

סלוניק

New member
כי לסודאני, לאפגני ולטטרי

אין יחסים דיפלומטיים עם ישראל. למצרי, לירדני כמו גם לסיני ולמולדובי, דווקא כן יש.

all

New member
לישראל יש יחסים דיפלומטיים עם רוב

העולם אבל מעולם לא קיבלתי הפנייה לטיפול בארה"ב או בקנדה. ומה זה קשור ביכלל ליחסים הדיפלומטיים??? לרשות הפלסטינית יש יחסים דיפלומטיים עם מצרים, מדוע כל החולים בעזה לא הולכים לקבל טיפןל באל-עריש או קהיר.

סלוניק

New member
ואני מקווה מאוד שלא תקבל הפנייה כזו

יש לא מעט ישראלים שמופנים לטיפול בחו"ל כאשר התשתית הרפואית בישראל אינה מספקת, אני אישית מכיר כמה כאלו ובהחלט מקווה שלא תגיע למצב בו תקבל הפנייה לטיפול בחו"ל. זה בהחלט קשור ליחסים דיפלומטיים. מדינות שלא מצויות ביחסי שלום עם ישראל, אזרחיהן לא יוכלו להכנס לארץ ומן הסתם לא יוכלו לקבל טיפול.

all

New member
אכן כשמנהל מחלקת אונקולוגיה

מציע לחולת סרטן השד להחליף חזיה, התשתית הרפואית אסויה לא להספיק גם בשביל ניתוח תוספתן. אבל למה דווקא מכל מקום בבעולם ישראל השנואה כל כך, נבחרה למקום הראוי לטיפול? אם אתה טוען שהתשתית הרפואית בישראל לפעמים לא מספיקה ואתה מכיר ישראלים שיצאו לחו"ל לטיפול, מדוע שגם הפלסטינים לא יצאו לטיפול באותו המקום? אני מבין שאין להם סיכוי לקבל ויזה ל...ארה"ב או אירופה. אבל ישנן מדינות כמו אבו-דאבי, סעודיה קטר, הנסיכויות וכו' שלהן תשתית רפואית חבל על הזמן. או שגם שם משום מה לא רוצים אותם? ואולי יש סיבה לכך? אולי לא רוצים שחולה פלסטינית תיסתובב בבה"ח בסעודיה בגלל שהפלסטינים הם העם שמחבל מיתעבד חרוט על דיגלו?? ואולי זו גם בדיוק הסיבה שקשה להם להיכנס גם לישראל? הם רצחו 1000 איש בישראל מאז תחילת האינטיפדה, באוטובוסים, בכבישים בקניונים ואנחנו אמורים לרפא להם סרטן שד??? ואם כבר שככת אזכיר לך - חלק לא קטן מהמיתעבדים ניכנס לארץ בחסות ה-"טיפול ההומניטרי בישראל".

all

New member
כבר שחכת?

את האישה שניכנסה למעבר ארז בטענה שגלאי המתכות ציפצף ביגלל שגילה אצלה פלטינה ברגל? ושהיא חייבת להיכנס בשביל להגיע לטיפול רפואי כשכל ההצגה הזו מלווה בבכי קורע לב? האישה הזו לא הצליחה בסופו של דבר להיכנס לבית חולים, אך הצליחה לעבור את החיילים בגלאי, להיכנס למעבר ארז ולפוצץ אותו. 5-6 הרוגים אם אינני טועה, 30-40 פצועים? שחכת. מה עוד שחכת?

סלוניק

New member
3 הרוגים נדמה לי.

המקרה זה שונה לחלוטין מחולה בעלת מסמכים ובעלת אישור מן הפרקליטות לעבור במחסום.

בדיוק.

ציפיתי שיזכירו את המקרה הזה, וחסכת לי תשובה זועפת. עוד לא היה מקרה בו מי שהיה צריך להיכנס לטיפול רפואי באישור בישראל גרם לה נזק כלשהו. אין לו כל אינטרס ממשי לעשות כן.

סלוניק

New member
אתה שואל למה "ישראל",

ואני שואל "למה לא?" הטיעון לפיו ישנו סיכון לפיגוע טרור כתוצאה מאפשור ניתוחים מסובכים בישראל הוא מנותק מן המציאות. לניתוחים מן הסוג הזה (הם לא נפוצים כפי שאתה סבור כנראה) קודמים תיאומים ארוכים עם רשויות הצבא וההגירה.

all

New member
ואכן למה לא?

