בעולם `הפתוח` ...

בעולם `הפתוח` ...

גבר ואשה חיים יחדיו באופן גלוי כזוג-חברים ... גם שנה ואפילו גם חמש שנים ... בבית אחד . יום אחד בהיר עשוי\עלול לקום אחד מהם ולעזוב . בלי מחויבות לשום דבר ולאף אחד ככה כמו זוג חתולים ... מה באמת דעתכם , האם לזה יקרא אושר ? או נוחות ? כידועי הציבור , כלשונם ... ???

דעתי ...

אין כאן אושר ולא טיפ של שמחה ... כי כל עוד שאין חיבור רוחני עם תוקף של `מעלה` ... אין לקשר הזה את `התוכן` והגושפנקה , קרי `הדבק` שנותן את הכוח של הביחד ... ממש כמו זוג חתולים ! ועוד יותר , אפשר לומר ... אם בכל זאת נקרא לזה קשר של קיימא ... הרי שלאחר הפירוד , הכאב גדל וחזק ... כי אין כאן `גט` ש`כורת` את ה`חיבור` או איך שנקרא לו ... הגט הוא הבלעדי להפסיק את הקשר שנוצר מעצם היותם יחדיו ... האומללות עצומה לאין שיעור , רק בגלל שאינם יודעים כיצד לשכוח זה מזה , והזיכרונות הרודפים והלב הדואב שמסרב וממאן להנחם ... נורא ... עצוב ...

touti

New member
אני דווקא חושבת שגט

היא אחת הסיבות שזוגות חיים ביחד בלי חופה כדי שאם יום אחד יפרקו את החבילה זה לא יהיה מלווה בכל נושא הגט והמלחמה שמלווה. היתרון היחיד שבלחיות ביחד, זה מעין דוגמית , כמו משחק מקדים. אני חושבת שעצם הרעיון של מגורים משותפים הוא כבר מחויבות, אומנם לא כובלת כמו חופה וקידושין. בקיצר, עם כל הכבוד, יש לזה יתרון והחיסרון הוא שכאדם דתי לא אשתמש ביתרון הזה:) בטח לא בבית עם ילדים:)

אני באמת לא מבין ...

א. משחק מקדים ... הרב שמחה כהן הוכיח מזוגות שחיו יחד שנים ... ורק התחתנו , החזיקו מעמד זמן קצר ... הוא היה אומר:חוץ מלדעת אם הוא נוחר ... אין יודעים זה על זה דבר ... הכל משחק תאטרון!כל עוד אין שעבוד מחייב ... הכל נחמד ונעים וזורם ... ב. הילדים ... הם לא צריכים לדעת שלא היתה חופה ... ספרי להם סיפור יפה ... כמו שאת יודעת ... ג. אחרי תגובתך , אומר דבר נוסף ... מתח...ח...ח

תשובה של הרב פיינשטין ...

שגם באופן כזה, שזוג חי כבעל ואשה , לשם אישות ... הוא מצריך גט !!! ואם לא אז , גט לחומרא ... האם פלא שיש להם רק צרות ?!

בטר, האם אתה רציני בדברים שלך?

האם פלא שיש להם רק צרות ?! האם רק זוגות שחיים ללא נישואין יש להם צרות? האם אלה שחיים בקדושה ונישואין חיים ללא בעיות? איך תסביר את הגידול באחוז המתגרשים כל שנה בחברה החרדית?

גט = גמר טוב , זו לא צרה !

וכעת ברצינות ... `שם` הצרות בצרורות ובלי רחמים ! אצלינו יש הרבה רחמי שמים בתוך הצרות ... אני לא מדבר על הטיפשים שחיפשו צרות ...

מה קרה ? שברתי מיתוס ? איזה אליל ?

זו מצוה מפורשת בתורה ... וגם שלמה אמר `גרש לץ ...` ועדיין אני תמה ... על מה אבדה הארץ ?! ויש בחיקי תשובה ניצחת ומנצחת ... אין כבוד !!!!!!!!! ~

touti

New member
אני לא יודעת מה הפלא פה...

אני מתפלאה שאצלנו יש צרות...

למעלה