1. אם ילד סומלי, סודני או קמבודי יכול למות בגיל 8 ימים בגלל רעב, למה שפלסטינית בת 26 לא תמות מסרטן השד? כולם מתים בסופו של דבר ואם אחליט שהמיסים שאני משלם נועדן לתת עזרה הומניטרית למישהו. זות לא תהיה סטודנטית לכלכלה מאוניברסיטת ביר זית או אנאג'ח אלא הילד הסומלי שלאימו אין חלב ע"מ להאכיל אותו ולו פעם אחת בחיים. 2. אם קראת את הכתבה, הסיבה לאי מתן אישור מעבר נעוצה בדיוק באותם הרשויות שציינת. 3. סרטן השד הוא סרטן מאוד נפוץ וניתן לטיפול אבל הוא בד"כ לא מסוג "קרצינומה". דווקא כשהוא מסוג "קרצינומה" הוא כמעט לא ניתן לטיפול.

סלוניק

New member
תשובות.

1) אם פלסטינית בת 26 מממנת לעצמה טיפול רפואי (או לחילופין, ארגון הומניטרי כלשהו מממן זאת עבורה) אין סיבה שלא תקבל טיפול כזה. 2) אמת. והפרנואידיות של אותן רשויות מפני טרור הביאה למותה. אני לא אומר שצריך לחדול כליל מביורוקרטיה, אבל לא להגזים בקשיחות מטורפת, כמו זו שבסיפור. ההתערבות מצד תנועות כמו "רופאים לזכויות אדם" ואפילו ח"כים ישראלים, כמו גם הוראת הפרקליטות מן הסתם מוכיחים שמחלתה והמניעים שלה להכנס לגבולות ישראל אומתו ללא כל צל של ספק. טיעון הסיכון הבטחוני, במקרה הזה (כמו במקרים רבים אחרים) הוא ריק מתוכן. 3) לא רלוונטי. אם רופאיה ראו סיכוי להצלת חייה, והיא ראתה סיבה טובה להוציא מכספה על טיפול, זו סיבה טובה מספיק.

all

New member
מחד אתה טוען שכניסת פלסטיני

לישראל חייבת להיות מתואמת עם הצבא ושאר הרשויות ואני מצטט - "לניתוחים מן הסוג הזה (הם לא נפוצים כפי שאתה סבור כנראה) קודמים תיאומים ארוכים עם רשויות הצבא וההגירה". מאידך אתה טוען ששיקולי אותן הרשויות הן פרנואידיות ואני שוב מצטט -"אמת. והפרנואידיות של אותן רשויות מפני טרור הביאה למותה. אני לא אומר שצריך לחדול כליל מביורוקרטיה, אבל לא להגזים בקשיחות מטורפת, כמו זו שבסיפור". אז מה בעצם אתה רוצה להגיד? שהצבא ושאר הרשויות יבדקו את המבקשים כניסה לתחומי ישראל. יקחו על עצמם את האחריות להכנסת מחבל מיתעבד. אבל יעשו את זה ע"פ הקריטריונים שלך ולא ע"פ הקריטריונים ה-פרנואידיים שלהם. ולכשתסיים את הויכוח עם עצמך, אשמח להמשיך בויכוח שלנו.

סלוניק

New member
הקריטריונים שלי לא הגיוניים מספיק?

חוות הדעת של הפרקליטות, כמו גם של אגודות ותנועות למען האזרח, כמו גם של ח"כים ישראלים, לא מספיקה בשבילך?

סלוניק

New member
ובנוסף

הייתי מעוניין כמו גם לשמוע את התייחסותך לסעיף (1) בהודעתי הקודמת.

all

New member
ראשית (כפי שדרשת) התייחסות לסעיף 1

מכיוון שאין (לפחות כרגע) אהבה כל כך עזה בין העמים ומכיוון שהגברת ז"ל מימנה לעצמה או בעזרת תורמים/אירגונים שונים את הטיפול הרפואי (כפי שאתה טוען) ומכיוון שאתה טוען שישנם גם ישראלים רבים הנישלחים לטיפול בחו"ל. מדוע אותה הגברת ז"ל, לא תישלח גם היא לטיפול בחו"ל למשל לאוניברסיטת פנסילבניה? 1. אין צורך באישור צה"ל. 2. זו אחת האונ' המיתקדמות בעולם בחקר סרטן השד. 3. לגברת ז"ל היה תקציב בלתי מוגבל (כפי שאתה טוען) של תורמים/אירגונים המממנים את הטיפול. ודרך אגב, בת דודתי טופלה שם (להבדיל) בהצלחה מוחלטת ושילמה (בהתאם לפוליסת הביטוח שלה) רק 5% ממחיר הטיפול. 5% ממחיר הטיפול היה 96,000$. בכל מקרה, אינני בכיר בשב"כ ולכן לא אוכל לענות מדוע אותה סטודנית באוניברסיטת עזה היתקשתה כל כך (למרות מחלתה הקשה) לקבל אישורי מעבר. אך כפי ש-אתה טוען אישורים אלו חייבים להינתן ואם לא ניתנו אין לאפשר כניסת אדם זה לתחומי ישראל. ועוד דבר, בישראל יש 120 חברי כנסת, ואם 2-3 מהם אומרים שצריך להכניס אותה יכול להיות ש- 117-118 מהם אומרים שאסור להכניס אותה.

למעלה